ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Selasa, September 28, 2010

~jom kita berangan~

Hari nie dah selasa..... adesss daah baper hari dah aku x leh berblog, bermuka buku, berchatting.... ceewahhh mcm padat jerk kan xtvt aku kalo ada tenet... ehhehehee.. apa pun time tenet meng'cipan'kan diri dia hari tuh aku dah verangan yg best2... apa mende yg best?????? ehehheee


jom2 join haku verangan!!!!!!!! padehal??????????????..... sendiri mau ingat...

 Vivaz pro



 K850 ( cybershot )




S003


blackberry......



nokia E72


dan yang nie..... owhohohoooo...

gambar adalah di perolehi dari sini
dan juga dari cik gugel k...... kalo nak tau apa2 pasal mende alah ni... check lah kat situ yea..

 apa punya angan2kan.. ehheheheee
itu adalah imaginasi manusia normal.... ekkekeee



opsss kalo x verangan kayo x normal erk???? ado lah plak cmtu kan.....
apa pun haku masih sedar haku di mana...dan apa yg mampu aku beli.... ekekkekee








yang ni jer kot aku mampu .... ehhehee ini adalah idaman aku...
tapi aku jugak kalo boleh nak yg cybershot..... gambar mmg klass k... ( pada haku lah..)


sekian sahaja angan2 saya untuk hari ini....
salam.....
peace n sengal!!!!!!!!!!!!!!!

psst...psst... aku sbnrnya tah bersedih sbb tpon kesayanganku x leh di baiki dah.... 
uwaaaaaaaaa




Khamis, September 23, 2010

"I LOVE U CONTEST"

Sejak berblog, pastu tengok kawan2 bercontest bagai rasa minat jew kalo kena tag..... wakakakakkakaa ayat x boleh blah kah..... ekekkeke... so..so..so.... bila dah di tag oleh mamagee,  makanya bersorak aku setinggi pokok nyoq n dokong..ececceceeee pulak lah kan... ok contest ni adalah di sini sebenarnya.... sesap yg nak join leh dapatkan syarat2 nya di sini, situ, sinun................





 


Ini syarat2 penyertaannya ( ini telah di copy dr blog tuan tanah yea...):


1) Open to ALL bloggers  - aku layak

2) Buat satu entry bertajuk "I LOVE U CONTEST"  - dah buat

3) wajib menjadi follower blog ni dulu - dah buat

4) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang - dah letak
(harus ada link back ke contest ini ye)

5) sila tag 3 bloggie laen lebih ramai lebih bagus eah - dah tag
 

6) jangan lupe comment post ni supaya senang ash nk ambush -
peserta2

tema concept CONTEST ni adalah dengan cara mengUPLOADkan gambar anda bersama dengan orang tersayang sama ada

♥ gambar bersama mama tersayang @ ♥ gambar bersama papa tersayang @ ♥ gambar bersama sister/brother tersayang @ ♥ gambar bersama BF/GF tersayang @ ♥ gambar bersama BFF tersayang


dan beritahu kenapa anda sayang dia...





psst..psst...psst,.... inilah gambar yang i pilih......

gambar time raya hari tu.....




 





saya sayang bangat sama dia kerana dia seorang yang sangat memahami, sabar dan bertanggungjawab dalam mengemudikan bahtera perkahwinan kami.... keindahan yang si dia lakarkan di kanvas cinta kami sangat indah untuk di abadikan selamanya.....i luv u sayang!!!!!!!


3 orang yang nak saya tag kan.....

1. hanim

2.kak azmah
 
3.shida

4. pizet

wahai sahabat handai ku yg budiman marilah ramai2 kita ber contest ngan tuan tanah 
Tarikh tutup :- 30hb September 2010 k....

opsssssssssssssssss aku ni tunjuk sgt kata tak lulus MATe time exam dulu.. ahaksssss tulis 3, tag nya 4..... ekkekekeee

Selasa, September 21, 2010

~projek dokong!!!!~

Projek Dokong...ececcee..tajuk cm lah aku punya projek kan.... ok.. kalo ada sesapa yg msh ingt.... mak cik ado cito pasai dokong nih kan masa bulan pose hari tuh... hah...... sekarang masa tok kita layanzzz gambo.. tapi.. mak cik minta maaflah. sbb gmbo nie sbnrnya bukan yg ini tahun.... sbb... gambo yg thn ni sgt teruk.... dan tak layak utk di tepek kat sini.. so layanzz jew lah gmbo thn lepas tp di lokasi n situasi yg sama mcm thn ni jugak...... itu yg penting kan.....

ada sesapa tak kenal pokok dokong????? 
meh mak cik nak lempang lempeng sekali..... ehehee


inilah rupa buah dokong yg msh di atas pokok yea tuan2 puan2....



                          Proses menggred buah di lakukan.....                      

boss tgah mengarah!!!!!
kuat pak mat ni tau...... ehhehee ayat bodek...

tulis boss jgn tak tulis.....
 ( tulis kilo buah )

berat kan... setangkai dah dekat 1kg....

buah2 yg amat menggeramkan!!!!!! ehehhehe



PROJEK DOKONG DI LADANG PPN KEDAH.....

~~bila kau tiada~~

asdasdsad Pictures, Images and Photos


Sebak sedih pilu...... sunyi.... uwaaa mcm nak nanessss berkolah2 ayaq mata...... bila yang tersayang, yang paling di harapkan,yang tersangat bermakna, yang sangat di perlukan di setiap saat dan tika.... SUDAH NAZAK...... tapi aku amat mengharapkan keajaiban berlaku.... semoga kesayangan aku masih boleh digunakan... kalo x..........................
opsss suspen gilos jew kan..... tapi betullah.. telefon kesayangan hamba  sudaaaa masuk air.... itulah aku.. cuai sangat!!!!!!!




tapi yg paling x bleh blah...... bila cik abg aku asyik cakap.... " berbaloilah tu ma....kan tpon tu pree jew.... uitsssssss tau lah pree tapi itulah nyawa kita tau!!!!! tsk..tsk.....huhuhuuu minta2 lah leh di baiki... kalo x.... huhuhuuuu.. nak harap beli baru?????? kalo ada yg nak sponser okies jerk.... ekekkeke...
lalink.. nak tpon!!!!!! nak lappy sekali erk..... ahaksssssssssssssss tibe2 jew kan.... muahahaaaaaa

Isnin, September 20, 2010

♥♥♥Malaysia Day Giveaway♥♥♥

Jom join GA lagi.... ehehheeee



Syarat2 nyer...( copy dari blog tuan tanah sajork.. harap maklum )

1) Terbuka kepada semua bloggers.. Yang xda blog sendiri pon masih boleh join... Cute Mum xkesah... Tapi yang tinggal kat Malaysia jer yer...

2) Tinggalkan penyertaan anda kat komen n3 nie....

*Tulis ayat keramat nie..... " BINGGO!! " ..
*Link blog anda pada yang ada blog @ email pada yg xda blog..

Senang jer kan....

Hadiahnya :
Maaf yer... Masih belum jumpa yang menarik... Nak cari time jalan2 shopping raya nnt.... Sabaryer..

Tarikh Tutup :
30 September 2010
(12 tgh)

ok untuk join sila klik kat sini

~dunia maya~





Ermm.... aku rasa terpanggil untuk menaip mengenai alam dunia maya...... mksd persahabatan dalam dunia maya ini..... sejak aku kenal dengan dunia blog.. kemudian dunia mukabuku....... berbagai ragam manusia ku kenali.....

lebih2 lagi kat facebook lah.. adess mcm2... ada setengah tu ccukup manis di depan.... kat belakang suka laga2 kan kawan... ada sesetengah2 lak suka kritik setiap status yg kwn2 post..... padehal kwn yg posting tu saja suke2.... huhuhuuu yg peliknya.... dia sendiri buat x pew lak.. ekkekekee opssssss maaflah apa yg aku taip nih adalah pengalaman aku sendiri bukan dr citer sesapa k.... motip dia.... berkawan lah seramai yang mampu...... tapi jangan lah cari musuh...... 1 lagi dalam dunia siber ni jugak.. kita perlu mengurangkan ego kita.... sbb dalam berkawan....kita kena memahami sapa kawan kita... bukan sekadar " aku nak kau faham" tapi "aku akan cuba memahami kau"ehehhee sapa setuju????? angkat kebod!!!!!!!  memang sukar untuk kita memahami orang lain.... tapi ajarlah diri kita..... sbb walaupun kita hanya bersahabat di alam maya tapi sahabat aka kawan aka teman kita tu juga manusia kan..kan..kan.... apalah salahnya kalau kita cuba mengikhlaskan diri kita dalam persahabatan..... ceeewaahhhh mcm lah aku nie baik sgt kan.... apa pun ini adalah nasihat untuk diri aku sendiri jugak.. bukan untuk sesapa... tapi kalo adayg rasa boleh di guna pakai tu... ikutlah.. kalo x.. humbankanlah ayat2 aku nie jauh ke dasar perigi buto!!!!!! ekekkekeke
pe pun.. PEACE n Sengal.......................


~~~~KEJAMNYAAAAAA~~~~~

 Sungguh tragis dan kejam!!!! itu saja yg mampu ku katakan.... betapalah nilai kemanusiaan hilang dalam diri seorang manusia..... setiap hari ada berbagai cerita yg menyayat ati... Buang bayi.... bunuh membunuh.... dll... tapi sejak 2 3 minggu nie.. Malaysia gempar ngan cerita pembunuhan Jutawan Komestik : Datuk Sosilawati....bersama 3 individu lain...... semoga roh2 mereka di tempatkan bersama golongan orang yang beriman.... apa pun Tahniah juga kepada Polis Malaysia yang berjaya merungkai persoalan ttg kehilangan Jutawan itu  dengan cekap dan cepat..... apapun sila klik sini..................

sedekahkan al fatihah untuk mangsa2 ini.....

Rabu, September 15, 2010

♥♥♥Ayang Vs Abang♥♥♥

di copy dari sini

 

Ayang Vs Abang


Dear abang,
ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke
kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin
ayang luahkan disini...
kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..
sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3
bulan yang lalu dah masuk 3 malam...
abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?
harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang
letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari
harga kereta abang?
tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah
sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli
kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..
kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..
kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa
abang kata ayang tak sedar diri
kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada
kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak
macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak
paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR
love,
ayang
Dear Ayang,
bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham
keta tu keta bos abang nnti kalau ilang siapa nak ganti..
ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..
cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta..
abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...
lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun..
nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam
doremon..ish xnak laa abang..
pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tu lah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah
dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..
sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm80k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm80k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm..
bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...
pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..
tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..
nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan cuma
jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..
kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan..bukan
apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital.. abang kene tanduk xpe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun
jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang kesian tapi muka ayang lepas jatuh longkang tu xleh abang nak bayang kan cam mana....tgk laa sendiri gambar tu....
ok lah ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye ayang
love,
abang
Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan..dua tangan untuk memegang...
Dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat...
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?....
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya....
Itulah namanya Cinta...

Selasa, September 14, 2010

~~~cerita raya lah pulak~~~

Di saat sume org masih lam mud raya mak cik dah kono koje...... adoyaiii.. x pew2.. kan pekerja dedikasi kan..kan..ahakss.. ayat pujuk ati lah tu beb!!!.. tapi kalo lepak kat umah pun boring siot.. nak jenjalan fulus ya mulus dah pupus..... ehehehhee... so lebih baik lepak kat opis kan.....
marin... adik ngan incik hubby makcik dah balik keje..... uwaaa.... tggallah kami berempat.(mak, abah, aku & anak dara aku).......
opss..smbil bercerita usharr arr gambo yg ala gedikss nih k...


 




ok jom cite pasai raya walaupun raya aku mmg x best n hebat mcm cite insan2 lain... tapi layanzzzzzzzzzzz jerk.. ehehehheee

KHAMIS, 9hb September 2010

pagi : kat pej.. kena koje....

kul 12 tghari - 8.00 mlm : dah leh balik...... yes3.... balik umah tlg mak buat ketupat pulut... 6kg tu....kuat betul mak aku tuh... huhuhuu kalo harapkan anak dia yg sorang nie.. alamat beraya x dak ketupat lah.. ekekkekee.. buat gulai daging...rendang ayam..... pas berbuka... terus laju2 bersiap nak balik aloq staq... umaah MIL... anto ketupat serba sikit.... ahaksss.....dah kata menantu(hantu) mithali kan....

JUMAAT 10hb September 2010
pagi raya.....

Bangun n mandi bersiap2 ke Masjid tok Solat Sunat AidilFitri....best.. ramai sangat org....
kuar jew dari masjid terus pegi beraya kat umah member.. lawat anak n cucu dia yg baru bersalin... best kan.. ada ahli baru lam umah....
pastu terus balik ke Kampung mak....melawat sanak saudara sebelah mak... petang tuh terus lak bergegas balik ke umah MIL...... yea lah sian lak beraya 3 beranak jerk... malam bw MIL jejalan beraya..

tido kat umah MIL......

SABTU 11hb September 2010

Aku bersemangat nak beraya ari nih... punya lah awai bangun...n bersiap2... tapi.. huhuhuuu jadi lewat gak kuaq.... prust2... agenda 1st ari nih... g kedai mungew.... beli bunga2 tuk ke kubur FIL.... ngan tok cik hubby....

tengok tu bersemangat jerk ibu mertua ku ittew....

c..... i pun dapat k....
ini lalink saya bagi yea.... ecececee tetiba kan....



pas ke kubur segala... kami terus ke umah abg ipaq i.. abg sulung incik hubby..

ini gambaq kat tepi sawah... sayangnyew masa ni padi yg menghijo x dew....

ngan family incik hubby....

bersama adik2 ipaq n MIL aku....

lepas makan kenyang2 kat umah kak ipar aku... kami bertolak ke umah arwah tok hubby.. tapi beteri tpon  dah KONG!!!!!!!! huhuuhuu so x dew gambaq lah k....
melawat org baru lagik.... banyak tol yg bersalin time nak raya nih... huhuhuuu.. sepupu hub selamat melahirkan anak sulung lelaki yg sgt shumiilllll.....

lepas melepak smpy kul 6+.. kami terus balik ke Alor Setar..... dah x dew semangat nak berya ke lain....
raya ke-3 dah janji ngan adik ku nak ke Asun.... sbb dia pun dh nak balik ke Kelantan umah MIL dia.... so sempat jugaklah terjah ke Asun..... beraya ngan family aku sebelah abah....

so.. raya ke empat aku hanya melepak melepek kat umah jerk...sbb siapkan segala pakaian utk incik hubby aku yg dh kena keje....... beraya lah dia kat otel california dia tuh.....uwaaaaaaaaa aku kembali solo!!! ahakssssss ngaku jerk kan.. yea lah solo sbb dah kena PJJ balik,, hik3....

so dah hbs edisi raya aku utk kali nie... tapi sok keje pastu cuti lagikk 3 hari.. apa mau buat????? jalan?? makan angin???
makan angin belakang umah jerklah kot.... ehehehhee

so dah kul 5...... maka.. selamat lah sudaaa masa aku berjimba sensorang kat opis hari nih..... ahaksss...
ok daa byee.....

Khamis, September 09, 2010

~mood raya~


Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin.........

Mood raya dah 80%..ehehe kira ok lah kan.. marin half day... temankan incik somi belikan baju raya tuk dia...
best2... sebab ada juga habuan tuk aku.. ehehhehe.. sepasang lagi baju raya... n etc... maceh lalink....
hari nih kena kojo laie...tapi wajib half day kan... nak balik tolong mak pasang tikar getah idaman kalbu dia... ahakssss.... pastu nak tolong rebuskan ketupat.... then nak balik umah MIL.... kata menantu yg baikkan... ekkeke padehal... menantu hantu.....
mak... tggu yea menantu hantu mak nak blik..... ehehehhe..
malam ni ada BBQ kat umah kwn baik hub.. ish nak pegi ke x erk.... tapi aku rasa nak suruh hub pegi sensorang jerklah kot kan... camnolah makcik nak tggl rumah yg msh berselerak tuh...... 

erm... aku akan mula bercuti esok smpy isin jerk.... selasa keja smpy rabu.... pastu cuti lagi smpy sabtu.. best3.. cuma yg x best nya wet dah habissssssssssssssssssss uwaaaaaa....
camno nak jenjalan raya nih... ahaksssss.... 
ok lah apa pun.. semoga Aidilfitri kalian adalah yang di berkati.....
peace n sengal... ehehehhee
adios.... salam aidilfitri....


♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails