ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Khamis, Januari 27, 2011

m@jlis perpisahan.................. sayonara!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sayonara untuk sahabat aka kawan bertukar2 pendapat saya.... En. Muhammad Arshad (Pak Mat)
P.M dah x nak sambung kontrak lagi.. dah x larat nak berulang alik kata nya... tapi sian dia kn berulang alik dari Pokok Sena ke Sik setiap hari.... so.. bila dia dah berhenti.. kami dengan semangatnya nak makan free dah buat 1 majlis perpisahan untuk beliau....

LAYAN GAMBO!!!!
jom...





kek ke-2 yg di beli secara kongsi

ni org panggil apa erk.... tp untuk pak mat arr!!!!

Pengurus Ladang vs Pak Mat


Acara potong kek...... huhuuhuhu saya x sempat ngap pun sbb asyik melayan tetamu

Pak Mat vs buah ati dia

Tetamu2 jemputan sedang menjamu selera




Rabu, Januari 26, 2011

~ 1st award untuk 2011~



toche2 buat mamagee  kakak ku!!!!!
ini award pertama 2011 yang di tag untuk saya.....

http://3.bp.blogspot.com/_y0QTGKJrnbo/TT7IaoYSFaI/AAAAAAAAUlA/AZJIFLsn7g8/s1600/AwardNewYear.png 
ada 5 soalan .... tapi kena jawab satu jew kan????
so saya pilih soklan nie
Apa pengalaman yang memang tak boleh nak lupa yang dilalui di tahun 2010?

Pengalaman di tahun 2010 yang tak mungkin akan saya lupakan untuk seumur hidup saya ialah
 ♥ 


http://2.bp.blogspot.com/_y0QTGKJrnbo/TP2-dXY8DjI/AAAAAAAAT6E/JpVB3rWK9HI/s1600/IMG_1521.JPG
Pengalaman pertama kali bertemu dengan kakak kesayangan hamba....... alhamdulillah di tahun 2010 kami telah di izinkan Allah untuk bertemu muka buat pertama kali  setelah bertahun kenal....

http://1.bp.blogspot.com/_y0QTGKJrnbo/TP0OPYQremI/AAAAAAAAT4Y/5sf-NEy9ZsA/s1600/IMG_1484.JPG


Saya nak tag sapa erk??? sebab saya cuma paling rapat ngan pemilik Blog " A Journey Towards Happiness" tp dia dah tag saya...... kalo nak tag Pemilik blog" The Miracle of Love" okay x????? sebab dia jugak adalah antara kakak kesayangan hamba..... ehhehehee
So kak Az jangan segan2 yea......





Ahad, Januari 16, 2011

♥♥Daulat Tuanku♥♥



Merafak Sembah Setinggi - tinggi Tahniah

Sempena Hari Keputeraan Sultan yang amat di sanjungi...


KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA
AL SULTAN ALMU'TASIMU BILLAHI MUHIBBUDDIN
TUANKU ALHAJ ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH IBNI
ALMARHUM SULTAN BADLISHAH
D.K., D.K.H., D.K.M., D.M.N., D.U.K., D.M.K., D.K. (Kelantan), D.K. (Pahang), D.K. (Selangor), D.K. (Perlis),
D.K. (Negeri Sembilan), D.K. (Johor), D.K. (Terengganu), D.K. (Perak), D.K. (Brunei), D.P. (Sarawak), D.U.N.M.,
S.P.M.K., S.S.D.K., D.H.M.S., D.G.M.K., Grand Cordon of The Order of the Rising Sun of Japan,
Bintang Maha Putra Adiprana (Indonesia), Order of the Rammata Thailand,
Honourable Knight Grand Cross Order of the Bath of U.K., Asso. Knight Order of St. John.
SULTAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN

Khamis, Januari 13, 2011

~~aktiviti hujung tahun 2010 ( part 2)~

MAJLIS INOVASI LPP KEDAH 2010

IPP LANGKAWI, KEDAH
29 & 30hb. Disember 2010


Makan angin laut lak.... jom.......

harus ada gambar gediks santai dulu hokayy!!! 
jom lah layanzzzz gambar serba naif...

*pemandangan dari laluan ke Jeti Kuala Perlis....



*Lautan luas.......cuaca yg sgt mendebarkan..... ujan daa....


muka yg xcited nak supin cekelat!!!! ngeeee



makan angin kat IPP.......




 muka insan2 terpilih...ngeeeeeeeee





Sekian gambar gediks santai dari saya...........














~aktiviti di akhir tahun 2010~ ( part 1)



 PROGRAM HARI PEKERJA LADANG 
( FAMILY DAY PEKERJA ASING )
Lokasi : Dusun Resort, Kuala Nerang, Kedah
Tarikh 22,23 & 24hb Disember 2011


Pada tarikh dan tempat seperti berikut rombongan cik kiah..opssss cik IDRIS daa,,,,,dah berkampung selama 3 hari 2 malam untuk program hari pekerja aka hari keluarga untuk pekerja2 asing yang bekerja di ladang PPN Kedah... ni adalah tahun ke - 4 yea tuan2 n puan terperasan konon2 mcm blog i ni femes hokayy....

so, untuk tidak membuang karan masa meh lew layanzzz gambo yg x seberapa ini....




tiba - tiba ada ais kacang aka ABC kat sini...... ehehheee ni adalah makanan aku time bz2 bekerja.. sj nak menyelit kat sini......





antara gambaq2 sblm majlis BBQ malam tu
* ni antara gambar orang kuat PPN & org kuat Dusun resort yg terrrsaangat sporting n paling bekerjasama. 
Best sgt dpt bekerjasama ngan derang... TQ cik Man & Cik Lan* x dak lam gambaq..



Gambar Majlis Malam BBQ.......

*gambar adalah sangat sikit..... sbb saya adalah mc pada malam itu....
so xkan nak bergediks santai kan... huhuuhuhu


Rabu, Januari 12, 2011

~Bila Rabu~...

salam ceria.... salam  sayang.... salam  Malaysia..... eh.. diam x diam dah seminggu jugak x hapdet yea.... adessss.. tapi kan.. bila rabu jew mesti ada masa nak hapdet blog.... bila nak hapdet blog jew mesti dah rabu..... ish..ish. ish.... okay uolss.. salam hari rabu kembali yea......

Selasa, Januari 04, 2011

~~~~azam baru di tahun baru~~~~~



Bila masuk jew tahun baru mesti ada azam baru kan..... aku rasa sume org mcm tu kot??? eh korang x kew??? ehehhee sori2......okaylah aku nak publish gak azam aku di tahun baru nih........ semoga walaupun tak tertunai semuanya tapi bagi salah satu nya ado!!!!!





  • NAK TAMBAH AHLI KELUARGA......... 

    saya dah kepingin sangat nak tambah ahli keluarga baru nie.. semoga ada rezeki di tahun 2011





    • Babies


      • NAK BELI LAPTOP... ( walopon dah ada pc kat umah )
       
       


      • NAK BELI NOKIA C3 
      http://www.beritateknologi.com/wp-content/uploads/2010/04/nokia-c3-pink.jpg
      gambar dari cik google.....
    ***NAK MENJADI PEKERJA YANG DI SENANGI, DEDIKASI, BERAMANAH, DAN BERINOVASI TINGGI......
    ( ALHAMDULILLAH..thn 2010 dah dapat anugerah pekerja contoh )
         ALHAMDULILLAH.... 
        dah 10 tahun berkhidmat akhirnya.... saya dapat!!!! bukan nak menunjuk tapi saya amat berbangga kerana saya antara yang terpilih....       
          **Ni impian yang akan saya bawa dari tahun ke tahun.... IMPIAN UNTUK MEMILIKI RUMAH SENDIRI........     
        ***NAK BELI RANTAI UNTUK ANAK DARA SAYA......
        ( semoga bajet 2011 ada lebihan untuk ini)




          ~~~~~salam 2011~~~~~

          Assalamualaikum.. salam sejahtera.. salam tahun baru...... sedar tak sedar 2010 telah selamat meninggalkan sejarah nya dalam diari hidup memasing....... 
          hari ni dah 4hb JANUARI 2011..... huhuhuuu betapalah ketinggalan nya aku untuk mengucapkan selamat datang kpd 2011......

          Selamat Datang 
          2011
          New Year


          rasanya dah hampir sebulan aku tak update blog nih.... huhuhuuu rindu bangat!!!! tapi kesibukan menguruskan kerja2 yang menimbun membuatkan aku memendamkan perasaan rindu kat blog tersayang aku nie.....
           insyaallah selepas jew hbs audit kat bahagian aku nanti aku akan berusaha dengan keras sedaya upaya untuk mengapdet semua cerita yang tertunggak......... banyak sangat nak di kongsi.. opss... pc kat umah dah leh guna... tp line tenet cam hampehhh slow mcm kura2 kena gastrik.....
          so... SELAMAT  TINGGAL 2010 YANG MENYIMPAN BERJUTA2 KENANGAN.. PAHIT MANIS MASAM TAWAR KELAT PAYAU SEGALA........
          SELAMAT DATANG 2011... SEMOGA TAHUN 2011 AKAN MEMBERIKAN KEBAIKAN UNTUK KITA SEMUA........

          ♥♥@ku & di@

          besday haku.......

          anniversary @cinta kami

          Daisypath Anniversary Years Ticker

          LinkWithin

          Related Posts with Thumbnails