ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Isnin, Jun 28, 2010

malas betul nak update blog...ehehehheheeee

eheheheee aku yang kemalasan..... tapi tetap nak menaip...... bz weehhhhhhh kat opis..... ni baru dpt lak arahan utk membizikan diri mggu nih.......

Khamis, Jun 24, 2010

@opis

okay marin ada nuri kat opis aku... tapi sayang betullah... aku cuma smpat snap gmbar waktu pagi jer... tupun lima keping... adessss... sibuk sgt.... ehehehhee

ok ni jer gambar2 tu......
gmbar time potong daging.....
Gambar 1 <<, pekerja2 ldg ( PA ) sedang bergotong royong untuk memasak..... Tukang Masak nya staff ldg sendiri.... tp mmg mabeles hokay...... menunya : GUlai Daging+ Rebung, Daging Rebus cicah ayaq asam aka a lawa ( org area ni pggl k )ikan kering goreng, ulam cabai..... sempoi tapi mmg mabeles......  

Gambar 2<<< Ni daging yg aku potong k.... lemak tepu yg paling mantop..... fuuhhhhh.....  

Gambar 3<<< Bukti org potong daging..... eheheheee aku ni kan jurugambar..... hentam sajork lah labuuuu...  

Gambar 4 <<< Pisang emas di bawa belayar..... belayar bersama kotak kertas.... adesss tetiba kan... ehheheheheeee  

Gambar 5<<< ada satu kelucuan pada gambar nie..... korang nampak x abg yg pakai baju maroon tu??? abg mae..... awai tu dia tgah dok sembang ngan aku... org len yg wat keje potong2 rebung tu,,,,, nampak jew aku ambik tpon nak snap gambo... terus larik g kat tmpat tu.. pura2 wat keje.... ehehheeee memacam lah derang nie.. x kering gusi..... pe pun deranglah penghibur ku kat opis.....

ok.. yang ni pulak........


inilah gambar2 keadaan dapur n meja aku yg menanti di kemas....
adessssssssssssss ni lah di katakan makan ramai2 kemas sensorang.... ehehehhee
aku sorang jer lam opis nie makanya... keje akulah k.....
seharian inilah keje aku.......
ehehheheeee...
okaylah sesaja jew aku wat n3 nih..... utk ilangkan mosan.....
keje mengemas dah siap... so.... 3.30... aku dah nak ciow.... opssss skrg dah dkt kul 4 lah...
terlebihh sudaaaaa... ok esok cuti.. lusa cuti....
sebelum tu aku nak ucapkan  


SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT KAKAK KU..... KAK GEE
SEMOGA AKAK AKAN DI LIMPAHI KEBAHAGIAAN HINGGA KE HUJUNG NYAWA....

Rabu, Jun 23, 2010

~@opis~

Hari nie kat opis aku ada Majlis Bacaan Yassin & Tahlil serta Kenduri Kesyukuran....
ehehheheee panjang lebar lah plak ayat mula kan..

skrg sementara nak tggu time balik aku nak update cite marin punyaa...
kisah abg2 aku kat opis( kwn2 opis aku ler )
derang nie mmg rajin..... ehehehe..
kami sbnrnya dah mcm adik beradik kat sini....
time nak ada mjlis mmg meriah k.....

so... marin.... time lunch, derang ngan gigihnya telah memasak...walaupun sempoi giler tp mmg best giler ok opssss apa lak byknyew giler...

gmbar byk tp aku dah editkan kat lam 1 page jerk...
lihatlah kegigihan mereka ok.... ehehheee



Ahad, Jun 20, 2010

♥Selamat Hari Bapa♥



Selamat Hari Bapa untuk semua BAPA,ABAH,DADDY,BABA,AYAH,WALID @ APA SAJA PANGGILAN UNTUK SEORANG INSAN DI SAYANGI........

erm.... buat SUAMI KU TERCINTA.........

MOHD. JOHARI...
Pa adalah insan yang amat ma dan anak perlukan....
kami perlukan kasih sayang pa...terima kasih kerana sudi menyanyangi ma dan anak ....
LOVE U DARLING.....


buat ABAH... HAJI YAHAYA BIN DOMEH...
terima kasih kerana sudi memberikan walaupun secebis kasih abah buat along......
jasa abah membesarkan along.. tak kan along lupakan untuk sepanjang hayat along...
insyaallah......

UNTUK ARWAH ABAH YANG TERCINTA...
ABDUL HALIM BIN YAACOB....

abah tetap dalam ingatan along untuk selamanya.....
kasih sayang abah masih segar terasa dalam ingatan ini....
gurau senda abah tetap basah dalam sanubari ini.....

DAN BUAT SEMUA SAHABAT HANDAI DAN KENGKAWAN KU YANG TELAH BERGELAR BAPA ATAU BAKAL....
SELAMAT HARI BAPA JUA.....



Khamis, Jun 17, 2010

10 Cara Untuk Sentiasa "Bergaduh" Dengan Adil

Perbalahan sentiasa berlaku.Tidak semua di antara kita sebagai manusia akan bersetuju dengan pendapat orang lain setiap masa.Orang lain juga pun takkan sentiasa setuju dengan pendapat kita.Namun demikian,dalam percintaan/perhubungan,perbalahan boleh menjadi terlalu mengikut emosi,sampai ke tahap boleh melukakan hati pasangan.

1) Jangan Bersyarah

Dalam perhubungan yang matang,anda mesti menghormati pasangan anda dan juga diri sendiri sebagai orang dewasa.Bila anda mula bersyarah dengan panjang lebar kepada seseorang itu tentang kesalahannya ,ini boleh mencetuskan perasaan yang amat tidak selesa dalam dirinya.Satu ‘kuasa’ memberontak dan tidak puas hati terhadap anda boleh wujud hasil dari sikap tersebut.Oleh itu,selain dari bersikap “anda adalah betul” dalam situasi seperti ini,adalah lebih baik anda bercakap tentang bagaimana cara untuk membetulkan kesilapan yang telah berlaku.Fokus anda mesti kepada bagaimana untuk menyelesaikan masalah yang timbul dan juga supaya perkara itu tidak berulang lagi.

2) Jangan Balas Dendam

Selalunya,bila hati seseorang itu benar-benar disakiti oleh pasangannya,dia juga akan bertindakbalas untuk menyakiti hati pasangannya semula.Biar pasangannya rasa bersalah dan rasa apa yang dia rasa.Kononnya supaya pasangannya “sedar” bahawa kesalahan telah dilakukan.Pada masa itu,tindakan macam ni seolah-olah idea yang bagus,sebenarnya akan memalapkan lagi perhubungan.Jangan bertindak begitu.Bila anda salahkan pasangan anda tentang sesuatu perkara dan cuba buat dia rasa bersalah,anda mengatakan bahawa anda Betul dan dia Salah-hukuman telah dijatuhkan,susah nak selesaikan pergaduhan anda!

3) Jangan Tinggikan Suara

Bila emosi dan kemarahan menguasai diri,adalah sukar untuk mengawal suara lebih-lebih lagi bila pasangan anda sendiri meninggikan suara kepada anda.Walau apa pun,anda mesti ingat,merendahkan nada suara dan bercakap dengan tenang dan tidak menengking amat penting bila berbincang dalam sesuatu konflik.Suasana tenang membolehkan anda dan pasangan mendengar dengan lebih baik apa yang diperkatakan terhadap satu sama lain.Konflik dapat diselesaikan dengan lebih cepat dan tidak merebak dengan lebih teruk dan merosakkan.

4) Elakkan Terlalu Peribadi dan Sensitif

Masa situasi konflik tengah hangat,janganlah terlalu sangat “terasa”,jangan terlalu sensitif atau “take it too personal”.Keadaan yang tengah “panas” boleh buat anda terlepas cakap.Oleh itu pastikan anda tidak terlalu sensitif atas segala yang sedang diperkatakan kerana selalunya emosi lebih menguasai keadaan pada waktu ini.Oleh itu,kadangkala ada waktunya perkara betul yang pasangan anda katakan boleh menjadi perkara yang amat sensitif bagi anda dan anda pula boleh terlepas cakap atau sengaja “melepas” cakap tanpa berfikir panjang.

5) Jangan Timbulkan Perkara-perkara Kecil

Bila tengah bergaduh tu,jangan timbulkan perkara-perkara kecil yang langsung tak membantu selesaikan masalah.Perkara-perkara kecil yang dalam 2-3 hari akan datang tu dah boleh lupa contohnya la,tak perlulah diungkit.Fikir sebelum timbulkan benda-benda kecil macam ni sebab ia takkan membantu,membakar semangat marah dan terukkan lagi keadaan tu adalah.Benda-benda kecil ni termasuk la juga perkara yang dah lama terjadi dah…3-4 bulan lepas contohnya-jadi tumpu hanya pada isu yang sedang berlaku.

6) Mendengar Dengan Teliti

Walaupun susah nak dibuat,anda perlu jadi pendengar yang baik dan teliti.Pasangan anda mungkin dengan jelasnya beritahu apa yang anda berdua perlu untuk selesaikan masalah tapi disebabkan anda tak ambil perhatian,tak dengar dengan baik dan teliti,bukan saja cadangan dia anda tak ambil kira,malah anda pula bagi penyelesaian yang takde kena-mengena dan merumitkan keadaan.

7) Fokus Satu Isu Pada Satu Masa

Seperti biasa yang anda mungkin dah banyak kali dengar…fokus!Perkara terbaik yang anda boleh buat ialah kenal pasti apa punca sebenar masalah dalam perhubungan anda sekarang dan cari penyelesaian untuk isu itu sahaja.Bila anda mula bercakap tentang banyak perkara,macam-macam isu, anda mengelirukan keadaan.Selesaikan satu persatu dan bergerak ke punca isu yang lain bila isu pertama selesai.Tentu sekali anda ingin tau apa cerita sebenar yang jadi punca mengeruhkan hubungan anda supaya masalah dapat selesai dengan cepat,jadi pastikan anda fokus!

8) Jangan Serang!

Biasalah,dah terlalu marah sangat,anda pun “naik angin”…bila perkara macam ni berlaku,biasanya anda boleh menyerang peribadi pasangan anda.Sebelum perkara macam ni berlaku,fikir dan sedar bahawa ia TAKKAN membantu malah memburukkan keadaan.Anda ingin selesaikan masalah,bukan nak serang pasangan anda.

9) Mesti Hormat

Perbalahan/pertelingkahan dalam perhubungan boleh menjadikan sesuatu perhubungan itu lebih matang dan lebih rapat malah lebih indah setelah konflik dan isu berakhir dengan baik.Nak jadi macam ni,anda perlu faham perbalahan perlu di lihat dalam konteks “learning experience” atau proses belajar selain melihatnya dari satu sudut saja.Beri perhatian,sabar,tenang,buat “eye contact”,tanya soalan yang relevan dan diperlukan dalam masa yang sesuai.Ini adalah antara cara utama untuk menunjukkan sikap hormat kepada pasangan anda.Bersama,dengan sikap seperti ini anda berdua PASTI boleh menyelesaikan segala masalah yang melanda.

10) Jangan Tinggalkan

Satu lagi perkara yang sukar dibuat bila bergaduh ialah berada tetap dalam tempoh konflik itu sedang berlaku,dari mula sampai selesai.Ramai orang bila dah tak tahan,marah sangat,terus tinggalkan pasangan,bermaksud terus keluar dari “medan” konflik atau pertelingkahan sekaligus membiarkan situasi “tergantung” macam tu je.Pasangan pun dia tinggalkan sorang.Okay,walaupun rasa tak boleh tahan sangat,marah ke,“tension” ke,jangan angkat kaki,tinggalkan konflik dan pasangan macam tu je.Bagi tau dia anda perlukan masa sekejap untuk tenangkan fikiran sebentar,mungkin anda pergi duduk tempat lain kejap ke…kemudian pastikan anda datang semula.Ini secara tidak langsung menunjukkan anda seorang yang berkaliber dan dapat mengurus emosi dengan baik tak kiralah anda lelaki atau wanita.
dUlu kIni dAN sELamaNya haNYa dIa Di HAti.....

Isnin, Jun 14, 2010

~Sepuluh Sebab Cuci Motor Adalah Lebih baik Dari Berkhalwat ~

1.Cuci motor boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.

2.Masa sedang asyik menggosok dada motor tak perlu tengok-tengok kiri kanan.

3.Motor tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.... Lihat seterusnya..

4.Boleh tangguh beberapa minit, balas sms, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.

5.Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendak mula mencuci motor.

6.Lepas cuci boleh naik dan henjut-henjut serta tunggang-tunggang dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.

7.Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi, depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.

8.Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.

9.Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh kawan-kawan. Majikan tidak akan memecat anda.

10.Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka mencuci motor.

n3 ini di copy dari s
ini

Ahad, Jun 13, 2010

photogenic vs fotogediksss haaku......

aku dah puas belek n kelebek gambar2 aku yg ala2 fotogeniks... gitu... adessss xdak lah nyahhh..adesss tapi disebabkan hakak2ku ini....kak gee vs kak az...

so kalo sesapa nak berminat sila klik SINI (contest Izyan)



di sebabkan mak cik x bermaksud nak masuk contest ke apa ke.. tapi kerana di paksa k... ahaksssss... paksa rela gitu...so inilah...........................tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

*


*


*


*


*


*




wehhhhh itu lah muka sengal x henggat............ ehehehheee
sebab aku rasa gmbar ni fotogenik????
ntah lew... sbb aku bertempek2 mekap kot...
selalunya aku mmg x bermekap k.....
malas mak cik....

ni sbnarnya gmbar hari akad nikah.. tapi dah petang... sbb tu mekap pun dah bertampung2 jew...( ayat cover diri) ehehhehehe
buat kak gee n kak az.. semoga puas hati yo.......
adios.....

Rahsia perempuan (lelaki wajib mengetahui)..



1. Bila sorang wanita mengatakan dia
sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia
sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu
selepas kamu menyakiti hatinya,lebih
baik kamu beri dia masa untuk
menenangkan hatinya semula sebelum
kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang
dia benci tentang orang yang paling
dia sayang

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta
dengan sorang lelaki,lelaki itu akan
sentiasa ada di fikirannya walaupun
ketika dia sedang keluar dengan lelaki
lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta
merenung tajam ke dalam matanya,dia
akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi
selalu tidak tau macam mana nak
menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis
yang sukakan kamu separuh mati, tolak
cintanya dengan lembut,janga n berkasar
sebab ada satu semangat dalam diri
wanita yang kamu tak akan tahu bila
dia dah buat keputusan, dia akan
lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula
menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya,biarkan dia untuk
seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan,cubalah
tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang
mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka
meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan
yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh
mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang
dicintainya dalam diam memberikan
respon positif,misalnya menghubunginya
melalui telefon,si gadis akan bersikap
acuh tak acuh seolah-olah tidak
berminat,tetapi sebaik saja ganggang
diletakkan,dia akan menjerit kesukaan
dan tak sampai sepuluh minit,semua
rakan-rakannya akan tahu berita
tersebut.

13 Sekuntum senyuman memberi seribu
erti bagi wanita.Jadi jangan senyum
sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang
wanita,cubalah mulakan dengan
persahabatan.Kemudian biarkan dia
mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu
satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar,tinggalkan dia sebab dia memang
tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama
dia menghubungimu atau menunggu
panggilan darimu,teruskan usahamu
untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang
dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh
cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini
lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara
yang paling romantik untuk memikat
hati sorang gadis,cubalah rajin-
rajinkan tangan menyelak bu ku-buku
cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas
keluar,benda pertama yang dicari oleh
wanita ialah siapa yang berdiri di
sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa
ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di
tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah
cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa
yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang
berbaik-baik dengan mereka semata-mata
nak tackle kawan mereka yang paling
cantik

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil
berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki
yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang
yang disayanginya mengadakan surprise
buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad
ucapan romantis).Mereka akan rasa
terharu dan merasakan bahawa dirinya
dicintai setulus hati.Dengan ini dia
tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada
lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya.So,kalau nak
memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati
wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan
disayangi sepenuh jiwa
percayalah..tiap lelaki perlukan
wanita.




entry ini di copy dari sini

saalam pagi ahad...........

salam di pagi ahad yang tenang............... banyak gambar yg menanti aku untuk di muatkan kat blog nie.. tapi mood aku,, jiwa aku,, tak mengizinkan aku... nanti2 lah yea...... tapi nuri tok biah marin mmg grand giler.....

aku tak bermood......

Khamis, Jun 10, 2010

~tok biah part 1~

cewaaah tajuk .... siap nama tok biah k..... ni petang marin nyew program...
tok biah ngan konco2nya.....ehehheheee

fmly aku kalo ada 3 serangkai nie ( tok biah, tok pilah ngan tok lehah)
mmg gamat weehhhh.. mulut sume ala2 cili gittew.. ahakss.. tapi hati suci murni k....

hari nie nuri kat umah menantu tok biah...so, marin kami dah pulun sepulunnya okay menyiapkan beberapa bekas hantaran untuk anak tok biah yg dah jadik laki orang.... ekekekekkee



lihatlah... kepulunan tok biah n da gengzz....

*tok lehah ngan tok pilah yg asyik mensireh junjung...aku???
aku kan snap gmbaq.. ehehhee


inilah antara bekas2 yg berjaya di buat......
erm... dlm best2 tu.. aku tau ada seseorang yg terkecik ati....
sabar yea my second mom....


*beg tangan
*sireh junjung
*baulu dakap( nama ni aku ngan tok pilah yg bubuh k)
*coklat kontroversi*( yg ni aku jerk mandai2 bg nama k)

kat sini aku nak bebel sikit....

kita kalo mcmana tak puas ati terhadap seseorang kalo boleh jgnlah malukan orang itu di hadapan org len.... jatuh maruah dia...n terserlah lah sikap kita sbnrnya...
wlpn dlm kes semalam.. aku x termasuk dlm cerpen itu... tapi aku yg lebih terasa...
sbb..... org yg terkena itu telah ku anggap spt ibu ku sendiri....
wlpn muka nya tenang.. tapi ku tahu hati nya terluka, terguris.....

erm...... doonia...doonia....
ok jew itu jerk bebelan aku utk hari ini....
adiossssssss.... jap ag kalo rajin aku taip lagik yea.....

hari ini hari apa??????????????????????




yeahhhhhhhhhhh pandai... dah khamis k...... makna nya?????????????
esokkk cuti lagikkkkk...
messtii mariii ar....

esok n lusa insyaallah makcik akan berkampung di kampung asal makcik di key end...
maklumlah.. mak menakan makcik dah boleh menantu, menantu sulung tu,, makanya.. kami yg dah lepas nie kena lah tolong plak kan...tolong makan, tolong tambah kebisingan, tolong cacamarbakan nuri mak sdara mak cik tu... ehehehhe
rujuk kat sini kalo nak tgok pengantin baru tu....

jap nnt makcik uploadkan gmbar marin..... time mensireh junjungkan hantaran paie....utk majlis sblah pompuan hari nie..... mak cik mmg x p okay nuri kat sblah pompuan itteww... sebabnya.... bukan durhaka erk... tp kat opis nie x dak sesapa k...boss lak msh bercuti.... ehehehehe

Rabu, Jun 09, 2010

majlis perkahwinan hajar

okies.... sabtu hari tu 05/06/2010... mak cik n en. hub ada pegi nuri umah bekas staff PPN Kedah...

Puan Siti Hajar Azit......

"SELAMAT PENGANTIN BARU JAT..."

enterpremkan wajah ayu pengantin.. di tika jam kul 6.00 petang ok....
hahhaaaaa.. motip mak cik pegi petang2... adalah sebab
nak sembang2 ngan pengantin ok....

ni wajah pengantin baru itu.....


dan lagiii.....
adess gambar mak cik bersama pengantin ada kat cik adik CT......




so, selepas itu.... masa untuk berjimba2 okies....
makanya.. kami pun mula lah mengedikskan diri ke Sua Rasa Stadium Darul Aman...



sewaktu merendek2 tu.. mak cik terjumpa ini orang yea....

motip enterpremkan wajah orang ini????????
haaaahaahaaaa
sbb nanti cukup bulan makcik masih mau pegi carik ini orang ok....

ini orang arrrr ada jual itu wall sticker maaa......
ekekekkekeee



okies.. gambar nie plak mmg x dak kena mengena pa2.. cuma awal2 tgok mak cik juga mcm kejakunan ok.. aik mana btg paipnya..... ehehehheee
tapi ini sume silap mata jew.....

kalo korang pandai mcmana paip itu nampak tergantung?????
hah... jwp.. n lu pikirlah sendiri ok.....

daaaaaaaaaaa......

~ jom berangan bersama-sama~

aku selalu berangan2 nak cuti2 kat Pulau2 yang indah.... berdua-duaan...
ehem3.... ewahhh...
dulu siap simpan2 duit nak pergi....
tapi bila keje kat pej aku skrg derang selalu wat Family Day kat Pulau....
Pulau Langkawi... Pulau Pangkor, Pulau Pinang ( aci gak kan.. ekekkeke)
maka nya... aku pun polo yg pree jerk lah.. ehehheee

tapiii impian tetap ado....
nak bercuti di Pulau indah... permai...





berdua-duaan.... berjalan menyisiri pantai....
mengungkap bicara kasih bersama.....
menghayati keindahan alam bersama tercinta......
opsssssssssss terlebihhh sudaaaaa.. mcm aku baru bercinta lak kan...




1 lagi angan2 aku... nak berjalan2 di taman yg penuh bunga.......keseorangan... sambil menghayatai keindahan mekar2 bunga itu....




nanti nak sambung lagi....... hari nie nak keje half day.....
nak layanzz nuri...... jom..
ok adios..... daaaaaaaaaaa

Selasa, Jun 08, 2010

~wall sticker~

wehh dah lama siutt sebanarnya aku gila kan mende alah nie sejak tgok makcik nie buat..... tiba2 malam ahad hari tu.. masa jenjalan kat Stadium Darul Aman aku terjumpalah mende alah ni k.... adessss apa lagi meroyan lah makcik memilih nya.... tapi di sebabkan mak cik ni buto seni.. maka ini lah jerk yang ado!!!!!!

kira aci lah kan.. janji bilik mak cik comey n indah di pandang mato sendiri.. ahaksss

hasil rembatan di Suarasa Stadium Darul Aman



kasik dekat sikit...... 

amacam????? boleh tahan x???? muahahaaa seni tu kan abstrak.... ( ayat cover malu )

musim cuti sekolah

erm.. dah 5 hari sekolah bercuti.... erm... makanya anak dara aku nih pun dah cuti.... adess mulalah musim aku menjadi ibu singa.... ehehheheee,..... garangkan aku....x pew2... sajork jew.... erm. sian anak dara aku nih.. lepak kat umah jerk.... nak ajak g jenjalan.. x nak..erm motip dia... kalo ikut aku kuar dia x leh layan kartun..... mcm tu lah pulak... tapi x pew lah...ayat ibu yg kudukut.. eh kudukut ker aku???  


aku mmg tersangat lemau sekarang.... x taau nak buat apa... tak tau nak taip apa... tak tau nak makan apa.. tak tau.. tak tau..tak tau....... segalanyaaaaaaa........ hidup penuh kelemauan...... bosan,, boring,,,,, eh.. patut kew aku bgtau korang erk..ehemmm.. mcm lah ada org nak baca blog aku nih kan.... ahaksss...

dalam pala otak aku skarang :-

*alangkah indahnya doooniaa kalo leh lepak2 tepi pantai.. tegok ombak....tgok pasir.....tgok ombak lagi..... ehehehheheeeee....

*leh tgok matahari terbenam..............
*leh tgok mentari pagi yg bersinarrrrrr....
*leh tgok bulan yang memancar cahaya.....
*leh race kete laju2........
*leh makan banyak2.....
*leh epy2.... leh berjimba2 ngan senang ati.......
*leh main bowling......

weehhh byknya........ tapi itu lah yg ado laam pala makcik nie..... tapi aku tau sume tu..... hampehh hokayyyyy... mimpi lah ko...... erm.. tapi x salahkan... aku berangan2.. sbb x kena modal..... lenguh jari jerk... ekekkekekee apapun keinginan aku.. motip dia cuma 1..... mak cik nak ilangkan stress.......
aku ni biar betul membebel ntah apa2 jerk kan...... tapi mmg best woooo kalo leh dapat sume tu.......
apa pun adiosssssssssssssssss malas dah jari ni nak menaip.. padahal...........



cantikk kan mentari nie????????


ketenangan...



kedamaian.....



ke indahan alam......




kedamaian yang ku cari ini,
bukan kerana aku seorang yang tamak...
aku cuma inginkan diri ku kembali...
walaupun dulu aku memiliki kekuatan itu dari mu...
tapi kini setelah kau hancurkan debu2 kasih itu...
aku terdampar keseorang dalam mengutip kembali cebisan sisa-sisa
kekuatan diri aku......
ketentuan Ilahi.. tak ku sangkal kan.. tapi aku pasrah....
kanapa semudah itu kau hadir.....
dan semudah itu kau berikan kekuatan itu....
dan kini... semudah itu jua kau hancurkan segala harapan yang kita bina....
aku amat menyanyangi dirimu... sepenuh hati nuraniku....
aku menyintai kau... walaupun kau bukan yang pertama....
tapi...... kini aku harus.. n wajib menguatkan semangatku sendiri...
aku kembali rebah dalam kekalutan ini.....
dulu walaupun pahit tapi aku punya kau untuk bertongkat...
kini aku tergapai..tergapai sendirian...
tongkat ku telah patah.... sepatah hati ini....
kasih yg kau hulurkan untuk kekuatan dulu telah kau hempas ke tanah...
hancur berderai.......
berdebu... di bawa angin lalu......

sesungguhnya.. andai ini yang kau pinta.. aku akan pasrah..
pergilah....
biarkan lah aku ubati luka ini sendiri...
walaupun lebih pahit dari hempedu....
kan ku telan...
demi kebahagiaan yg kau pinta..dari kehancuran hati ku....
 mungkin aku telah silap memilih jalan berliku...tapi demi kau...
insan yang paling ku cintai....
aku relakan segalanya...........
terima kasih kerana menyulam benih rindu, kasih sayang n cinta dalam hati ku selama bertahun dulu....
tapi mungkin sekarang ia bukan milikku lagi....


nukilan
aku insan yang pasrah..


Ahad, Jun 06, 2010

aku yang tak tau nak buat apa.......



 gambar tidak kena mengena dgn tajuk n3 okay..... sajork nak tempek.....
aku mmg tgah blurrrrrrrrrr.... rasa mcm2..... emo jerk.....

~aku yang geram!!!!!!!!!!~

Pepagi lagi mood aku tersentap.... dengan macam2 hal.... ish.. memang geram sangat ok....
opsss.. teruk sangat ker puncanya????? x kira teruk x teruk tapi hati aku sangat tersentap hokayyyy.....

aku nak lepaskan kat orang2 ittew rasanya x patut sangat.. so,, aci kan kalo aku luahkan melalui jari jemari aku ini.... ahakssssss.... ok mcm nie.. aku kat opis di tugaskan untuk mengutip duit2 untuk sebarang majlis bagi staff( macam duit untuk tabung) bantuan kecemasan gittu......alkisahnya.. mamat sengal ni mmg lah.. dah 2x okay aku di malukan....
aku cuma nak tunaikan amanah untuk mengumpul duit itu sajork..... tapi Allah yang maha Mengetahui tahap tangkai jering mamat sengal nih.....pastu siap malu2 kan aku plak.... ishh.. jaga ko,azam penuh dendam nih...
pastu lak..... laki aku pun sama...... pepagi lagik aku daah kena marah2.... ish macam sume tu salah aku..... eeeeeeeeee.. geraaaaaammmmm...rasa macam nak sarapan BBQ daging manusia jerk pagi nih......
opssssssssssss sabar makcik.. sabar .. okay..........
tarik nafasssssssss... lepasssssssssss... tarikk lagikkkkkkkkkk lepas...... erm.. ok dah kurengg rasa maraah tu....tapi aku punya dendam. kat mamat tu pasti aku akan bayar.. x kira.... aku kan sengal..... jaga ko!!!!!!!!

ok geram makcik yang daah terluah..... aadios... nanti makcik raajin maak cik update pasai Suarasa kat Stadium Darul Aman ngan Majlis nuri kawenn kaawan makcik..... adiossssssssssss daaaaaaaaa

nota jari tangan :- psstt.. makcik dah jumpa wall sticker.....ehehheee tapi dah ketinggalan ker????

Khamis, Jun 03, 2010

esokkkk cotiiiiiiiiiiiiiii


yeaahooooooo esok coti olss..... best..best,.... sebab apa best ar????/
adessss.. syiookkkkk leh goleng2 atas katil jerk.... ehehehhee
aci kan ols???? muahahhahahaaaaa......
so hari nih dah Khamis k........
selamat hari Khamis.......
Click here to get more from 
MasterGreetings.com



Click here to get more from MasterGreetings.com


Click here to get more from MasterGreetings.com




ok.. adiosssss
selamat bercuti okies.....
daaaaaaaaaaaaaa

Rabu, Jun 02, 2010

dah jun......



DAH JUN YEA SEKARANG..................
TERLALU CEPAT SEBENARNYA MASA BERLALU... TAPI KALO BOLEH AKU NAK LAAGIK CEPAT JEW MASA ITU BERLALU.....
BOLEH MCM TU??????????
AHAHAHHAHAH

Selasa, Jun 01, 2010

`b@s@h~




~KECHENTAAN HAKU~


wehhhh.. ciannnyew kete haku nih..... kuyup.... ciann musti sojukk tu.... ehehehhee
pe pun itu lah rahmat buat "dia"... tau napa.. kalo x kerana ujan turun.. agaknya x mandi lagik lah 'dia' tu.... ahaksss..
naseb ko lah kete oii dapat tuan malas..... ehehehheheeee

~makan-makan

makan makan lagi weh..
ingat x n3 aku pasai makan preee kat umah boss baru hari tu????
ok ni antara gambar2 yg makcik editkan utk di tempek kat sini hokayyyyyyyyyyyyyy ahakssss

*
*
*

tadaaaaaaaaaa...
*
*
*

enterpremkan muka dulu....!!!!!
wahahhaaaaa...
motipnyew....cantik x spek i????? wahahaha.....


inilah antara makanan2 yg di jamu oleh tuan rumah...

mmg meletooppp... sodap siutt.. tapi kerana minah sengal malu2....
makanya..... mee kari satooo pinggan jerk kena baham... waahahhahaa
puding tu( yg warna merah2) mmg sedap...mee kari Johor...enak sekali donggg,
yg balut ngan daun pisang tu tepung bungkus k...( ittew telah di bawa sbgai buah tangan oleh kak miah) tp mmg sedap....( x sempat nak boh lam beg kak..adessss)

dengan rasminya sume makanan itu telah selamat menjadi isi pewut
akak2, makcik, adik ( aku ngan ct lorrr... aci x?)
kat bawah nie yea.....
* gambar tuan rumah adalah seperti di tanda dgn anak panah tu yea...Puan Hajah yg sangat baik hati...sbb telah menjamu aku dengan makanan yg enak2... TQ Puan..
* yg gambar kete2 tu.. adalah rombongan cik kiah.... kete 5 bijik... org 6 org jew...
bak kata adik maniss" kak, kita nie macam nak pi minang plak kan...." eheheheehhe
* muka adik2... ehehehee...opsss pasan sudaaaaaaa
*muka makcik2.... ahakssss

okies.. aku skrg mmg malas tahap gaban k.. nak upload gambar bagai.. tapi... desak ati buat jugak.... x kiraaaaaaa... hahahhahaa




♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails