ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Ahad, Ogos 29, 2010

~berkongsi pengetahuan~

artikel ini di copy dari sini......

Kenapa Yahudi bijak?

Ini adalah hasil tulisan seorang Doktor inggeris.
Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu “Mengapa Yahudi Bijak?”. Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman diHollywood dan sebagainya.

Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebab nya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri? Adakah bijak boleh dijana? Seperti kilang pengeluaran?

Maka saya pon tergerak membuat tesis untuk Phd saya, disamping kebaikan untuk umat sejagat dan dapat hidup secara harmoni. Untuk pengetahuan anda tesis yang saya lakukan ini mengambil masa hampir lapan tahun, ini kerana untuk mengumpulkan data-data yang setepat mungkin.
Antara data-data yang saya kumpulkan ialah pemakanan, adat resam, ugama, persiapan awal untuk melahirkan zuriat dan sebagainya dan data data tadi saya cuba bandingkan dengan bangsa dan kaum kaum lain.

Marilah kita mulakan dengan persiapan awal melahirkan zuriat. Di Israel, setelah mengetahui yang sang ibu sedang mengandung, pertama kali saya perhatikan ialah, sang ibu akan sering menyanyi dan bermain piano dan si ibu dan bapa akan membeli buku metamatik dan menyelesaikan masalah metamatik bersama suami, saya sungguh hairan kerana teman saya yang mengandung sering membawa buku metamatik dan bertanya kepada saya beberapa soalan yang beliau tak dapat menyelesaikanya, oleh kerana saya memang minat tentang metamatik, tentu saja dengan senang saya bantu beliau. Saya bertanya kepada beliau, adakah ini untuk anak kamu? Beliau menjawab, “ia, ini untuk anak saya yang masih didalam kandungan, saya sedang melatih otak beliau, semuga ia menjadi genius apabila dewasa kelak” Perkara ini membuat saya tertarik untuk mengikut perkembangan beliau seterusnya. Berbalik kepada metamatik tadi, tanpa merasa jenoh beliau membuat latihan metamatik sehingga beliau melahirkan anak.

Seperkara lagi yang saya perhatikan ialah pemakanan beliau, sejak awal mengandung beliau gemar sekali memakan kacang badam dan korma bersama susu , dan untuk tengah hari makan utama beliau ialah roti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digaul dengan badam dan berbagai jenis kekacang, menurut beliau daging ikan sungguh baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yang tidak baik yang dapat merosakkan pengembangan dan penumbuhan otak anak didalam kandungan. menurut beliau ini adalah adat orang orang yahudi ketika mengandung dan ianya menjadi semacam kewajipan untuk ibu ibu yang sedang mengandung mengambil pil minyak ikan.

Ketika saya diundang untuk makan malam bersama orang orang Yahudi, perkara pertama yang saya perhatikan ialah menu mereka. Setiap undangan yg sama perhatikan ialah mereka gemar sekali memakan ikan (hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan, menurut mereka, campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama. Salad dan kacang adalah suatu kemestian, terutama badam.

Seperkara yang pelik ialah mereka akan memakan buah buahan dahulu sebelum memakan hidangan utama. Jangan terperanjat jika anda diundang kerumah Yahudi anda akan dihidangkan buah buahan dahulu. Menurut mereka, dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan, ini akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah.

Di Israel, merokok adalah taboo, apabila anda diundang makan dirumah Yahudi, jangan sekali kali merokok, dan tanpa malu mereka akan menyuruh anda keluar dari rumah mereka dam merokok diluar rumah mereka. Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab). Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA. Para perokok harap ambil perhatian. (Ironi nya, pemilik pengeluar rokok terbesar adalah …… tekalah sendiri..!)

Perhatian saya selanjutnya ialah melawati tadika mereka, Pemakanan anak anak tadi cukup dikawal, makanan awal ialah buah buahan bersama kacang badam, diikuti dengan menelan pil minyak ikan (code oil lever) Didalam pengamatan saya, kanak Yahudi sungguh bijak dan rata rata mereka memahami 3 bahasa iaitu Hebrew, Arab dan Inggeris dan sedari awal lagi mereka telah dilatih bermain piano dan violin, ini adalah suatu kewajipan. Menurut mereka bermain musik dan memahami nota notanya dapat meningkatkan lagi IQ kanak kanak dan sudah tentu bakal menjadikan budak itu bijak.

Ini menurut saintis Yahudi, gegaran musik dapat stimulate (semacam senaman untuk otak) maka itu terdapat ramai sekali genius musik terdiri dari kaum Yahudi.

Seterusnya ke darjah 1 hingga 6, anak anak Yahudi akan diajar metamatik berkonsepkan perniagaan dan pelajaran sains amatlah diberi keutamaan. Di dalam perhatian peribadi saya, perbandingan dengan anak anak di California, ianya jauh berbeza tentang IQ dan boleh saya katakan 6 tahun kebelakang!!!. Segala pelajaran akan dengan mudah di tangkap oleh anak Yahudi. Selain dari pelajaran tadi sukan juga menjadi kewajipan bagi mereka dan sukan yg diberi keutamaan ialah memanah, menembak dan berlari, menurut teman saya ini, memanah dan menembak dapat melatih otak mem fokus sesuatu perkara disamping mempermudahkan persiapan untuk perhidmatan negara.

Selanjutnya pemerhatian saya menuju ke sekolah tinggi (menengah) disini murid murid ditekan dengan pelajaran mata sains dan mereka digalakkan mencipta produk, segala projek mereka walaupon kadangkala kelihatannya lucu dan mengarut, tetap diteliti dengan serius apatah lagi ianya berupa senjata, perubatan dan engineering, idea itu akan dibawa ke institute tinggi di Politeknik dan Universiti.
Satu lagi yg di beri keutamaan ialah fakulti perniagaan. Saya sungguh terperanjat melihat mereka begitu agresif dan seriusnya mereka tentang perniagaan. Diakhir tahun diuniversiti, para penuntut dibidang niaga dikehendaki melakukan projek dan memperaktik kanya dan anda hanya akan lulus jika kumpulan anda(10 pelajar setiap kumpulan) dapat keuntungan sebanyak $US1juta! Anda terperanjat? Itulah kenyataan, dengan rangkaian seluruh dunia dan ditaja sepenuhnya oleh syarikat milik Yahudi, maka tidak hairanlah mereka dapat menguasai ½ perniagaan didunia! Siapakah yg mencipta design Levis yg terkini? Ianya dicipta di Universiti Israel oleh fakulti bisnes dan fesyen.

Pernahkah anda melihat cara orang Yahudi melakukan ibadah mereka? Salah satu caranya ialah dengan menggoyangkan kepala mereka, menurut mereka ini dapat mengaktifkan otak mereka dan menambahkan oksijan dikepala, banyak ugama lain di Timur Tengah, seperti Islam juga ada menyuruh umatnya menunduk atau menggoyangkan kepala, ini guna dapat mensimulasikan otak kita supaya bertambah aktif. Lihat orang orang Jepun, mereka sering menunduk nundukkan kepala dan ianya sebagai adat. Ramai orang orang Jepun yg pandai? Adakah ianya sebagai kebetulan? Kegemaran mereka ialah sushi (ikan mentah). Adakah ini kebetulan? Fikirkanlah!

Berpusat di New York, Dewan perniagaan Yahudi bersedia membantu mereka yg berminat untuk melakukan bisnes (sudah tentu untuk Yahudi sahaja) jika mereka ada idea yg bernas, jawatan kuasa akan memberi pinjaman tanpa faedah dan pentadbir dari jawatan kuasa tadi akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan yg perniagaan mereka menurut landasan yg betul. Maka itu lahirlah Starbuck, Dell comptr, Cocacola, DKNY, Oracle, Perfileman di Hollywood, Levis, Dunkin Donut dan ada beratus kedai ternama dibawah naungan dewan perniagaan Yahudi di New York. Graduan Yahudi dari fakulti perubatan New York akan disarankan untuk mendaftar dipersatuan ini dan digalakkan memulakan klinik mereka sendiri dengan bantuan wang tanpa faedah, barulah saya tahu mengapa hospital di New York dan California sentiasa kekurangan doktor pakar.

Kesimpulanya, pada teori saya, melahirkan anak dan keturunan yg bijak boleh dilaksanakan dan tentunya bukan semalaman, ianya memerlukan masa, beberapa jenerasi mungkin? Persiapan awal adalah ketika sang ibu mengandung, galakkanlah siibu melakukan latihan metamatik yg mudah tetapi konsisten disamping mendengar musik klasik. Seterusnya ubahlah cara pemakanan, makanlah makanan yg elok dan berhasiat yg baik untuk otak, menghayati musik sejak kecil adalah baik sekali untuk penumbuhan otak kanak kanak, dengan bermain piano dan violin sudah tentu dapat melatih anak anak mencerdaskan otak mereka demikian juga sukan yg memerlukan konsetrasi yg tinggi, seperti memanah, bola keranjang, dart dan menembak.

Merokok menjanjikan jenerasi yg moron (goblok) dan sudah tentu genes bodoh akan mengikut ke jenerasi siperokok. Lawatan saya ke Singapore pada tahun 2005 amat memeranjatkan sekali, disini perokok seperti dianak tirikan dan begitu susah sekali untuk perokok dan anda tahu berapa harga sekotak rokok? US$ 7 !!! ini bersamaan perbelanjaan sehari untuk makan anda!! Saya puji sekali sikap pemerintah Singapore dan menakjubkan sekali!!! dan seperti Israel ianya begitu taboo dan cara pentadbiran dan segi pembelajaran mereka hampir serupa dengan Israel, maka itu saya lihat banyak institusi pelajaran mereka bertaraf dunia walaupon hakikat nya negeri Singapore hanyalah sebuah pulau sebesar Manhattan!!

Di tesis saya ini, saya tidak akan menimbulkan soal ugama atau bangsa, adakah Yahudi itu zalim sehingga diusir dari semenjak zaman Paraoh hingga ke Hitler, bagi saya itu isu politik dan survival, yg ingin saya ketengahkan ialah, mampu kah kita dapat melahirkan jenerasi yg bijak seperti Yahudi? Jawabanya ialah mungkin dan tidak mustahil dan ianya memerlukan perubahan, dari segi pemakanan dan cara mendididik anak dan saya kira hanya memerlukan 3 jenerasi sahaja. Ini dapat saya lihat sendiri tentang cucu saya, ini setelah saya mengajar anak saya melalui program yg telah saya nyatakan diatas tadi, pada umur 9 tahun (cucu saya) dia dapat menulis esay sepanjang 5 mukasurat penuh. Esay nya hanyalah mengenai Mengapa saya gemarkan tomato!

Selamat sejahtera dan semuga kita dapat melahirkan manusia yg bijak dan bersifat mulia untuk kebaikan manusia sejagat tanpa mengenal batasan bangsa.

Dr. Stephen Carr Leon

 

~Segala bentuk pemakanan perlulah mendapat nasihat DOKTOR PAKAR~


~SALAM MERDEKA~

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan kali ke - 53.... 
Sayangilah negara kita tercinta.... hargailah kemakmuran yang sedang kita nikmati kini demi masa depan anak cucu cicit kita nanti.... hargailah titis keringat datuk nenek kita dahulu yang bersusah payah membebaskan negara kita dari di belenggu penjajah.... Oh,, Malaysia negara ku tercinta...... semoga kemakmuran dan kedamaian hari ini yang ku nikmati akan turut di rasai oleh anak cucu ku nanti..... aminnnnnn



♫♫♫♫lalallalaaaa duit raya♫♫♫♫




Alhamdulillah...... syukur.... walaupun aku tak pasti tapi aku rasa mcm cerah jew masa depan utk pegang wet raya!!! adesss mcm budak2 lak kan... ehehheeee..mood nak supin.... dah menebal nie wehhh..... ahakss.....
sikit atau banyak itu tak penting yang penting ada wet untuk berbelanja bg meraikan hari raya..... persiapan untuk anak dara aku dah complete...... utk cik abe jew belum ada apa2.... kena tggu 31hb nie lah agak nya... sbb baru cik abe cuti..... adess payah lah PJJ nie.... untuk Mak -40%, utk MIL - 0% lagik.... ehehhee menantu hantu betul kan..... jap yea mak... nanti chek balik bawa mak p supin sekali.. ececececee ayat....
 apa pun kena tunggu green light dari menteri kewangan makcik dulu lah..... huhuhuuuuuhuu
okies apa pun... pepagi nih kita layanzz keja lu......



Khamis, Ogos 26, 2010

~sana,,sini,,sinun~




Flowers To Make Someone
Ntah apalah tajuk n3 aku nie kan.... aku yg keletihan... tapi tetap kegigihan nak update.......
esok aku cuti.... tapi kan.. mcm x semangat jew lah.... org lain dh sibuk wat persiapan raya tapi aku???? huhuhuuhu.. boss nak wet ayeee gak!!!!..ekekkekee boleh erk camtu???
 Tahniah lah kepada sume kaki2 & tangan2 awam...... ehehehee dpt wet ayee..... makkkk chek nak jugakkkk!!!!!! ish agak2 dapat x wet raya utk staff PPN taun nie erk???
doa kudus ku.....walaupun ada pertukaran dlm pentadbiran tapi boss baru tatap ingtkan kebajikan anak buah... adesss doa kudus suci murni tuh...... nak raya tp kewangan x begitu baik makanya selera untuk berjimba itu kureenggg ok...... huhuhuuuuu 

aktiviti aku mggu nie agak memenatkan... kemarin ngan hari nie aku kena masuk ladang.... Musim harvest dokong daa..... penat tapi relaks..... sempoi.... sbb walopon penat wat keje tp sume gengzz yg bekerja itu adalah sengal okay..... nanti2 lah nak upload gambo.... kemalasan melanda jiwa...... ehehhehe

erm.. dah 16 hari kita berpuasa..... Ramadhan dah semakin nak berlalu meninggalkan kita....
erm.. semalam... masa baring sblm terlelap.... jiwa aku tetiba sayu,.... mengenangkan insan2 yg aku sayangi....
ARWAH ABAH...... ARWAH NGAH...... adess tetiba airmata turun..... ermm.... emo jerk kan.... sesungguhnya aku amat merindui mereka...... walaupun aku bukanlah insan yg penting buat mereka dulu tapi pada aku kasih mereka amat aku sanjungi...... tanpa mereka siapalah aku...... opss..... maaf jiwa aku mmg agak sensitip kalo teringatkan arwah insan2 yg kusanyangi ini...... semoga Allah tempatkan roh mereka bersama golongan orang yang beriman...... amin....
esok lusa dah cuti.... tapi cik abe aku nie bila lah nak balik..... nak supingg..... baju dia belum beli.... untuk aku n anak dah siap.... tq cyunk..... sebab belikan baju ma dan anak....
ok lah SELAMAT BERCUTI N BERISTIREHAT UNTUK SEMUA YG SUDI MENJENGAH BLOG AKU...... 
DAAAAAAAAAAAAAAA......

Selasa, Ogos 24, 2010

♥♥♥"Posh76 GiveAway Anniversary 2010"♥♥♥

Haritu... masa aku blogwalking....eheheee terjumpa lah mende nie....kat SINI 
dengan penuh azam aku berniat nak join....
JENG..JENG,.....JENG....

special GiveAway Anniversary


So kalu korang berminat nak joint this
"Posh76 GiveAway Anniversary 2010"
silakan lah yer.. amat di alu alukan... cewahhhh mcm GA aku lak..ekekkee
cuba itu lebih baik dari diam.. fulamakkkkk ayat... ekekkekeok di bawah adlh syarat penyertaan
sempoi dowh....

Syarat~syarat penyertaan

1. Terbuka kepada semua tak kira dah kahwin ke belum
lelaki atau perempuan

2. Kene jadi follower kat sini (WAJIB weh....) aku dah follow k.....

3. Tak perlu letak gambar anniversary ke apa.. (kan aku dh cakap sempoi nyew syarat)..
tapi kalu maless nak mengarang boleh letak
gambo yang berkaitan dgn anniversary yer
(mudahkan)

korang mesti nak tau kenapa apa aku tak buat entry submit gambarkan
sbb susah kang kalu anak dara atau bujang nak letak gambar apalak tak sesuaikan

4. Gambar aku tu pun tak perlu letak kat entry u all ~ maknanya x payah letak gambo tuan tanah yea tuan2 n puan2....

5. Buat satu entry kat blog u all dengan slogan "SAYA INGINKAN ANNIVERSARY saya disambut dengan .......(ikut suka korangla nak panjang berapa bnyk)
slogan ni berdasarkan samaada realiti (sah2 untuk yg sudah berkahwin bercerita pengalaman
annivesary u all kan)...tp untuk tidak mengecewakan
bagi pasangan belum berkahwin pun boleh...ala2 fantasi gitu

6. U all kene TAG sekurang2nyer seorang blogger untuk buat GA ni
dan siapa referral u all untuk GA ni

7. Lepas wat entry kat blog sila linkkan entry tu kat komen juga disini
 supaya senang nak tengok & nilai ~

8. Tarikh tutup: 31/8/2010
(lambat tinggal)
ok itu syarat2nya......


Sekarang.. tibalah masanya......untuk mengarang...
hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii macam nak umum kemenangan lak..ehehehe

"SAYA INGINKAN ANNIVERSARY saya disambut dengan .......
penuh ketenangan dan kedamaian......
di dalam taman yang penuh bunga - bungaan yang memekar indah, mengharum suasana...
dalam kesunyian..... yang ada hanya kami berdua.... 
mengimbas detik dan saat indah yang berlalu....  
membilang detik yang mendatang.... penuh keindahan.... menghayati saat2 berdua....
gambar adalah hiasan.....

Makan malam yang penuh romantis.... tak perlu di hotel atau restoran di umah pun ok... tapi
tetap berdua.... memasak...menghidang... 
dalam suasana yang sangat romantis......
macam nie.......

gambar ini juga sekadar hiasan..

tapi kan x sah ler kalo x der mungew... wajib kena ado....

mcm ni kew kan..... tapi nak mungew rose..... wajib....
gambar ini juga sekadar hiasan..
bila dah beromantis2 ni kan aku sgt teruja hokay kalo dapat mungew lagi....
ini wajib kalo x majuk setahun...

gambar ini juga sekadar hiasan..
ekekekkee tak agak2 kan....
cik abang kalo bace n3 nih.. sayang nak pink rose k nanti.... ehehe   

erm...... satu impian aku..... aku nakkan sebuah bilik yang amat romantis di hari ulangtahun...
opsss.... terlajak sudaa.. tapi itu kan satu impian.. al maklumlah masa 1st anniversarry kami x kemana2 pun aku cuma dapat 3 kuntum rose dari incik suami.... tapi syukurlah....
tanggal 12.12.2010 nanti genaplah usia 2 tahun mahligai yang kami bina....
( merepek lah plak kan.... )
eh mcm ni romantis kew????
gambar ini juga sekadar hiasan..
tapi aku suke mcm ni...sempoi... tapi nice..... ada mungew2... ahakss......
ok jadi lah kot... 
aku takut kang akak tuan tanah muntah ijo lak tgok angan2 aku nih..ehehhehee

ok aku amat teringin utk men 'tag'


SAYA TERJUMPA GA INI DI BLOG TUAN TANAH SENDIRI..... BUKAN  DI TAG SESAPA....
SEKIAN WASSALAM.....

♥♥♥~~salam hari selasa~~♥♥♥






Salam hari Selasa.. selamat berpose yg ke 14......huhuhuuu mood mantok??? x jugak...
tapi ntah lew lemau jew rasa hari nih... huhuu....
per pun semoga hari ni adalah yg terbaik buat semua....

Isnin, Ogos 23, 2010

~makan2.....~

Salam puasa ke - 13 ya uolss.... huhuhuuu mak cik dah tatau nak masak apa dah sekarang... nak ke PARAM?????? erm.. lagi lah malaihhhhh ekekkekee.....jom layan gambaq2 lauk2  n kuih muih yg mak cik n family layan.... tp nie gmbaq lama k bukan semalam punya..... ehehheee

ni kuih2 peberet i k....
kalo ke PARAM Pekan Kola Nerang nie lah yg mula2 di tuju... mmg best..


Ni antara kuih peberet family....

hati n limpa goreng kunyit.. ekekkeke nama hentam ja ok....

ayam goreng berempah...

ikan kembung aka temenung bakar.... resepi mak i okay!!!

kerabu tauge+ mempelam+kacang kelisa.. meletoppp

moi..... sedap.....

masak lemak daun pegaga... fuhhh ayaq tangan mak i nih...


sambal petai..... hah yg ni aku buat k... ehehhee..
uikss byk2 yg nie jew aku buat??? ish3.....

stim ikan kerapu.... stim bodo... opss yg ni aku buat k.. mmg peberet incik somi i...

 yeahhhhh dah dekat kul 1.... lapar x?? lapar x????? ehehehheee adess ptg nie nak masak apa lak erk???? mmg dah tensen mak cik nih....


Khamis, Ogos 19, 2010

♫♫♫ lalallalaaaa mud sangat baik k♥♥♥

Apa sebab aku epy????? hah sebab blog aku dah jadi mcm aku nak.... ehehhehe kalo lah tau mcm ni senang dah lama aku buat.... adessss tu lah kan buta IT sangat aku nih......ahaksss.. sendiri ngaku ok lah kan kalo ada yg kata nak sentap jugak kang...ekkekekeke.. per pun no hal lah aku kan jenis open mind.. kalo ada yg tegur tu aku akan ikut kalo kena cara.... kalo x kena cara.... TETAP dengar k.. aku kan nak jadi org baik2.....adesss perasan ag... muahahhaaaa
ok lah hari nih dh masuk hari ke - 9 kan kita umat Islam berpuasa.... aku tingin sangat nak wat post ttg lauk2 yg aku wat.. ekekkekeee mengaku ok.. ni kalo dgr dek mak aku mau di gelak nya kan... ehehhehee tapi itulah aku dh semakin rajin sekarang.. ehehhehee walaupun cik abg jauh.... tapi bini dia tetap rajin ok.... adesss siap tekan lif sendiri erk..... muahahaaaaaaa

Nak upload gmbaq tapi kabel tpon lak ntah kat mana  adesss sengal jew aku nih kan... nantilah.. wat entry pasai lauk jew 1 page.. ehehhehehe boleh x???? ehe tanya sapa lak.. kan ni blog aku.. ayat sengallah tu...


Selasa, Ogos 17, 2010

♫♫♫ salam selasa♥♥♥



Salam Hari Selasa...... pejam celik..pejam celik dah 7 hari kita berpuasakan... cepat benar masa berlalu
erm...itu lah masa sekarang amat cepat berlalu meninggalkan kita yang masih berlengah.... ermm aku lah tu.. ekekkeke...

adesss jgn terkejut k sbb dah kul 5++ baru aku posting huhuhuu tadi tgah sedap nak menghapdet tetiba nahhh setimbun keje boss bg.. apa lagi urgent lak tuh.....huhuhuu
kan kata pekerja contoh ko.... ekekekee ( sila muntah ijo k)

so apa menu ptg nie erk???? yg ada lam pala sekarang nak balik buat sambal petai....lagiiikkk..
dah 2 ptg sambal petai okay.... ahaks.. x jemu2 mak nyahhh!!! ekekek
pastu wat gulai rebung+ ayam.. fuhhh sodap2...
yg len2 tgok bahan lam peti es arrr okies gengg nak out dah nak balik masak.....
hari ni lapoooo!!!! huhuhuhuu macam bebudak lak kan....
okies adiosss olssss daaaaaaaaaa


Isnin, Ogos 16, 2010

♥♥♥♫♫♫ salam hari isnin♫♫♫♥♥♥





SALAM HARI ISNIN KENGKAWAN SUME........

MOOD HARI NIE AGAK BAIK WALAUPUN PEPAGI TADI AKU BENGANG & ANGIN NGAN SORANG BUDAK SENGAL KAT OPIS NIH... MMG AKU SKIT ATI SGT.. DH BYK KALI DIA BUAT HAL YG MENYAKITKAN HATI AKU.... KALO IKUTKAN HATI NAK JEW AKU PICIT2 ...
AHAKSSSSSSSSSSSSSS MELAMPAU LAH PLAK.... EKEKKEKEKE

HOKAY..... Selamat berpose n bayk2 bersabar
( pesanan buat diri sendirik n sume... peace n sengal gengzz.)

Ahad, Ogos 15, 2010

☼♥♥♥SELAMAT BERPUASA☼♥♥♥♥


mungkin sudah agak terlambat utk ucapkan selamat berpose.....
hari nie dah masuk hari ke -5 umat Islam menunaikan ibadah puasa..
Semoga kedatangan Ramadhan kali ini akan memberi keberkatan pada kita semua...
Luv u olss ♥♥♥3


Isnin, Ogos 09, 2010

~bowling..bowling...~

Inilah bila kecik2 dulu x pernah berjumpa ngan 'menan' cenggini... hahhahaa bila dah besau... bila dh leh pegang bola bowling.. ketagih nya... adessss adik kaunter kat SKY BOWL jew yg tau.. ehhehehee
tapi mujurlah dpt majikan yg amat memahami.. ayat bodek hokay
( psst.. kak kin... lenkali bodek boss ag k ahaakssss )
sebenarnya ini adalah gambar2 semasa pertandingan bowling antara JP vs PPNK vs PPK vs LPP.. hah mbik kauuuu... sume ado.. tapi betoiii ka aku nih... sesungguhnya semua itu adalah benar ok....
ok ini lagi muka enterprem... muka budak jumpa bola bowling... ekkekeke





ok ini lah adikku yg amat memahami..... sebabnya... kami punya minat yg sama.... iaitu..
GILA KAMERA OK.... 
ahakss.. statement x boleh blahhh...


muka epy leh men bowling!!!!!

kami lah juara!!!!!!!!


muka budak2 yg penat cuci longkang.....
wakakkakakaaa ampunnnn kak!!!!




lorrrr mana nama aku daaaaa....
ehehehheh



lorrrrrrr kat sini lew.....ekekkee motip boh nama org dulu????
ehehehe sbb aku kan jora cuci longkang... x caya??
tgoklah..... uwaaaaaaaaaa x tsk..tsk...tsk...


muka2 keletihan......


ok tadaaaaaaaaaaa sekian citer pasai bowling..... ehehehhee mcm lah best kan... ahakss.... x pew2 aku cite utk kenangan.... diri sendiri....


~@sala klasik ~

Sebenarnya bulan lepas punya citer nih.. tp dh bulan nie baru hapdet.... makcik pon memaksa diri utk menaip gak citer nih walopon dh basi... ehehhehehe

gambar2 di Sala Klasik sebelom pertandingan bowling... bestt wooo dh lew bg men pree... bg makan kenyang2 lak tu...... mmg best arrr majikan makcik nih.... ehehhehee
ok jom arr layan gambar poyos....ehehhe


ok x muka poyos...... verangan nk jd mc.... ehehehheh



ok ini adik ngan kak yg verangan nk jadi guard hokayyyy!!!!
ada gaya x?????


tetap nak bergambar!!!!!!


my prend!!!!!!


ok yg penting yg nie...... makan..makan...makan.... ehehhehe


erm... makanan kat Sala klasik, Jalan Alor Mengkudu, Kedah nie.. mmg meletopp bg mak cik lah... kitorang selalu wat mjlis kat sini..... berbaloi2... sedap n murah++
( pomot pree k...)


♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails