ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Selasa, Oktober 20, 2009

~hobi baru~

dah 2 -3 hari aku dapat hobi baru iaitu berkebun dimukabuku..... best woooo... haa...haaa..
teruklah aku ni kan...

tu lah nak upload gmabq dah dekat 3 hari tp xnyempat2 g....
per pun nantilah bila2 aku dah xbz wat keje, xbz berkebun kan... hee.heee

okiew adios... ciowww

Ahad, Oktober 18, 2009

~my family~

Ni lah gambaq2 family aku masa tolong cuci umah angah...
Adik aku( sebapa) mak lain2 k.... kiranya dia lah wali aku....


ni gambaq rakyat2 yg tengah rajin bekerja...
n yg suke main ayaq...



my luv hubby yg tunjuk ghajin di..
gambaq ni blur... nape erk...


ini anak sdara aku
( anak arwah abg aku... abg seibu sebapa ngan angah)

ghajin betoi cik mat nih....
ghajin keje n makan... okey gak kan berbaloi-baloi...


insan yang ketagih nak anak sendiri

ni pak ngah n cucu sdara kami..
"DAMIA AMIRA"
Puan Fadzlin dengan muka masamnya..
nape lin???
ni adik ipaq aku.. wife ngah.. juga turut bertukar ke IPD Sik..
tengah menjeling laki dia lah tu...
my rakyat...keluarga 69...
yg tengah minum tu mak( mak kpd adik aku tu), yg baju kuning+tudung putih tu( my luvly mum), yg baju ungu tu kak pupu aku+ besan dia(yg riba damia), yg ensem sorang tu, abah( bapa tiri aku )


ni pun insan yg ketagih nak dukung anak sendiri... hee...heee....

comey kan????si damia ni...
mama+abah si Damia ni pun mcm akak ni juga.. tp seminggu sekali lah jumpa...
sorang di Airport Penang.. sorang di Lumut, Perak... si Damia di Aloq Staq...sian..
Okey... gambaq kaat night jump xsempat upload...dlm kamera g..
adios...ciooww











~bz~

Dari mggu lepas g... buka jerk blog mmg niat di ati teringin tahap gaban nak update blog, tetapi... apakan daya aku di landa ke BIZIan yang agak hebat... ewaahhh ayat....
ingat nak upload gmbq umah terbuka pun x menyempat.. buka blog pun nak bg lepas ketagih jerk org kata... heee..hee... alah mcm org bercinta tuh... kata org tu2 klw x leh tgk org tgk bumbung umah pun jadik lah kan???? betoi ka erk????? entah lah kan... pikiaq lah sendiri... kwa..kwa.. apa ke pesen aku nih...

byk benda aku nak kongsi citer kat sini...tapi, aku note short dulu lah kot len kali aku citer len...
eh 1 g, masih relevan kah aku klw aku upload kan gambaq umah terbuka aidilfitri??? padahal... Syawal dah nak bhs nih??????? konpius lak...
okey... mggu lpas aku kn meeting di HQ... balik jerk dari Meeting tuh semangat aku len macam...
mcm kena tonik ghajin tuh... wah..wah.... padahal..... (hanya aku yg tau...).. pastuh
aku adalah keje luaq dr pej sikit2...n maknanya... aku mmg xlekat dlm pej lah kan...
so mcmana nak update blog kesayangan hamba ni....

pas tu, masa 14hb... tu aku cuba cadangkan kat luv hubby aku yg aku nak g tgk night jump kat Menara Aloq Staq... n di sebabkan ada masa keje keterlanjuran untuk aku maka nya aku postpone sat... malam Jumaat comey hubby aku kata...owh rupa2nyer ada udang di sebalik MEE...
tau naper... kalau mlm Jumaat tuh... maknanya aku bleh tdoq kat umah MIL aku... erm.. cian cayang.. dah byk mggu gak aku x balik umah MIL aku.. mggu lps hubby aku sorang jerk balik tdoq sana... ish... menantu apakah aku ini????Sibuk mak... heee..hee... adik ipaq aku kata kak ni asst. MB ka yg bz sgt... haa.haaa.. alah ayat mau power beb...makanya...malam Jumaat tuh dengan penuh semangatnya.. wlpn aku dh smpy umah kul 6++ kat umah aku bersiap laaju ala pepaya..n bertolak balik ke umah MIL aku,

Oleh kerana aku nie nak jd menantu mithali... makanya harus lah ajak MIL aku yg mmg mcm aku... suka jalan2 mkn angin gitu.... dlm 9mlm ++ aku pun smpylah kat Menara tu...alah dr umah MIL aku dlm 10min jerk.... awai tuh ingt dh xdak org terjun mlm2... tp dalam 15min kami menunggu.. adalah terjunan dari Denmark klw x silap aku( suma penerjun malam tu 15 org...) nak snap gmbq... hampeh.. xnampak... gelap tuh... geram tol..
pas tu ajak lah geng cik Lia ke kwsn bwh Menara tu...
best jugaklah... ada persembahan apa ke nama ntah alah yg main api2 tuh... nanti aku upload gmbq....nak cita pun xtau.. hampeh toi lah aku ni kan... n malam tuh aku pun tdoq lah umah MIL aku... Pagi tuh anak dara aku bgn awai giler... aku pun ty lah.. adik nak pi mana awai bgun... mmg lah aku plan nak balik umah awai... tapi ni subuh sabdan dah bgn... dia kata pa tau.. adik nak p pertandingan mewarna lah ummi... kan ada hadiah gerek( basikal) lawa tuh.... ish2.. anak dara aku nih... tapi sian dia aku x bw pi pun.. sebabnya, aku ada nuri kat umah Kak Nab( kak tiri anak tiri bapak tiri aku) bapa byk tiri daaa.....
ptg tuh pas balik dari umah kak Nab tuh, aku terus ke IPD Sik... adik aku kena transfer ke IPD Sik dari IPD Langkawi... alah g tolong ngacau anak2 buah aku cuci umah Pak Tuan tu lah... besau gak umah tu...
tapi mujuq lah rakyat jelata kami ramai...
dekat 20 org...
tapi yg wat keje 8/20 tu jerk kot.... hee.hee... yang lain??? main ayaq... aku???? tolong jugak... tolong ambik gambaq... kwa..kwa...
okey aku tengah ghajin nih... nak upload gambaq.

Isnin, Oktober 12, 2009

~erm.....~

Aku dah siap buat n3 tadi pasai mama tisya duit raya give away....
tapi kerana aku cuba berkali222 untuk wat sticky entry...TAK BERJAYA maka...
aku pun frust lah nie....
kepada sesapa yang pandai....
tolong hamba... bantu hamba....... pleaseeeee...
cedih nih... huu..huuu....

Ahad, Oktober 11, 2009

~rindu....~

Rasenya dah byk ari jugak kan aku xberblog....xdak semangat... xmcm budak nih... dia ni semangat... mmg berbaloi-baloi..wlpn berpantang tp msh smpt mengupdate blog dia... hee.hee sori dik.. aku xsihat... demam, batuk.... yg teramat teruk bg aku... uh.. dugaannnn....suara pun mmg rockers giler, smpy ari nih pun mcm tuh jugak.. sabau jerk lah.
so, bila dah mengadap n jari jemari ku sudah mula menjalankan keja2nya maka ada sesuatu yg aku nak kongsi di sini...

pertama......

"SUMATERA BARAT DI LANDA GEMPA BUMI"

malam tuh( aku x ingat tarikh k, x prihatin kan aku???)dlm keadaan mamai krn mkn ubat selsema.. aku terdengar...

PADANG KENA GEMPA BUMI dari mulut hubby aku.....

ish biaq lah jawab aku dlm mamai tuh...esoknyer... bila tgk paper... Ya Allah... siannya.. aku rase simpati sangat..

sebabnya aku prnah smpy ke sana. walaupun trip aku ke sana ari tuh byk kenangan di Bukit Tinggi tapi dgn semalaman kngan tuh ianya meruntun ati kecil ku... terimbas di danau fikiran ku akan anak- anak kecil yang berkeliaran di pesisir pantai di Padang, meminta sedekah.. apakah nasib mereka???? Ya Allah... sian kan.. itulah org Malaysia nih mmg tggi ngan sifat kesian belas sesama insan.... TAPI....... sendiri mau ingat lah kan..
okey aper pun itu adalah salah satu kekuasan Ilahi.... apa jua yg berlaku adalah atas KehendakNYA....
kedua....
aku dah balik tgk MOHD SHAUQI RAFIQUE( betoi dak xtau aku eja sat g MAMA dia marah plak kat aku
..hee.hee) sungguh comey... i like.. baguih betoi anak pz n sob nih... baik jerk...

ke tiga

aku rase mcm simpati???? simpati ker??? bila dah 2x ambik ubt kat Klinik yg sama n still xbaik2 juga hubby aku pun bwlah aku ke satu Klinik nih... aku mmg selalu pegi.. tp xprnah masuk k!!! cuma drve bw Abah n mak jerk. Yang masuk parents aku tu jerk, ish anak apalah aku ni kan... ops.. jap mcm ni klinik nih tmpt parking dia Ya Robbi.. payah bebenau.. tu yg aku x masuk tuh.. so bila pi ngan hubby aku marin, aku mmg terkejut aku rase mcm ke klinik zaman 80-an gittew... eh mcm lah aku tau sgt klinik zmn tuh mcmana kan..hee.hee.. keadaan dia mmg kesiaaaaaaannnnnnn. tapi org tetap ramai!!!! mmg betoi...tarikan utamanya ialah ubat n cara rawatan doktor tuh.. x per, pada aku mgkin doktor nih x mampu kot nak cr klinik yg +baik dari tmpt lama dia nih kan.. aku nak snap gmbq.. tapi hubby aku kata x payah lah...erm.. mem ikut perintah tuanku!!!

Ke empat

Kenapa lah 2 3 menjak nih aku rs malas sgt nak my pejabat!! awatlah??? aku sndiri xdak jawapan nya.. cuma suasana di tmpt keje aku skrg dah x semeriah dulu.. klau tak dulu kat tmpt aku nih mmg cukup meriah.. pepagi lagih sudah ada gelak ketawa, gurau senda.... tapi sekarang HAMBAR... KENAPA???? aku teerlalu rindukan suasana dulu...

TUNGGU LAH... mana tau kot2 ada keajaiban kan...

ish mentang2lah dah byk ari xberblog.. aku nih.. merapu dana mcm2 kan???? alah nak menaip jerk bukan bercakap kan? kalau bercakap mau habis suara rockers aku nih..

ops.. ada g.. nanti next n3 aku nak citer pasai open house plak...kalau rse nak tgk, gmbq aku anak beranak kat uamh tbuka nantilah yeaa... ewahhh mcm lah best kan.. padehal.. hampeh wa cakap lu... kwa..kwa...

okey lah.. adios...ciooww...

Ahad, Oktober 04, 2009

~bil@ jiw@ kaC@u~

Hari ni 4hb. Oktober 2009...
Aku dah kembali bekerja selepas 4 hari bercuti + cuti jumaat & sabtu daa..
Bebenaunyer aku tencion ari selasa ari tuh... kena bedal ngan lidah berbisa bos...huu...huu...
makanya pagi ni pepagi lagik aku dah bersiap sedia utk membuktikan pada dia yg aku bukan mcm dia kata....
(45% jer yg betoi...haa...haaa..) ada jugak kan ? padanlah ngan muka aku nih..
kalau korang nak tau apa yg membuatkan aku membotakkan pokok2 nie...
simpan jerk soklan korang tuh dalam ati yea... sbb alasan aku amatlaah panjang yang amat...haa.haa...
baru ada akai kan....( gambaq sebelum x smpat snap....)
inilah gambaran opis aku...dalam utan daa....bukan dalm bando mcm korang... huu..huu...
so inilah hasil balas dendam aku tuh....
ahaks... biaq dah tukang kebun pun nak lancar kan mogoknya pada aku... maka.. aku pun lancarkanlah serangan aku pada pokok2 nih... adil x??? kwa...kwa....sbnrnya byk g pokok2 yg akan aku botakkan... waiiit...........
ok... adios... ciowww.....

~29 .09. 2009~

1 tarikh dan 2 makna bagi aku....
1stly....., bila tarikh tu muncul... bermakna umuq anak dara aku pun dah genap lah 7 tahun....
ish.. cepat jerk kan... dah besaq pun anak aku...SELAMAT HARI LAHIR UNTUK ANAKANDA KU ~NUR AFIQAH HANANI~
P/S buat anak dara aku:-

ummi setiasa mendoakan yang terbaik buat adik...
ummi juga nak adik tau yang ummi tersangat sayangkan Adik...
Adik, tok dan Abah lah sekarang jantung hati ummi... ummi sangat sayangkan kalian...
Adik... ummi juga sentiasa berdoa semoga adik menjadi anak yang baik...
Ummi minta maaf sebab ummi tak mampu untuk kembalikan kebahagiaan mcm org lain kecapi pada adik...
Tapi ummi harap dalam usia adik yg masih terlalu muda ini adik mampu untuk menerima kasih sayang Abah yea dik... Hanya itu yang ummi mampu lakuka
Ini lah kek besday anak dara aku.... gambar kek jer sebab gambar tuan nyer potong kek xdak...
ianya kerana ketidaksabaran anak dara aku.. huu..huuu..
yang ke-2... aku gembira sbb org baru dah kuaq... haa.haa...
inilah anak sdara aku...( anak mak long nih)
~baby pizet&sob~
yang masih tak bernama setakat nih yg aku tau...
anak dara aku & baby pz nih berkongsi tarikh lahir( tahun jerk lain2)
buat pz n sob.... TAHNIAH drpd KAMI sekeluarga..


chumilll sesangat kan... aku pun tingin sangat... anak dara aku kata.. ummi bila adik nak bleh baby???? mcm aku nak jawab erk??? hee..hee...
okey..ciow..

~bestnya bercuti~

Hari tuh masa raya aku xberkesempatan nak cuti lama2....
tapi minggu lepas aku ambek peluang kaw22 punya... CUTi beb!!!!
Tapi aku ada agenda penting yg sememangnya menuntut utk aku bercuti....

Hari Rabu ,30hb Sept 2009: Sebabnya... aku menemankan suami ku tercinta ke Mahkamah Majistret Jawi, SP Selatan...
Untuk menyetelkan saman-samannya...( byk kan saman2nya lagi tuh)

Hari Khamis, 1hb Okt.2009 :- Lepak kat rumah... pastu bawa family aku p pekena bihun sup gearbox kat K.N sodap juga... gambaq xdak...maleh

Hari Jumaat 2hb. Okt 2009 :- Balik nak tgok anak pz tp dy dah bw bb dia ke Hospital lak... Sambil menyelam minum ayaq...haa.haaa... hubby aku n bonda ku... dengan gigihnya p ke kebun getah muda bonda ku n 2 beranak tuh siap mesin rumput g.... hai ghajin laki aku... bodek mak ke bang????? sssshhhhh...

Hari Sabtu, 3hb Okt 2009 :- Ingat nak balik umah MIL... mggu lps MIL aku mai umah tp aku tersangatlah sibuknya... MIl aku balik ngan Abg Ipaq aku yg juga mai umah... hubby aku kuciwa sbb xsmpt nak antaq MIL aku balik.....
tapi marin.... dia kata kita lepak kat umah jerk lah.. hujan2 malas ah nak kuaq jalan2222 n apa g xtvt kami bila ujan.... zzzzzzzzzzzzzz.....boleh gitu????? haa...haa....
inilah n3 merapu dana aku bila dah kembali dari cuti....
okey..adios..

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails