ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Isnin, Mei 31, 2010

~ tag tag tag...~

aku yang di tag oleh kak gee n budak comey ni..dd

adesss weeehhhhhh korang yang tengok jangan gelak.......
senyum pun jangan.. kalo rasa nak sengih tu.. cover2 k... ahakssssssssssss



muka aku untuk 20 tahun lagikkkkk..... erm maknanya dalam umo 48 tahun lah yea????
erm.. jap2... sebelum korang tengok... agak2 masa muko aku mcm nie... aku dah ado cucu ko belum erk????? muahhaaaaaa... sompek tu nok berangan....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


tadaaaaaaaaaaa..........


uper maak cik masa umo 48 tahun..... ish2x.. napa naampak tuoo sgt ah?????

wahahahaa

kalo nak tag org ada x yg nak buat erk???? tapi aku rasa nak sgt tag org...

1.adik aku nie>>>. syida
2. Mak cik sama yea>>> kak az
3. hot mummy>>>> waty
4. sesapa yg nak ambik lah buat.. ehheheheheee aku rasa malas lah plak nak tag org len...

Sabtu, Mei 29, 2010

~ mak borek anak rintik~

hehehheheeee... ayat anak beranak yang sengal ok.....

ummi : adik, camna peksa tadi? ok x? boleh jawab?
anak : ok ummi.. senang jerk...
ummi : agak2 leh dapat atas dari 80 x markah?
anak : erm.. tak tau lah ummi....
ummi : lorr,, awat pulak... tadi kata senang....
anak: yang senang tu 10 soklan jer ummi.... 40 lagik susah....
ummi: ngeeeeeeeeeeeeeeee............


~cuti...cuti...cuti...~



COTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII........ ewahhh semangat tu kan aku punya tajuk<<<<<< heheehhe..minggu lepas memang agak menyibukkan....senang cakap aku sibuk tahap cipan mggu lepas.... adesssss.. 
pe pun... aku epy.. sbb bila aku bz aku akan senang ati....hehehhee pelik x?? mcm nie.. bila aku bz aku akan wat keje dan berFB jerk....so aku x sempat nak pk banyak sgt masalah diri aku kan.... heheheheee...

Hari Khamis tu aku dapat jemputan dari CC PPN Kedah... jemputan makan - makan n ramas mesra ngan wife GM baru kami....dalam sibuk2.. bab makan jgn lepas wehhhhhhhhhhhhh.. ehehheheheh
gambar nanti aku upload.....skrg musim malas bergambar untuk diri sendiri ok.....n malas nak upload....nnt rajin aku uploadkan...Layanan mmg top 10 ok.... wife GM Puan Hajah....... ??? mmg low profile... mesra alam....( ini pendapat aku ok) dan mmg pandai masak.... menu petang tu.. Mee Kari, Puding Laici(aku yg memandai letak nama k )Cola Radix.. keropok Pahit......ehehehheheee....

Malam Khamis lak... aku kena stay back kat opis... untuk membantu staff kesihatan ambil darah PA aku
( pekerja asing ok)huhuuhuhhhuuu.. mujur lah aku sekarang lebih kurang mcm org bujang jerk... kalo x mau bebal laki aku okies..... ahakssssss, bekerjasama ngan cik mat mmg best.. friendly..... so keje pun cepat jerk....jangka siap kul 11... kul 10+ dah ok.. alhamdulillah... pastu  acara paling di tunggu2.... MAKAN PREE..... ahaksssssssssss.. best2......

Jumaat>>>> ronda2 bandar alor setar...... plan nak ke Hot Air Ballon..... tapi jem siottt.... kensel arrr.. terus masuk lam pekan.... ronda2, window sopin....... yeahaaaa 3 shopping comlpex.. aku redah marin.... gilos siottt.. ahaksss....

Sabtu>>>>> aku sbnrnya kene tunggu tuan besar aku meeting nih.... sbb tu smbil menyelam minum air...... lepak cc lah beb... mujur leh lepak cc.. kalo x.. bersawang lak lah blog haku nih kan... :-) panjang lebar beb ayat aku hari nie......best2.. leh lepak2 kat Fb.. blog cenggini.... aman jerk...hehehheee ayat mak budak yg x henggat...

okies olss....cioww.. adios... amigos...


Khamis, Mei 27, 2010

testing2

percubaan 1, 2 3

mcm sengal jew kan... sebenarnya aku tingin sgt nak blink2 kan ayat2.. tapi x pandai.... untuk sifuku>>> tqvm sis.... cyunk akak

Rabu, Mei 26, 2010

~ lepas geram~

Salam......buat sesapa yang singgah kat blog aku yg mmg xdak apa2 nih......
ayat rendah diri gitu... ahakss
tapi betul apa..... pe pun monengggggggggg.... 
aku msh geram... geram+sakit ati.... mende ni dah berbulan aku simpan k... 
hari nih nak jugak aku luahkan...rasa geram sgt dah....

eh.. mesti korang tertanya2 kan apa sebabnya????????

macam nie cite dia.... dari pekan/bandar @ dari mana2 destinasi kalo jumpa Pekan Naka nak ke umah aku ( i mean Jalan Naka/Nami ) pada yg taktau abaikan yea..... ada lah beberapa jambatan yang kononnya di buat baru untuk keselesaan pengguna jalan tu.....tapi....sekarang projek jambatan baru tuh dah semakin menyusahkan....dan lebih teruk dari jambatan lama dulu k!!!!!!!!
kalo dulu cuma jambatan sempit..... sekarang masalah dia dah bertambah222222 k...... berlopak, berlubang, jerlus,..... dan mcm2  ado.... aku tersangatlah hairannya.......... jalan tu mmg laluan utama k. segala lori tanah, lori pasir, treler, keta2, moto2 sume kena melalui jalan tu.....mmg bahaya sangat...( mak cik mmg nak snap gmbar... tapi x dak kesempatan lagik) Wahai Pihak2 yang bertanggungjawab..... x kira k sapa anda..... tolonglah... tolonglah beri sedikit perhatian.... jgn nanti sampai masuk paper @ jadi perkara2 yg x di ingini baru lah nak terhegeh2 cover line.....( aku mmg geram k...) takkan lah nak tunggu PRU lak baru nak baiki jalan tu.?????????? 
opsssssss sebelum tu... salah x nih aku luah rasa mcm nie??? tapi aku dah geram sangat k.... tau x apa motip dia????
kete makcik dah bertambah nazak k bila tiap2 hari lalu jalan tu.... bukan 1, bukan 2, tapi 3 okies.... 3 tu... sume nya teruk, tersangat teruk.... jalan mmg mcm kubang kerbau dah....korang leh bayangkan x macamana????

butakah mata kalian wahai pihak2 yg bertanggungjawab?????????? tolonglah buat sesuatu k... supaya kete aku sihat sikit.. keta x sihat poket pun demam k!!!!!!! ahaksssssss.... 
tapi kerana rasa tanggungjawablah akuluahkan kat sini supaya ada yg ter "terjah" blog aku nie........n baca luahan aku nie... aku dah xtau nak bgtau sapa.....

Sekian luahan hati makcik yg mmg geraaaaaaaaammmmmm tersangat.... okies.. adios..

Selasa, Mei 25, 2010

~ memang sah~





memang sah????????????? 
hahhahahhaaa memang sah aku memang xdak idea lgsg nak hapdet blog aku nie....... ekekeekkekekeee
teringin nak update tapi ~~~~~0~~~~ daaaa
muahahhaaaa okiess gengzz nak cioww 
daaaaaaaa
adioss amigos...

~rindu~




tetiba hati ku rinduuuuuuuuuu.........
rindu pada
TESCO, GIANT, CITY PLAZA, incik johari.........
rindu nak window supin......
ehehehhehehehehe
tapi kan apa motip ngan pic tu?????
itu gmbar bulan.....
aku skrg kan addict bulannnnnn...ehehhee
bulan erk??? ko apo?
hahhahahaa..
oh bulannnnnnnnnnnnnnn
rindu weh... kat gaji...
tapi bulan depan lak lah...
yg bulan nie dah selamat bg kat bapak2 menakan haku yg siap sedia menunggu setiap bulan.... ehhehehee
ewahhhhh n3 mende lah haku nie kan..... adios gengzzz
ciooowww

Ahad, Mei 23, 2010

~lalallaalaaaaa.....~

n3 suka suki........



walaupun pedih.. terluka.... sengsara.... 
tapi aku tau siapa dia.........................

dalam kesamaran aku merangkak......
dalam kegelapan aku melangkah jua......
dalam kesedihan aku terus merindui.....
kasih itu milik aku...
sayang itu juga..........
tapi kenapa harus aku korbankan segalanya???????????????
kerana dia.. insan yang aku sayang....
kerana sayang aku merelakan segalanya..............

~ nak layan blues jap~


ari tu masa pi umah nina...
aku dah jangka... soklan cepu emas emas ker
huhuhuuu....

ina : uiks geng bila nak tambah???
tok kiah : betul lah hani.. bila nak tambah lagi?  ang tgok sume geng ang dah 2 3 org dah..
aku : ehhehehe kalo leh wat sendiri.. la nie pun che' mau mak cik....
ina ngan mak cik : ngeeeeee
wahahahhaa sengal x jawapan aku????

sebenarnya inilah soklan2 cepu emas yg ber legar2 di ruang kapla, ruang rongga otak aku....
adesss.. kan baru setahun..... lagipun.. nak buat mcamana dah x dak rezeki lagik kan???
salah aku ker?

wehhh... aku mmg nak kan anak ag.. lebih2 lagi hub aku tu.... 
tapi kenapa payah sgt org di sekeliling aku nak paham???
memang x dak rezeki lagi.....
weehhhh... camno erk kalo akuada baaby ag????
uikssss mesti macho mcm abah dia kan??? ahakss...
hanani pun dah x sabo nak baby lagik... yea lah dah 8 tahun tu,,,,, hehehee
bila tgok anak2 buah..... lebih2 ag.. anak makcik nie,...
adesss tetiba lak windu kan dak shauqi.....
memang hati bergelora jew.. nak tambah orang baru......
tapi insyaallah bila di izinkan Allah aku akan dapat apa yang di hajati.....
kengkawanssss.. tuluns doakan aku..





~cotiii yg mmg cootiiii~


Heheheeee.... mulakan minggu ini dengan keceriaan..............
ewahhhh.. semangat tu weh......
betul lah.. aku sebenarnya dah letih nak bersedih medih segala nie....
tapi dah adat jadik manusia kan....seharusnya perasaan tu sentiasa bertukar.. kalo x?????
aku bukan manusia biasa.. ahaks......


pasai tajuk n3 kat atas.... jumaat n sabtu lepas aku mmg bercotii betul..
mcm lah aku x pernah bercuti lak
sbb selalunya hari cuti aku penuh ngan segala plan mlan.. tapi 
jumaat hari tuh aku cuma ke majlis cukur jambul anak sahabat baik ku.. cik nina jew...
pastu balik layanzz tv.. layan anak dara aku... n acara wajib layanzz TIDO... 
hahahhahhaaa.... boleh mcm tu kan...
majlis kat umah cik nina tu pown aku pegi petang sesangat dah.. kiranya orang dah mmg x dew lah..
motip aku pegi lewat???????
hah jgn tatau.. kalo aku pg awal aku mmg xdan nak bergossip beb!!!!!
muahahhahaaa mmg sengal kan...

 sabtu......
mmg bangun.. mamam....kemas umah... tido.... layanzz industan....
lagik lah menambahkan aura bercoooti haku kan.......
erm.. bersenang lenang .... yezzaaa







Rabu, Mei 19, 2010

~mata~

cat,kitty,cute kitty,cute cat
masih tergiang di telinga ku tentang persahabatan seperti mata........

indah kan kalau kita punya sahabat yang boleh jadi seperti mata..
bangun dari tido bersama....
makan bersama...
berdiri, duduk,berjalan, berlari bersama
menangis.... bersedih.....bersama
berkongsi sinar duka.... sinar derita,.... sinar bahagia.... sinar ceria....
jua bersama....
bersusah senang menangis bersedih....
masih bersama.....
walaupun MATA.....
TAK PERNAH MEMANDANG ANTARA SATU SAMA LAIN...
TAPI TETAP BERSAMA DALAM APA JUA KEADAAN.......

Selasa, Mei 18, 2010

~terluka lagi~

Aku pernah berazam untuk menjadi manusia yang kuat....
sekuat yang mampu.....

tapi aku seringkali tertewas dengan perasaan aku sendiri..
aku sering tersilap menilai,,
bagaimana katanya ikhlas,, bagaimana katanya jujur,,,
biarpun aku sering ikhhlas.. tapi kerana keikhlasan  aku tertewas paa perasaan

sejujur kata... kalau aku tahu kau hanya hadir untuk menyakiti hati ini....
dari awal aku x kan izinkan kau bertempat di hatiku..... tapi apa pun aku pasrah....
terima kasih segalanya.......

Mungkin kau lupa pada ketentuan Ilahi... jika hari ini hati aku kau lukai...
aku pasti... 
suatu hari nanti jika hati mu terluka 
kau akan rasa bagaimana peritnya hati aku tika ini.....

TERIMA KASIH SEGALANYA

 
Banyak perkara yg berlegar di ruang fikiran aku..... aku sedih.... teramat sedih.... tapi seperti biasa aku tak punya tempat untuk luahkan kesedihan ini..... hari ini aku rela menjadi diri aku yg dulu  yang memang menyimpan seribu lara sendiri...... aku sedih...........

Isnin, Mei 17, 2010

sedikit ceria....

jiwa aku rasa sedikit ceria... sikit sgt... tapi boleh lah dari terus berduka lara kan....
sebabnya????????
eehhehehheeee.. bulaaannn buah ati aku dah muncul.....
opsss....jg ada unsur2 syak okiies......
cuma epy jew coz... dah byk hari tipon aku diam  xdew msj masuk @ col drpd sesapaa...
hbs pagi tadi bila 1 msj masuk... hehehhehee
ubat ceria tu beb !!!!! mcm budak2 kan
hidup aku skrg tersangat skema... so idea pon.. mmg tersangatlah kureengggg
erm... nak post gambaq pon x dew... eehhehehee layanzz jew ayat kurengg haku nih..
adiossssssssssssssss......

Ahad, Mei 16, 2010

~kasih sayang~

Tajuk yang agak romantis kan.. kasih sayang gitu.... ahaksss..... setiap manusia perlukan kasih sayang.. aku juga.... bahkan semua insan.... perlukan kasih sayang.. tapi bila kasih sayang kita tak di hargai orang tentu kecewa kan????
kejujuran.... hanya diri kita yang boleh menilai sejauh mana kita jujur menyanyangi seseorang itu.....
baru2 nie kat Fb ada seorang kawan yg berkata..

"zaman sekarang, setiap manusia melakukan sesuatu hanya kerana bersebab"

bila di fikirkan.... memang ada kebenaran... setiap perkara yg kita lakukan memang bersebab...
maka, boleh kah kita nilaikan yang kejujuran dalam diri insan sekarang hanya tinggal separuh????
erm.. hal nie masing2 punya pendapat lah kan..... pada aku sekarang kalo kita jujur org takkan percaya.... kalo kita temberang.. nak pulak percaya.... adesss camno tu? ehehehheheeee... makanya..
tanya sama hati....
so.. adios.... cioww....


SELAMAT HARI GURU




SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU2.......DI SELURUH MALAYSIA..... TERUTAMA BEKAS GURU KU DI SEKOLAH KEBANGSAAAN NAMI &, SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN NAKA
( AKU SEKOLAH SETAKAT TING.5 JEW K...)

kalian adalah guru yang terbaik....
sesungguhnya kerana kalian aku di sini.....
menjadi manusia yg punya sedikit ilmu...
terima kasih guru ku....
PUAN ROGAYAH AWANG HUSSIN, KWAN CHEE KONG(SIR JOE), SIR ADLAN ISMAIL, CKGU ZAINOL HAMID, CKGU BOKHARI, CIKGU HALIMAH,
CIKGU RAHIMI ABDUL RAHMAN........

KALIAN AMAT KOMITED DENGAN TUGAS KALIAN...

DAN BUAT GURU2 YG LAIN...... KALIAN JUGA INSAN YG PALING BERJASA UNTUK DIRI INI DAN SEMUA PELAJAR KALIAN.....

LOVE U TEACHER...





Khamis, Mei 13, 2010

~ esok cotiiiiiiiii~


amboii tajuk .... asikk nak cootii jew kan.... erm.. keje dah siap.. tggu keje2 baru jew... alah n3 tajuk punya baguih.. tapi aku pasti akan kejemuan bila coti..... sbb tatau nak wat apa selain dari kemas2 umah...masak makan.. tidoq.. layan industan....
nak jalan....RM kureng lew... hehehheheheheee

yg ada adik beradik reramai tu mesti best kan...
kalo ujung2 minggu leh berkumpul reramai kat umah parents.....
tapi aku sikit bangat deh......

nak balik umah MIL.. aku segan sgt sekarang.,.....
segan.. takut.. malu.... tapi bukan aku x balik terus k...
cuma segan kalo nak balik sensorang.....kalo balik ngan hub...
leh hub aku tulunss jawab kan soklan cepu mas dari MIL....
ekekekkekeke

mcm ayat menantu mithali jew sis!!!!!!! muahahhahaha

so aku out dulu lah.....adios.. amigos...

psst : n3 nie merapu jew lebih k....

glitter-graphics.com

Rabu, Mei 12, 2010

~mei yg penuh dugaan~




salam hari rabu......
erm.. sebenarnya idup aku agak kalut aka bz lew minggu nie..... ngan masalah fmly... mslh keje n berbagai ag.... chewaaahhh introoo mcm bagus jerk.. muahahhaaaa....

bermula 2 mei hari tu.... aku dikejutkan ngan berita kematian sepupu2 aku yg kemalangan di jalan kl - kuantan.... al fatihah untuk fmly arwah kak noraini n arwah kak norhayati........

di sebabkan terkejut ngan berita tu, my mom masuk spital.... erm... 3 hari kena tahan kat wad...
sehari sebelum tu.... lori tanker my hub terbako.... adessss mujurlah laki aku tu x der pa2.. kalo x.........parah weh.... dugaan...
x sampai seminggu.... kawan baik hub aku lak meninggal bersama biras dia..... juga kemalangan.. sian...al fatihah jua untuk keluarga arwah rohaizi...

pada aku..sejak 5 tahun lepas mei adalah bulan penuh dugaan n kenangan....
antaranya ialah :-

* aku ditinggalkan.....
* awah abhku jua meninggal pada 16hb mei...
* arwah wan..... 27 mei...
* aku di lamar my luv hubby skang.....11 mei

opsssssssss... cukup2.. kalo nak kira 1 / 1 xjadik keje aku ptg nie... ekekekkekeee
erm.. ssajork jew nak imbas2 kan memori... semoga aku akan menjai manusia yg tabah....

ok.. nanti kalo ada citer bagus aku kongsi ag.. daaaaa adios amigos... cioww.





Selasa, Mei 11, 2010

~hadiah~

sbnrnya aku dah dapat adiah dr puteri aku nie hari sabtu ag.. erm... mmg hati aku berbunga - bunga sangat... dah besar rupanya anak dara aku.. dah pandai bg gift sempena hari ibu untuk ummi.... tq sayang...

nie ler uper hadiah yg dia balut sendiri....




jeng...jeng...jengg........

inilah hadiah nyew..... erm.. per pun tq sayang..




n... aku dapat 1 ag hadiah....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


3 kuntum ros.. dari my luvly hub..... so sweet...

TQ LALINK...


apa pun... ummi tetap sayang kalian....
bukan hadiah atau apa2 pun yg ummi minta dari hanani.. cuma jadi lah anak yg baik...
&
untuk abang
terima ksih kerana sudi menyanyangi sayang & anak sepenuh hati..

so.. adios.... mmuuaaaahhhhhh


Isnin, Mei 10, 2010


glitter-graphics.com

good monenggg ollzz....

erm...bila say gud munink kat blog.. rase cam syiokk sendiri lak... tau napew???? coz.. x dew sesapa pon yg akan say hiii good munink al.......
hehehehh itu lah beza nyew blog ngan FB.... kalo kat FB say jew munink... plg sikit 1 komen akan jwb munink too.... but sokay....
eawahhh adakah aku sudaa ter emosii ????
no..no...noo.....


~award dari syida~

aku dapat award dari adikku.



uikss.. bahse omputih nih......adesss mak.. haku kan alah ngan bahse ni (x pandai ler tu).. camno tu?????

Move on to the questions part.

1. Thank and link the person that give the award

buat nurul syahida>>>> thanks a lot bg award nie kat kak.... i like....


2. Pass this award to 15 other bloggers that you’ve recently discovered and think are fantastic:

mgkin xdak 15 org kot.. yea lah.. mana lah nak carik reramai camtu....

1 - Kak gee
2 - Waty

erm........... setakat tu jew.ehehehehhee


3. Contact them all to tell that they’ve won the award

Sure, nnt i bgtau.....


4. State 7 things about yourself:

eermmm apa yea.

1 - saya seorang yg peramah....
2 - saya sgt sygkan kete saya....(mcm haku sorang ada kete)
3 - Sgt suke mengadap pc.. lbh2 boleh layan FV... FB....blog.. ehhehehee
4 - Suka window suping gak......
5 - sgt teruja kalo leh men bowling... minat siott....
6 - suke drve lelaju........
7 - suke sgt kalo org yg tersayang luahkan bait2 kasih..... muahahahhahaaaa ( boleh kew)

ok ittew jew.... adios.. amigos....

Ahad, Mei 09, 2010



~vavavavaaaaa~

hamoiiii ayat pasan sendiri k.... aku rasa blog aku dah jadik mcm yg aku nak.... sweet wlpn nampak penuh kan.... x pew... plan2 kayuh.. aku akan pastikan blog aku ni idup balik..... azam tu beb....... muauahahhahahaaa..........
so sekarang aku dah rasa puas ati.......

ehheheheee nak smbg keje lak....kalo ikutkan ati nak jew aku ngadap mende alah nie utk cntikkan blog aku nie ag.... tapi cukup ar setakat hari nie.....
apa pun>>>
pengajaran yg aku dapat hari nie
"hidup kita x boleh di ubah mengikut cara hidup org kan???? "
so belajar untuk jadi diri sendiri... ambil n copy yg kebaikan org x pew..
hahahhahahhaaaa ( jgn ikut ayat tu k)
adesss pasan ag mcm lew ada yg baca blog aku nie kan..



SELAMAT HARI IBU


glitter-graphics.com

SELAMAT HARI IBU

dedikasi istimewa buat bonda ku tercinta.....

mak....

alhamdulillah...... dengan restu dan Rahmat Ilahi... aku masih punya kekuatan untuk berdiri atas restu mak... atas kekuatan diri mak....

kalau dulu along tak tau betpa peritnya menjadi seseorang seperti mak...

tapi kini setelah along juga bergelar mak... along dah faham akan perit jerih itu...

MAK... engkaulah ratu hati ku... engkaulah penawar duka ku..

engkaulah manisan ketika kepahitan itu merantai hatiku...

engkaulah tongkat hikmat yg menolongku berdiri semula...

mak... mak lah harta along yg paling berharga....

tanpa mak.... mungkin along akan rebah....

along sentiasa doakan yg terbaik buat mak... semoga Allah akan panjangkan usia mak untuk along terus berbakti.....

PN. SAHULIAH SAAD...

UR THE BEST MOM......

I LOVE U......

untuk sahabat2 terbaik ku,,,

kak gee...

akak... ketabahan akak juga sbnrnya pemangkin kekuatan diri al... tq sis... luv u..

kak kin.. za...

terima kasih.... akak semua ibu yg terbaik.....

buat semua2 sahabat dari FB >>>

waty, kak elly, kak aslinda, kak as, kak izan( blog mummychacha), dan semua yg berkenaan...

SELAMAT HARI IBU....

ANDA ADALAH YG TERBAIK....

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails