ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Khamis, November 19, 2009

~layan gambaq jer~

Dah lama aku janji nak upload gambaq...
utk cuci mata ssapa yg sggh blog karat aku nih...
ni gmbaq kat Bukit Tinggi/ Padang, Indonesia..

ni plak gmbq nite jump kat Menara Aloq Staq


k... kat bawah nie gambar mase aku g Cameroon Highland..
Kursus kat sane... kenangan terindah bersama teman-teman tersayang




okey yg ni jer dulu.. n buat my sifu.. tq coz sudi ajar... wat gmbq nibg cute cket..
ciooowww.. adios..

Ahad, November 08, 2009

~lama nyer tak memblog!~

ish...windu lak. lama x memblog.. dah bersawangkah blog aku nih?????tu lah asyik dok ber FB jerk... bila dah mula bercucuk tanam di Mukabuku inilah jadik nyer...hee.hee..banyak yang berlaku sekarang...tapi aku x berkesempatan nak kongsi di laman blog nih..
sekarang musim banjir kat tmpat aku... ptg marin beria-ia aku nk balik tengok Shauqi... tiba2 jerk sekerat jalan kena banjir.. pusing balik... n semalam bila tgk berita.. rupa2nyer... Padang Terap teruk di landa banjir... fuh mujuq aku x sempat smpai ke Kampung klw x kena berkampung lah di sana jawabnya...hee.hee

Hari ni lak aku sensorang jerk kat opis... suma org x der... my be derang msh bersuka ria di Langkawi... ada Family Day... tapi aku x pegi pun... mslh ya fulus ya mulus daa....hee.hee...
so... ari nih baru have time utk memblog...

Nak layan gmabq pun aku rs mcm maleh jerk.. nnt arr...
okiew... buat permulaan utk mencuci sawang... so.. daa.. jumpa g..n buat iecah yg ada tgglkn komen kt bwh.. tolong tgglkan apa2 pesanan yg anda nak tanya tu ye....@ e-mailkan: pyersyaya@ymail.com
okey.. cioowww...

Selasa, Oktober 20, 2009

~hobi baru~

dah 2 -3 hari aku dapat hobi baru iaitu berkebun dimukabuku..... best woooo... haa...haaa..
teruklah aku ni kan...

tu lah nak upload gmabq dah dekat 3 hari tp xnyempat2 g....
per pun nantilah bila2 aku dah xbz wat keje, xbz berkebun kan... hee.heee

okiew adios... ciowww

Ahad, Oktober 18, 2009

~my family~

Ni lah gambaq2 family aku masa tolong cuci umah angah...
Adik aku( sebapa) mak lain2 k.... kiranya dia lah wali aku....


ni gambaq rakyat2 yg tengah rajin bekerja...
n yg suke main ayaq...



my luv hubby yg tunjuk ghajin di..
gambaq ni blur... nape erk...


ini anak sdara aku
( anak arwah abg aku... abg seibu sebapa ngan angah)

ghajin betoi cik mat nih....
ghajin keje n makan... okey gak kan berbaloi-baloi...


insan yang ketagih nak anak sendiri

ni pak ngah n cucu sdara kami..
"DAMIA AMIRA"
Puan Fadzlin dengan muka masamnya..
nape lin???
ni adik ipaq aku.. wife ngah.. juga turut bertukar ke IPD Sik..
tengah menjeling laki dia lah tu...
my rakyat...keluarga 69...
yg tengah minum tu mak( mak kpd adik aku tu), yg baju kuning+tudung putih tu( my luvly mum), yg baju ungu tu kak pupu aku+ besan dia(yg riba damia), yg ensem sorang tu, abah( bapa tiri aku )


ni pun insan yg ketagih nak dukung anak sendiri... hee...heee....

comey kan????si damia ni...
mama+abah si Damia ni pun mcm akak ni juga.. tp seminggu sekali lah jumpa...
sorang di Airport Penang.. sorang di Lumut, Perak... si Damia di Aloq Staq...sian..
Okey... gambaq kaat night jump xsempat upload...dlm kamera g..
adios...ciooww











~bz~

Dari mggu lepas g... buka jerk blog mmg niat di ati teringin tahap gaban nak update blog, tetapi... apakan daya aku di landa ke BIZIan yang agak hebat... ewaahhh ayat....
ingat nak upload gmbq umah terbuka pun x menyempat.. buka blog pun nak bg lepas ketagih jerk org kata... heee..hee... alah mcm org bercinta tuh... kata org tu2 klw x leh tgk org tgk bumbung umah pun jadik lah kan???? betoi ka erk????? entah lah kan... pikiaq lah sendiri... kwa..kwa.. apa ke pesen aku nih...

byk benda aku nak kongsi citer kat sini...tapi, aku note short dulu lah kot len kali aku citer len...
eh 1 g, masih relevan kah aku klw aku upload kan gambaq umah terbuka aidilfitri??? padahal... Syawal dah nak bhs nih??????? konpius lak...
okey... mggu lpas aku kn meeting di HQ... balik jerk dari Meeting tuh semangat aku len macam...
mcm kena tonik ghajin tuh... wah..wah.... padahal..... (hanya aku yg tau...).. pastuh
aku adalah keje luaq dr pej sikit2...n maknanya... aku mmg xlekat dlm pej lah kan...
so mcmana nak update blog kesayangan hamba ni....

pas tu, masa 14hb... tu aku cuba cadangkan kat luv hubby aku yg aku nak g tgk night jump kat Menara Aloq Staq... n di sebabkan ada masa keje keterlanjuran untuk aku maka nya aku postpone sat... malam Jumaat comey hubby aku kata...owh rupa2nyer ada udang di sebalik MEE...
tau naper... kalau mlm Jumaat tuh... maknanya aku bleh tdoq kat umah MIL aku... erm.. cian cayang.. dah byk mggu gak aku x balik umah MIL aku.. mggu lps hubby aku sorang jerk balik tdoq sana... ish... menantu apakah aku ini????Sibuk mak... heee..hee... adik ipaq aku kata kak ni asst. MB ka yg bz sgt... haa.haaa.. alah ayat mau power beb...makanya...malam Jumaat tuh dengan penuh semangatnya.. wlpn aku dh smpy umah kul 6++ kat umah aku bersiap laaju ala pepaya..n bertolak balik ke umah MIL aku,

Oleh kerana aku nie nak jd menantu mithali... makanya harus lah ajak MIL aku yg mmg mcm aku... suka jalan2 mkn angin gitu.... dlm 9mlm ++ aku pun smpylah kat Menara tu...alah dr umah MIL aku dlm 10min jerk.... awai tuh ingt dh xdak org terjun mlm2... tp dalam 15min kami menunggu.. adalah terjunan dari Denmark klw x silap aku( suma penerjun malam tu 15 org...) nak snap gmbq... hampeh.. xnampak... gelap tuh... geram tol..
pas tu ajak lah geng cik Lia ke kwsn bwh Menara tu...
best jugaklah... ada persembahan apa ke nama ntah alah yg main api2 tuh... nanti aku upload gmbq....nak cita pun xtau.. hampeh toi lah aku ni kan... n malam tuh aku pun tdoq lah umah MIL aku... Pagi tuh anak dara aku bgn awai giler... aku pun ty lah.. adik nak pi mana awai bgun... mmg lah aku plan nak balik umah awai... tapi ni subuh sabdan dah bgn... dia kata pa tau.. adik nak p pertandingan mewarna lah ummi... kan ada hadiah gerek( basikal) lawa tuh.... ish2.. anak dara aku nih... tapi sian dia aku x bw pi pun.. sebabnya, aku ada nuri kat umah Kak Nab( kak tiri anak tiri bapak tiri aku) bapa byk tiri daaa.....
ptg tuh pas balik dari umah kak Nab tuh, aku terus ke IPD Sik... adik aku kena transfer ke IPD Sik dari IPD Langkawi... alah g tolong ngacau anak2 buah aku cuci umah Pak Tuan tu lah... besau gak umah tu...
tapi mujuq lah rakyat jelata kami ramai...
dekat 20 org...
tapi yg wat keje 8/20 tu jerk kot.... hee.hee... yang lain??? main ayaq... aku???? tolong jugak... tolong ambik gambaq... kwa..kwa...
okey aku tengah ghajin nih... nak upload gambaq.

Isnin, Oktober 12, 2009

~erm.....~

Aku dah siap buat n3 tadi pasai mama tisya duit raya give away....
tapi kerana aku cuba berkali222 untuk wat sticky entry...TAK BERJAYA maka...
aku pun frust lah nie....
kepada sesapa yang pandai....
tolong hamba... bantu hamba....... pleaseeeee...
cedih nih... huu..huuu....

Ahad, Oktober 11, 2009

~rindu....~

Rasenya dah byk ari jugak kan aku xberblog....xdak semangat... xmcm budak nih... dia ni semangat... mmg berbaloi-baloi..wlpn berpantang tp msh smpt mengupdate blog dia... hee.hee sori dik.. aku xsihat... demam, batuk.... yg teramat teruk bg aku... uh.. dugaannnn....suara pun mmg rockers giler, smpy ari nih pun mcm tuh jugak.. sabau jerk lah.
so, bila dah mengadap n jari jemari ku sudah mula menjalankan keja2nya maka ada sesuatu yg aku nak kongsi di sini...

pertama......

"SUMATERA BARAT DI LANDA GEMPA BUMI"

malam tuh( aku x ingat tarikh k, x prihatin kan aku???)dlm keadaan mamai krn mkn ubat selsema.. aku terdengar...

PADANG KENA GEMPA BUMI dari mulut hubby aku.....

ish biaq lah jawab aku dlm mamai tuh...esoknyer... bila tgk paper... Ya Allah... siannya.. aku rase simpati sangat..

sebabnya aku prnah smpy ke sana. walaupun trip aku ke sana ari tuh byk kenangan di Bukit Tinggi tapi dgn semalaman kngan tuh ianya meruntun ati kecil ku... terimbas di danau fikiran ku akan anak- anak kecil yang berkeliaran di pesisir pantai di Padang, meminta sedekah.. apakah nasib mereka???? Ya Allah... sian kan.. itulah org Malaysia nih mmg tggi ngan sifat kesian belas sesama insan.... TAPI....... sendiri mau ingat lah kan..
okey aper pun itu adalah salah satu kekuasan Ilahi.... apa jua yg berlaku adalah atas KehendakNYA....
kedua....
aku dah balik tgk MOHD SHAUQI RAFIQUE( betoi dak xtau aku eja sat g MAMA dia marah plak kat aku
..hee.hee) sungguh comey... i like.. baguih betoi anak pz n sob nih... baik jerk...

ke tiga

aku rase mcm simpati???? simpati ker??? bila dah 2x ambik ubt kat Klinik yg sama n still xbaik2 juga hubby aku pun bwlah aku ke satu Klinik nih... aku mmg selalu pegi.. tp xprnah masuk k!!! cuma drve bw Abah n mak jerk. Yang masuk parents aku tu jerk, ish anak apalah aku ni kan... ops.. jap mcm ni klinik nih tmpt parking dia Ya Robbi.. payah bebenau.. tu yg aku x masuk tuh.. so bila pi ngan hubby aku marin, aku mmg terkejut aku rase mcm ke klinik zaman 80-an gittew... eh mcm lah aku tau sgt klinik zmn tuh mcmana kan..hee.hee.. keadaan dia mmg kesiaaaaaaannnnnnn. tapi org tetap ramai!!!! mmg betoi...tarikan utamanya ialah ubat n cara rawatan doktor tuh.. x per, pada aku mgkin doktor nih x mampu kot nak cr klinik yg +baik dari tmpt lama dia nih kan.. aku nak snap gmbq.. tapi hubby aku kata x payah lah...erm.. mem ikut perintah tuanku!!!

Ke empat

Kenapa lah 2 3 menjak nih aku rs malas sgt nak my pejabat!! awatlah??? aku sndiri xdak jawapan nya.. cuma suasana di tmpt keje aku skrg dah x semeriah dulu.. klau tak dulu kat tmpt aku nih mmg cukup meriah.. pepagi lagih sudah ada gelak ketawa, gurau senda.... tapi sekarang HAMBAR... KENAPA???? aku teerlalu rindukan suasana dulu...

TUNGGU LAH... mana tau kot2 ada keajaiban kan...

ish mentang2lah dah byk ari xberblog.. aku nih.. merapu dana mcm2 kan???? alah nak menaip jerk bukan bercakap kan? kalau bercakap mau habis suara rockers aku nih..

ops.. ada g.. nanti next n3 aku nak citer pasai open house plak...kalau rse nak tgk, gmbq aku anak beranak kat uamh tbuka nantilah yeaa... ewahhh mcm lah best kan.. padehal.. hampeh wa cakap lu... kwa..kwa...

okey lah.. adios...ciooww...

Ahad, Oktober 04, 2009

~bil@ jiw@ kaC@u~

Hari ni 4hb. Oktober 2009...
Aku dah kembali bekerja selepas 4 hari bercuti + cuti jumaat & sabtu daa..
Bebenaunyer aku tencion ari selasa ari tuh... kena bedal ngan lidah berbisa bos...huu...huu...
makanya pagi ni pepagi lagik aku dah bersiap sedia utk membuktikan pada dia yg aku bukan mcm dia kata....
(45% jer yg betoi...haa...haaa..) ada jugak kan ? padanlah ngan muka aku nih..
kalau korang nak tau apa yg membuatkan aku membotakkan pokok2 nie...
simpan jerk soklan korang tuh dalam ati yea... sbb alasan aku amatlaah panjang yang amat...haa.haa...
baru ada akai kan....( gambaq sebelum x smpat snap....)
inilah gambaran opis aku...dalam utan daa....bukan dalm bando mcm korang... huu..huu...
so inilah hasil balas dendam aku tuh....
ahaks... biaq dah tukang kebun pun nak lancar kan mogoknya pada aku... maka.. aku pun lancarkanlah serangan aku pada pokok2 nih... adil x??? kwa...kwa....sbnrnya byk g pokok2 yg akan aku botakkan... waiiit...........
ok... adios... ciowww.....

~29 .09. 2009~

1 tarikh dan 2 makna bagi aku....
1stly....., bila tarikh tu muncul... bermakna umuq anak dara aku pun dah genap lah 7 tahun....
ish.. cepat jerk kan... dah besaq pun anak aku...SELAMAT HARI LAHIR UNTUK ANAKANDA KU ~NUR AFIQAH HANANI~
P/S buat anak dara aku:-

ummi setiasa mendoakan yang terbaik buat adik...
ummi juga nak adik tau yang ummi tersangat sayangkan Adik...
Adik, tok dan Abah lah sekarang jantung hati ummi... ummi sangat sayangkan kalian...
Adik... ummi juga sentiasa berdoa semoga adik menjadi anak yang baik...
Ummi minta maaf sebab ummi tak mampu untuk kembalikan kebahagiaan mcm org lain kecapi pada adik...
Tapi ummi harap dalam usia adik yg masih terlalu muda ini adik mampu untuk menerima kasih sayang Abah yea dik... Hanya itu yang ummi mampu lakuka
Ini lah kek besday anak dara aku.... gambar kek jer sebab gambar tuan nyer potong kek xdak...
ianya kerana ketidaksabaran anak dara aku.. huu..huuu..
yang ke-2... aku gembira sbb org baru dah kuaq... haa.haa...
inilah anak sdara aku...( anak mak long nih)
~baby pizet&sob~
yang masih tak bernama setakat nih yg aku tau...
anak dara aku & baby pz nih berkongsi tarikh lahir( tahun jerk lain2)
buat pz n sob.... TAHNIAH drpd KAMI sekeluarga..


chumilll sesangat kan... aku pun tingin sangat... anak dara aku kata.. ummi bila adik nak bleh baby???? mcm aku nak jawab erk??? hee..hee...
okey..ciow..

~bestnya bercuti~

Hari tuh masa raya aku xberkesempatan nak cuti lama2....
tapi minggu lepas aku ambek peluang kaw22 punya... CUTi beb!!!!
Tapi aku ada agenda penting yg sememangnya menuntut utk aku bercuti....

Hari Rabu ,30hb Sept 2009: Sebabnya... aku menemankan suami ku tercinta ke Mahkamah Majistret Jawi, SP Selatan...
Untuk menyetelkan saman-samannya...( byk kan saman2nya lagi tuh)

Hari Khamis, 1hb Okt.2009 :- Lepak kat rumah... pastu bawa family aku p pekena bihun sup gearbox kat K.N sodap juga... gambaq xdak...maleh

Hari Jumaat 2hb. Okt 2009 :- Balik nak tgok anak pz tp dy dah bw bb dia ke Hospital lak... Sambil menyelam minum ayaq...haa.haaa... hubby aku n bonda ku... dengan gigihnya p ke kebun getah muda bonda ku n 2 beranak tuh siap mesin rumput g.... hai ghajin laki aku... bodek mak ke bang????? sssshhhhh...

Hari Sabtu, 3hb Okt 2009 :- Ingat nak balik umah MIL... mggu lps MIL aku mai umah tp aku tersangatlah sibuknya... MIl aku balik ngan Abg Ipaq aku yg juga mai umah... hubby aku kuciwa sbb xsmpt nak antaq MIL aku balik.....
tapi marin.... dia kata kita lepak kat umah jerk lah.. hujan2 malas ah nak kuaq jalan2222 n apa g xtvt kami bila ujan.... zzzzzzzzzzzzzz.....boleh gitu????? haa...haa....
inilah n3 merapu dana aku bila dah kembali dari cuti....
okey..adios..

Isnin, September 28, 2009

~1001 r@s@~

Apa jua rasa yang bertandang di hati....
tak perlu di undang...
Ia pasti hadir...
bila hati kita terluka,
rasa marah benci akan tiba,
bila hati di asak bahagia,
rasa rindu menyesak jiwa,
bila mata sakit memandang,
rasa mual dan jelak bertandang,
yang pasti apa jua rasa tetap hadir tiap tika,
cuma yang kita belum pasti bila rasa itu akan berlalu pergi.......

~J@l@n-J@l@n C@ri M@k@n~

Fuh macam best jerk kan tajuk tuh... tapi hampeh...
Orang len masih sibuk ke Rumah Terbuka bagai... kami sibuk2 kena mencari bunga telur...
Nak membalas lah... dulu masa nuri kite org dah bg so... sendiri mau ingatlah kan...
Nak membeli sebelum raya ari tuh nak masuk ke bndo aloq staq ni punya lah ya rabbi jem nyer... maka aku pun bertangguhan lah...nak beli lepas raya kata..
bila tu???? raya ke-2 kedai masih_TUTUP_ so raya ke-3 aku dah keje... n ada byk keje..raya ke-4 lah kononnya baru sempat...Kuaq jerk ofis pukul 5+++ aku pun balik n ajak lah cik abang aku ke Pokok Sena....Sekali smpy kat sana.... kedai MASIH BERCUTI daaa....
alamak... harus n wajiblah nie kena ke BAS( bandaraya alor setar)(@ org kg kata pekan aloq staq)......jam dah dekat pukul 6.45 dah... sekali smpy kat jln langgar... nah jem!!!!!
dekat pukul 7+++ bru masuk pekan... kedai pun dah byk TUTuP plak... haruuuu..
perut pun dah mula meragam lapaq lah tuh cari punya cari jumpa jugaklah benda aalah ni... tu pun cina kedai tuh dah tutup 1/2 dah pintu dia... mujuq...
nilah benda alah tu....
Selesai jerk acara membeli... perut pun semakin berlagu riang..
n... hubby aku pun ajak lah...
" Ma jom kite pekena mee Abu, dah lama kita tak makan kan sejak lepas kawen ni...'
dulu Kedai MEE ABU ni lah salah 1 tempat dating kami..hee.hee..
korang nak tau naper???( eh ada org ke nak bc n3 aku nih?)
sebabnya.. mee dia mmg best..
x caya???? cuba my ghasa...sedap wooo..
ni gambaq mee rebus dia..
oder 1 jerk.. tapi makan 2 org..
( sblm koteow goreng aku sampai)hee.hee..boleh gitu???
ni plak gambaq koteow goreng aku...pun sedap...
yg ni pun share makan gak..
Teh 'O" Ais... sama..nak yg limau tapi disebabkan dah lewat..
limaunya dah habis maa...

dan oleh kerana terlalu lapaq agaknya... maka inilah hasil santapan kami...
bravoo... haa.haa...
okey.. sajork arr masuk n3 haru hara nih... borink arr..
adios..cioow

Khamis, September 24, 2009

~gamb@r r@y2 l@gi~

bersama ieda..kak wie..abg man..


Minta ampun bang....nak duit laye....hee.hee..



sampul duit raye yg mengejutkan aku... haa.haa..



bersama family abang..
abaikan pakaian kak ipaq aku& hubby dia tuh...
org dlm mood raya derang dah hbs mood.. lantaklah..





SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN
IKHLAS DARIPADA ALYA & JOE...

OKEY..ADIOS..CIOOOWWW...

Selasa, September 22, 2009

~r@y@~r@y@~r@y@~ lagiii

ni antara gambar2 yg aku uploadkan... 1st day raya ari tuh.....

ni bunga pemberian my hubby...tq sayang...


kak chik da& kak wie
ni anak2 dara aku( anak sdra ) yg mmg cute..



bersama along yg mmg terlebiiihhh giler2 dr anak2nya..




Tok bersama cucu cucunya....






~kad raya dari zur@~


Zura thanks k kad raya nih...
maaf lah sy xpndy nak cr n bg kad raya cr nih..
maklumlah......

~r@y@~r@y@~r@y@~

Hari ni baru 3 syawal..... aku dah kene keje lah...
tapi alhamdulillah lah kan dari kene keje xbleh cuti lgsung....
Bagi aku raya tahun tersangatlah suram......
KENAPA??????
ntah.. aku pun xpasti kenapa... tapi hati aku tersangatlah sayu....
aktiviti raya aku thn nie....

20hb.September 2009
Ahad
1 syawal 1430H

Kat umah jerk....
Ptg anak beranak abah( SF) aku balik...
sayu jerk aku... maklumlah aku kan org luar jer bg derang....
aku sedih... aku kan sebatang kara jer....
hu..huuu..... x per.. aku kan msh ada mak?????msh ada hubby yg sayang aku....msh ada nak dara aku yg comey.....
oh Tuhan... beri lah kekuatan pada aku utk terus menempuh hidup ini....
cedihhhhh....
Rindu kat arwah abahku.....walaupun aku x pernah merasai kasih sayang dia......
tapi klw dia ada bleh juga aku g tgk2 dia raya cam nih kan...
wahhhhhhhhh.... ko emo lah plak........ hambat jauh22 persaan jahat tuh....
dah nk dkt jam 6++++ ngah aku mai.... erm... adik2 pupu aku mai... hilang lah sikit....
tq syida+piza+sob+ngah+iwan+syira....
tp... anak2 sedara aku yg cantik molek tuh lyn aku ok jer.. tq kak wie.. kak chik... abg man... along rs hepi sgt ngan korang...

ber..emo lagik.....
ish..ish...
malam balik umah MIL aku.
MIL aku pun raya ala kadar jer... sian mak.. yealah anak kesygn dia xdak disisi di ari raya...
tapi malam sblm raya tuh kami dh balik kan mak...

raya kedua...
umah MIL

bangun... masak +- bersiap2 ke Kubur Arwah FIL..
lepas tu ke Rumah Tok ( mak MIL )
kemudian ke Rumah Abg Ipaq...bawa mak p tgk anak+menantu dia... hee.hee...
balik sggh umah mak cik kt Kola Kedah..( adik MIL)

Malam.. balik semula ke umah parents aka umah yg aku tggl lah....
aku msh xsempat ziarah kubur arwah abah ku....Abah... wlpn along xsmpt ziarah kubur abah tapi doa dr along sentiasa ada utk abah... semoga roh abahku dicucuri Rahmat....amiiinnnn....

Raya ke tiga
Pejabat Aku....

masuk ofis...
tlg cuci serba sikit..( mak ngah xkeje)
mengadap pc smbil makan aiskrim..... hee.eheee...

itu jerk lah aktiviti aku stkt raya ke-3 nih...
next n3 aku nak upload gmbq di antara gmbq2 yg smpt aku snap smpna raya aidilfitri 1430H
adios....ciiioooww....

Rabu, September 16, 2009

~kena tingg@l????????????????~

huu..huuu...huuuu
cedih banget nih... hubby aku nak kena p Kelantan malam nih!!!!!!!!!!!
Hari Sabtu baru bley balik.....
owg len cbuk nak rayer dy kn p jauh2 plak.... tapi nak wat camna kan ???? dah nak p keje...
redha jerk lah......
Jaga diri cayang..... luv u.......
adiosssss

~s@l@m @idilfitri~

Akhirnya ramadhan sudah smpai ke penghujungnya......
walaupun msh berbaki 3@4 hari g tapi aku rase dh ramai yg nak bercuti kan????
so... aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDI FITRI......

Kepada suma yg pernah @ yg akan melawat blog aku yg terlalu naif nih. aku nak mohon berjutaaa maaf kalau ada salah & silap yg pernah jari jemari aku luahkan di blog aku nih n kata2 yg terlakar di sini melukai@menyinggung@mncarik ati sesapa.... MAAFKAN AKU..

Buat suma sepupu spapat @ adik bradik @ anak beranak @ sahabat handai aku yg tau umah aku....jemputlah mai umah raya nih no.....
ok.... salam suma................
adios... ciooowww

Isnin, September 14, 2009

~menu berbuka~

dah nak habis bulan Ramadhan baru hati aku terniat nak n3kan pasai menu berbuka nih... tapi tuh lah suma masakan aku yg sempoi2 jerk...saje ar.. janji ada gambaq... hee..hee... yg ni menu semalam.
hasil air tangan mak aku n aku lah jugak...........
ni gulai daging+ tgk lah sendiri...
( xnampak pun kan dagingnyer???)
ni plak masak lemak pucuk getti tuh la...
(tapi yg ni baru masak lain marin)
Sayur petola..... peberet hubby aku....
Cabai tumbuk... yg ni aku buat...
erm...peberet family aku..
Ulam kacang kelisa
( aku pggl lah.. korang pggl apa erk???)


Ada g menu semalam, tapi yg nie aku snap... kuey suma mls nak snap..kuih beli jerk...
ok adios..ciooowww

~semang@t 1 M@L@YSI@~

SEMANGAT 1 MALAYSIA................
aku xnak berbicara tentang slogan yg di uar-uarkan PM kita tuh.... tapi tentang semangat 1 Malaysia yang di amalkan oleh MIMI( kucing MIL aku) & pewit ( burung aper ntah lupa lak)
Tengok lah... derang nih cukup intim... selalunya, kucing kalau nampak burung... kalau x di makannya mmg nasib baik sesangatlah burung tu kan????( ikut logik akai aku lah)
Tapi dlm kes nih... fuhhh... kucing n burung nih bleh makan nasi 1 pggn = 2 ekor....
yg si MIMI nih mmg ckp sporting... klw si pewit msk sangkar tidor, si MIMI akan tggu kat luar sangkar tuh... per pun sbgai manusia yg ada akal & fikiran, aku cukup insaf....
Kenapa kita yg dikurniakan akal oleh Allah, tak nak berfikir????
Asyik nak bergaduh sesama manusia...


  • Asyik nak simpan PHD...


  • Asyik nak mencari salah orang...


  • Asyik tak nak mengaku silap sendiri...


  • Yang ada kuasa sikit nak tindas yg kerdil...


  • Yang ada harta sikit lupa pada yg tak mampu...


  • Yang ada sikit kelebihan asyik mencari silap yg ada kekurangan...
( ini nasihat untuk dirir aku sendiri :- insafi lah diri.... terima segala dugaan!!!!!)
Apa motif ayat2 di atas ngan gmbo tu erk????
ntah... korang yg sudi sggh blog aku nih, n klw sudi baca.... lu pikir lah sendiri yea.........
haaaa.....haaaa......haaaa.....
ok adios...ciiiiooooowwwww.

Ahad, September 13, 2009

Tag daripada SYiD@

eh adik oii... betoi ka tag ni utk kak ko nih????
dah baper bulan bblog nih baru a tag utk aku... leh ker nak jawab erk???

1) Saya suka???

Layan blog, drive keta laju2..hee.heee n tgk keta sy bersih....


2) Pada masa ini saya sedang berfikir tentang

Bila lah aku nak kayer!!!!!!!


3) Bila rasa tension saya akan

nangis smpai ttdo.....


4) 3 perkara yang akan buat saya tersenyum

1 - Bila keje yg di buat memuaskan ati suma org

2 - Hubby buat lawak
3 - Family sy berkumpul n borak222

5) 3 perkara yang buat saya menangis

1 - Kena marah ngan mak

2 - Bila bergaduh ngan sesapa
3 - Bila keje kena reject..waaa.waaa..

6) Kalau saya ada rm100k?

1 - Nak settle utang suma bg peghabih

2 - Nak beli rumah ( cukup ker??? )
3 - Nak g cuti22 Malaysia

7) Sila beri 3 nama untuk di tag

1 - Kak Gee

2 - Mama Aqilah
3 - xtau dah.... hee.heee....

ok lah kot yea????

~berbuka puasa bersama MERTUA KU...~

ceeewahhh... macam lah aku sorang jek yg ada mertua kan....hee...hee...
tapi tu lah bila ada mertua yg cukup sporting nih... ati pun rasa best jerk kan bila hubby ajak balik umah mak dia... tapi aku py style.. xnanti hubby ajak, mcm petang semalam..balik jerk dari pasar.. aku terus masak n baru ajak hubby aku balik umah MIL.... alah kan nak balik bodek MIL so... maleh2 pun aku masak jerk lah..
Tapi ok lah tu kan.. nak mbik ati org tua ni kan kdg2 payah juga..wat sekadar yg termampu jer...
So aku dah masak menu nih ptg semalam :-
* Sup Tulang
* Masak Cabai Sotong ( ayat org Kedah )
* Masak Lomak Pucuk Getti....( betoi xtau nama daun tuh)
* Karipap Honey ( ni aku yg mandai2... taruk nama tuh..ssshhh jgn bgtau mak aku.. )
* Bengkang Roti ( ni pun ayat yg aku guna )
Isssshhhh.. ghajin juga aku ni kan... kwa..kwa...kwa.. puji sendiri lah plak..(ni kalau tau kat laki aku
mau di gelaknya sebulan dua..)alah selalu tuh bukan malas masak.. cuma tak baper ghajin jerk...
Gambaq2 sema aku xdan nak snap...
yealah nak tunjuk sopan dpan MIL... (cissss... hipokrit benor kau....hee.heee...)
padehal bila dh dgr jerk azan tuh... kamera ker ape ker sema dah lupa....
so... Ramadhan pun dh hampir nak meninggalkan kita....
tahun depan entah sempat ker x kan kita nak melaluinya lagi...
untuk mendapatkan kelebihan dan menikmati keistimewaan bulan Ramadhan al - Mubarak nih... Aper22 pun... doakan lah semoga umur kita di panjangkan...aminnnnn.
ok adios...ciiow

Khamis, September 10, 2009

~bonus @ duit raya~

pepagi td member aku dh tanya pasai ayat alah nie....
kata nyer dy dgq kt tv semalam...
aku no komen cz aku mmg x tgk tv smlm....(kuaq soping daaa )
pastu bila cr kt BH online adalah citer nih...
"DUIT RAYA RM500"
erm.... kalau aku di tempat penjawat2 awam- aku akan kata alhamdulillah...
mujuq dapat dari x dapat apa langsung kan?????
ok klw yg setuju ngan aku sssshhhhh... diam!!!!
klw yg x setuju pun....
sssshhhh diam.... boley gitu???
aku x keje ngan gomen!!!!
klw korang dpt ker x ker..
aku cm leh dgq & nengok jerk....
tapi per pun...
My Bos...
My Company....
so... so.... baik ati......
TQ GM..(aku taw dy mmg xtau pun aku puji dy kat sini),
TQ suma yg terlibat....
napa aku puji????
coz aku dah dapat duit layer.......
n dah hbs pun.....
Alhamdulillah...walaupun pada sesetengah org RM500 tuh ciput bebenor tapi cubalah kita bandingkan diri kita yg dpt dgn org yg xdak duit pun nak rayer nih....
eeeewaahhhh kang ada yg marahkan aku nih....
Aku memang bersyukur sesangat.. bila bos aku bg dt laye... yea lah....banyak juga
(sama byk yg gomen dapat)..
boleh la aku belikan family aku serba sikit barang keperluan n etc...
(dah beli dah pun) n bleh lah kurangkan sedikit bebanan utang aku......
n pesanan terakhir "terimalah apa jua rezeki yg datang dengan senang ati k"
mungkin itu saja rezeki kita utk tahun ni kan....
ok adios amigos...
ciiiowwww

Selasa, September 08, 2009

~istimewanya menjadi wanita~

Renungan buat insan yang bergelar wanita. Ketahuilah betapa istimewanya dan bertuahnya menjadi wanita.Bagi kaum lelaki, hormatilah kaum wanita yang bergelar ibu dan isteri.Berikut adalah himpunan hadis-hadis yang berkenaan:-
  • Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulallah s.a.w. akan hal tersebut, jawab baginda : "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.
  • "- Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh.
  • - Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.- Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.
  • - Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
  • - Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail a.s.
  • - Tidaklah seorang wanita yang haid itu, kecuali haidnya merupakan kifarat (tebusan) untuk dosa-dosanya yang telah lalu, dan apabila pada hari pertama haidnya membaca "Alhamdulillahi'alaa Kulli Halin Wa Astaghfirullah“ (Segala puji bagi Allah dalam segala keadaan dan aku mohon ampun kepada Allah dari segala dosa.); maka Allah menetapkan dia bebas dari neraka dan dengan mudah melalui siratul mustaqim yang aman dari seksa, bahkan Allah Ta'ala mengangkatnya ke atas darjat, seperti darjatnya 40 orang mati syahid, apabila dia selalu berzikir kepada Allah selama haidnya.
  • - Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah s.a.w.) di dalam syurga.- Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ehsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.
  • - Daripada Aisyah r.ha. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.
  • "- Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.- Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
  • - Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
  • - Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan meredhainya. (serta menjaga sembahyang dan puasanya)
  • - Aisyah r.ha. berkata "Aku bertanya kepada Rasulullah s.a.w. siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita ?" Jawab baginda, "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah s.a.w. "Ibunya".
  • - Seorang wanita yang apabila mengerjakan solat lima waktu, berpuasa wajib sebulan (Ramadhan), memelihara kehormatannya serta taat kepada suaminya, maka pasti akan masuk syurga dari pintu mana saja yang dia kehendaki.
  • - Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.w.t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya(10,000 tahun).
  • - Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s.w.t. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
  • - Dua rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
  • - Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.
  • - Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.
  • - Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah s.w.t. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah s.w.t.- Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
  • - Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
  • - Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.
  • - Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
  • - Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
  • - Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
  • - Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
  • - Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.
  • - Apabila seorang wanita mencucikan pakaian suaminya, maka Allah mencatatkan baginya seribu kebaikan, dan mengampuni dua ribu kesalahannya, bahkan segala sesuatu yang disinari sang suria akan meminta keampunan baginya, dan Allah mengangkatkannya seribu darjat untuknya.
  • - Seorang wanita yang solehah lebih baik daripada seribu orang lelaki yang tidak soleh, dan seorang wanita yang melayani suaminya selama seminggu, maka ditutupkan baginya tujuh pintu neraka dan dibukakan baginya lapan pintu syurga, yang dia dapat masuk dari pintu mana saja tanpa dihisab.
  • - Mana-mana wanita yang menunggu suaminya hingga pulanglah ia, disapukan mukanya, dihamparkan duduknya atau menyediakan makan minumnya atau merenung ia pada suaminya atau memegang tangannya, memperelokkan hidangan padanya, memelihara anaknya atau memanfaatkan hartanya pada suaminya kerana mencari keredhaan Allah, maka disunatkan baginya akan tiap-tiap kalimah ucapannya, tiap-tiap langkahnya dan setiap renungannya pada suaminya sebagaimana memerdekakan seorang hamba. Pada hari Qiamat kelak, Allah kurniakan Nur hingga tercengang wanita mukmin semuanya atas kurniaan rahmat itu. Tiada seorang pun yang sampai ke mertabat itu melainkan Nabi-nabi.
  • - Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya.
  • - Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suaminya melihat isterinya dengan kasih sayang akan di pandang Allah dengan penuh rahmat.
  • - Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.
  • - Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan medapat pahala jihad.
  • - Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala tola perak.
  • - Dari Hazrat Muaz : Mana-mana wanita yang berdiri atas dua kakinya membakar roti untuk suaminya hingga muka dan tangannya kepanasan oleh api, maka diharamkan muka dan tangannya dari bakaran api neraka.
  • - Thabit Al Banani berkata : Seorang wanita dari Bani Israel yang buta sebelah matanya sangat baik khidmatnya kepada suaminya. Apabila ia menghidangkan makanan dihadapan suaminya, dipegangnya pelita sehingga suaminya selesai makan. Pada suatu malam pelitanya kehabisan sumbu, maka diambilnya rambutnya dijadikan sumbu pelita. Pada keesokkannya matanya yang buta telah celik. Allah kurniakan keramat (kemuliaan pada perempuan itu kerana memuliakan dan menghormati suaminya).
  • - Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. keluar mengiringi jenazah. Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis itu. Baginda lalu bertanya, "Adakah kamu menyembahyangkan mayat?" Jawab mereka,"Tidak" Sabda Baginda "Seeloknya kamu sekelian tidak perlu ziarah dan tidak ada pahala bagi kamu. Tetapi tinggallah di rumah dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat-ibadat orang lelaki.
  • - Wanita yang memerah susu binatang dengan 'Bismillah' akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.
  • - Wanita yang menguli tepung gandum dengan 'Bismillah', Allah akan berkatkan rezekinya.- Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di Baitullah.
  • - "Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan membinakan 7 parit di antara dirinya dengan api neraka, jarak di antara parit itu ialah sejauh langit dan bumi."
  • - "Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang, Allah akan mencatatkan untuknya perbuatan baik sebanyak utus benang yang dibuat dan memadamkan seratus perbuatan jahat.
  • "- "Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang menganyam akan benang dibuatnya, Allah telah menentukan satu tempat khas untuknya di atas tahta di hari akhirat."
  • - "Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang dan kemudian dibuat pakaian untuk anak-anaknya maka Allah akan mencatatkan baginya ganjaran sama seperti orang yang memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 1000 orang yang tidak berpakaian.
  • "- "Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang meminyakkan rambut anaknya, menyikatnya, mencuci pakaian mereka dan mencuci akan diri anaknya itu, Allah akan mencatatkan untuknya pekerjaan baik sebanyak helai rambut mereka dan memadamkan sebanyak itu pula pekerjaan jahat dan menjadikan dirinya kelihatan berseri di mata orang-orang yang memerhatikannya.
  • "- Sabda Nabi s.a.w. : "Ya Fatimah barang mana wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengerat kukunya, Allah akan memberi minum akan dia dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman-taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Shirat.
  • "- Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.
  • - Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.
  • - Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.
  • - Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang solehah.Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas kahwin).
  • - Sebaik-baik wanita ialah wanita (isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya ia menggirangkan engkau, jika engkau memerintah ditaatinya perintah engkau (taat) dan jika engkau berpergian dijaga harta engkau dan dirinya.
  • - Dunia yang paling aku sukai ialah wanita solehah.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

**** Subhanallah... Maha suci Tuhan... terpulang kpd kita utk berusaha merebut keistimewaan ini...


Catatan ini di copy dari blog :http://bersamasuzana.blogspot.com

~my lovely mom~

Aku sentiasa berjaga-jaga...
Aku sentiasa berhati-hati....
Supaya kalau apa-apa jadi kat Mak @ Abah aku akan di sisi mereka...
Tapi itu lah takdir Allah...
30hb Ogos yg lalu, dalam ketersibukan aku tiba2 mak aku jatuh sakit di saat aku TIADA disisi dia...
Alhamdulillah... mujurlah mak x teruk sangat.Kalau TIDAK..Masyaallah...minta simpang Malaikat 44...Walaupun semua yg berlaku kehendak NYA.
Dalam masa xsampai 15 min, selepas aku col cakap ngan mak, tiba2 anak aku col plak bgtau yg tok dia sakit...Ingatkan x berapa mudarat...
Aku pulak tersangkut jem dlm bandar tuh. Ya Allah...Tup..tup...
Anak aku bgtau plak yg tok dah di hantar ke Hospital.....
Hati aku bagai nak pecah...Masa tu, saat tu kalau aku ada kuasa nak jer terbang balik.....
Mujurlah lps 11/2 jam dlm jem tuh aku berjaya sampai kat hospital...
keadaan mak aku mmg nampak teruk sgt masa tuh..
Lepas, mak aku dah ok sikit kat dlm wad, aku balik ke umah ambik brg2 keperluan dy..
n pegi semula kat mak.. n tggu dy malam tuh.
So, pada mak2 sdara & sepupusepapat aku yg sudi menjengah mak aku ms kt wad tuh TQ so much k... specially wat Ngah+Syida+Yen&Kikin dll yg 1st sampai...Tima Kasih Ngah
Buat my luv hubby, tq darling sbb begitu memahami isterimu ini...
hubby aku yang setia menanti...+ bersama MIL + anak dara aku...
( p.s: tlg abaikan ketidaksenonohan kedudukan laki aku tuh yea..)

Mak hari ke-3, yg sedikit sihat

okey...nanti citer len plak..Ciow....

Isnin, September 07, 2009

~Jalan-Jalan Tak Boleh Makan~

Best x erk tajuk tuh???best ker x aku tetap rase hepi....
org len bulan2 pose maleh nak g jalan2 nih... tapi d,sebabkan anak dara aku nih
maka dalam separuh paksa( sbnrnya best jugak) maka kami bertiga pergilah ke Zoo Taiping pada ari Jumaat yang lalu(4hb.9)...
Sbnrnya, kami ada misi lain ke Perak( Ipoh yg sebetul nyer..) bila keje yg penting2 dah siap awl dr jangkaan maka dlm kapla aku nak bodeklah hubby aku nih utk ke Cameron Highland@mana2... tapi hubby aku kt ari tuh ms ke Manjung dah janji ngan anak dara aku nih utk ke Zoo tp xsempat...
Maka, Cik Abe saye tuh pun nak bw lah anak dara dy ke Zoo....
Tima jerk lah..

Abah & Ummi yg mmg dah tersangatlah letih.....

Bergaya ngan tiket.... konon2nya buktilah dy ke situ...

2 beranak yg tersangatlah asyik menengok Gajah....


Sian abang..... letih erk... dah ler pose...



masih nak berposing wlpn dah tersangat letih berjalan....

Next n3 aku nak citer pasai mak aku yg kena tahan kat wad ari tuh...
okey...ciow...

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails