ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Khamis, November 11, 2010

♫♫♫ esok cuti lagi♫♫♫




SELAMAT BERHARI MINGGU UOLSSS

Good Weekend

Contest Mimik Muka MENARIK!


Akak di tag adik manisssss..... kena lah wat kan.. apa pun tq yea dik...
Contest mimik muka erk??? adoiiii jap2 jom kita tgok lu apa contest n syarat2nya.......






( ini adalah di copy paste kan dr blog tuan contest yea)

so, syarat2 penyertaan:

1. blogger yang berwarganegara malaysia sahaja. either laki or perempuan. dua2 leh join contest ni. ♥♥♥  okay akak warganegara erk.. bukan bangla mariiii!!!!

2. mesti menjadi follower kat blog cik cikin tau! senang korang nak tau sape pemenang kan? takut2 juga if due date ditukarkan k. ^^ ♥♥♥ akak follower ke 319 utk blog cik kikin......

3. dah tengok tajuk contest ni pun, sure tau nak letak pic ape kan? tak kisah la gaya ape sekalipun. but, mimik muka yang paling menarik, akan menjadi pemenang!

4. buat la entry pasal contest nie. cite la pasal picture korang.

5. picture mesti la gambar korang sendiri. bukan gambar mana2 artis lak! tak kisah la if gambar sorang2 or ramai2. if nak edit ke, or nak combine banyak2 pictures pun boleh. ikut la creativiti masing2. ^^v

6. tak kisah pakai ape2, asalkan tidak keterlaluan k. kena jaga adab n tatasusila juga rite? ^^

7. lepas dah buat entry pasal contest ni, jangan lupa pula post kan link entry korang kat comment bawah ni.

8. ouh yer, jangan lupa letakkan banner kat atas tu, pada sidebar blog korang k. n make sure link kan ke entry contest ni k!

9. tarik tutup adalah pada : 25 DISEMBER 2010

10. hadiah misteri menanti anda! jangan risau, hadiah memang menarik! dan hadiah akan di pos selepas nama pemenang di umumkan!

11. tag contest ini kepada 3 sahabat anda! if lagi ramai, lagi better rite?



okies.... ini gambar nyaa yea..



 ehehhehee boleh x?? boleh x????? boleh lah yea.....

dah x dew gambar yg menarik ngan mimik muka yg shumell2.... sbb sy adalah skema kot bila bergambar... ngeeeeeeeee... gambar ni di ambil time tgah tggu latihan untukikrar di Stadium Darul Aman baru2 nie...... tgah borink tahap babun!!!!! ehehehheh

okay saya nak tag :-


mamagee
puan az
zura  


kalo sudi wat lah yea....


♥♥♥My First Blog GiveAway♥♥♥


 Sejak 2 3 hari nie semangat nak bercontest segala sudaaaa marii daaa.... so apa lagikk jom3 kita cuba nasib lak ngan contest sis nie....

 ♥

 

 My First Blog GiveAway 


http://2.bp.blogspot.com/_Of8wItdHPTY/TL-1zgLK-4I/AAAAAAAAE54/8b2TWL_vXI0/s1600/MFBGA.JPG

Tajuk Contest: My First Blog Giveaway
Tarikh Tutup: 20 November 2010
Anjuran: http://die-yah.blogspot.com/
Penaja: UmiDanJrShoppe



1. Sapa-sapa pun bole masuk asal ada blog..kawan lama kawan baru sume bole. ♥♥ okies saya ada blog.....ehehheh
2. Apa yang anda perlu buat adalah

a. Follow blog ini (sori la blog org tamau baca kena cari org nak baca)
♥♥♥ dah follow gak...

b. Kena follow blog penaja hadiah UmiDanJrShoppe  

♥♥♥ ok dah follow......

c. Buat satu entry berkenaan pengalaman pahit manis mendapatkan follower mula2 bukak
blog dulu.. (GA ni tujuan nak dpt follower kena tanya kenangan2 kawan2)

d.Buat satu link back banner GA ke blog saya dalam entry tersebut ♥♥♥ ehh betul x apa yg saya buat tuh????

e. Letak comment di bawah entry ini bersama link ke entry anda... ♥♥♥ okay!!!!!!


3. Hadiah nye adalah......(gambar hadiah nnt la update)
jeng jeng jeng...

Baby Bib From IKEA
Sehelai tudung syria lycra
Coupon bernilai Rm15 dr Umi Dan JR Shoppe
Dan......satu hadiah misteri untuk cabutan bertuah!!!

agak2 saya bertuah x erk nak dapatkan hadiah tuh?????

 
Pengalaman saya untuk dapatkan follower :-

Selepas bina laman blog saya nie.... saya sgt mati akal untuk nak dapatkan follower.... selalu nya blog2 yang saya BW saya malu untuk tinggalkan jejak.. sekadar menjadi silent reader...
bukan senang nak dapatkan jumlah yg saya ada hari ni..... tengok sini.. 
ada citer tentang betapa gembira nya saya bila follower saya dah jadi 19 orang masa tu....
Tapi bila kita mencari ilmu opsss jgn ingt kat sekolah jew kita leh dpt ilmu.... 
ilmu ber BLOG juga harus kita pelajari.. tapi saya belajar merangkak untuk bagaimana mendapat ramai kengkawan lam dunia blog nih.... TQ SIFU.... saya banyak belajar merangkak, bertatih, dan berjalan jatuh lam dunia blog ni.... tapi dengan blog yg serba naif ni saya amat berbangga lah kerana jumlah follower saya dh semakin bertambah dr hari ke hari... TQ SEKALI LAGI UNTUK SEMUA TEMAN2 YANG SUDI MEMFOLLOW BLOG SAYA......

ehehhehee ok kot ngan ayat2 saya nie.... untuk hidayah.... insyaallah blog awak akan lebih ramai follower lepas ni.....


~~ jangan bergaduh.. maluuuu~

 AWAS!!!! ENTRY INI ADALAH SEKADAR SUKA2 UNTUK BERKONGSI PENDAPAT...

Semalam lepas balik ke umah... lepak2 manja depan TV ngan anak dara & parents.....
selalu nya jarang sangat saya menonton TV... kdg2  Berita Utama pun selalu mendengar jew dari menonton...

semalam.... bising2 lagi kes banjir kat KEDAH...... ermm kalo yg menonton berita utama kat TV1 semalam tau lah kan apa ceritanya...... malas saya nak panjang lebarkan kat sini.. kang x pasai2 kena saman ekor berjuta2 woooooo... ekekkekeee. opsssss tujuan sbnr nak ngomel2 kat sini adalah tentang TANGGUNGJAWAB.... 
ecececee mcm lah ko best sgt alya oiii 

Pemimpin2 di Malaysia,,,,,... walau apa pun pegangan atau haluan politik kalian.... jalankan jew tanggungjawab memasing untuk rakyat jelata yang memerlukan khidmat kalian.... Bila rakyat di timpa musibah, bantulah sekadar yg kerajaan mampu..... jangan bertelingkah sesama sendiri.. lebih2 lagi sesama MELAYU & BERAGAMA ISLAM...

BILA KALIAN DAH TUNAIKAN TANGGUNGJAWAB KALIAN, JANGAN LAH MENUNJUK2 PULAK YANG AKU DAH BAGI.. KO BELUM LAK..... BIARKAN SUMBANGAN TU PENUH KEIKHLASAN..... dan NANTI BIARKAN ALLAH MENILAI KEIKHLASAN ANDA DALAM MENUNAIKAN TANGGUNGJAWAB.... DAN BIARKAN RAKYAT MEMILIH PEMIMPIN MANA YANG BETUL2 BERTANGGUNGJAWAB......
okay yea... ini hanyalah luahan pendapat saya sebagai salah seorang rakyat Malaysia....
bukan untuk apa2... sekadar mengingatkan sesama sendiri.. walaupun saya pasti n yakin x dak pun orang politik yang akan jengah blog saya ini..... n baca.... dan pada kengkawan yg mmg x suke baca hal2 cenggini.. maaflah yea......

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails