ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Selasa, April 12, 2011

~~~ bila pilihan keluarga menjadi jantung hati..........~~~

Sabtu baru ni, kebetulan keluar Bandar AS.... apa lagiii siap ajak anak dara ai supin.... ehehhe 
tapiii,, x supin mende2 yg x pekdah tau.. opsss... cuma ajak anak dara tu ke Kedai Buku.... anak dara & mak dia tu mmg gilosss kalo masuk Kedai Buku.... so.. mak dia sambar lah sebuah lagi novel.......
Novel PILIHAN MAMA ....

Pelbagai cara telah dilakukan untuk mencari calon isterinya, melalui chating, facebook, blind date dan sebagainya. Ada juga yang diperkenalkan oleh rakan karibnya Fazli. Namun, satu pun masih tidak dapat memenuhi kriteria yang diingininya untuk... menjadi isteri dan menantu terbaik kepada ibunya. Bukan tiada wanita yang menginginkannya, ramai. Terlalu ramai. Tetapi semua tidak memenuhi syarat-syarat sebagai seorang isteri solehah yang diidamkannya.

Setelah lama menunggu. Si ibu membuat keputusan untuk memilih sendiri menantunya. Dengan terpaksa, si jejaka menurutkan kehendak ibu kerana tidak mahu mengecewakan ibu yang telah bersusah payah membesarkannya. Sebuah ikatan pertunangan telah dijalinkan antara Aiman dengan gadis pilihan ibunya, Aisyah. Walaupun ikatan telah dijalinkan, dia tidak pernah mempunyai keinginan untuk mengenali, melihat, berjumpa dan berbual dengan tunangannya. Pada masa yang sama, secara tidak sengaja, Aiman berjumpa dengan wanita idamannya iaitu wanita misteri yang bernama Adila. Dia membuat keputusan untuk memutuskan ikatan pertunangannya dengan gadis pilihan ibu. Namun, apabila melihat wajah ibunya, dia tidak sanggup meluahkan isi hati. Segala keinginan terpaksa dipendam. Dia terpaksa menunaikan janji yang telah terpatri. Maka, wanita idaman terpaksa dilepaskan pergi. Setelah bahagia menjelma, datang pula badai yang mengempas hati dapatkah Aiman mengharunginya sendiri?


Judul : Pilihan Mama
Penulis : Umie Nadzimah
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM 18.00
Sabah / Sarawak : RM 21.00

~~finally........~~

Akhirnyaaaaaaaaaaa........ 
sudah lama aku ingin memilikimu........
setiap saat aku mendambakan mu.....
setiap tika aku mengimpikan kau menjadi teman setiaku..
akhirnyaaa,,, kau berjaya aku miliki........

ahaksssssssss....... ayat x bleh blahhhh!!!!!!
 korang nk tau x apa yg aku NAK kan sangat tuh?????


cer teka.....
dulu kat sini ada ai citer......

sebenarnya ai dah dapat sebulan yg lepas....
tp x teringt nak kasik tunjuk menunjuk2 kat sini... ehehhe
http://www.beritateknologi.com/wp-content/uploads/2010/04/nokia-c3-pink.jpg



so.... sekarang... 
C3 pink dah jadi milik saya selepas buah hati lama saya SE 770 dah bertukar tuan
( hubby guna yg lama bini dpt yg baruuu)..

apa pun TQ lalinkkk!!!!!! 
 ni yg membuatkan sayang sayangggg kan abang........
( kalo x beli pun sayang jugak tp kalo beli ganda 1000x.. ahakssss)
ahahhahhaaa ayat nak mampuss kalo cakap depan dia.... hik3

~bila jiwang karatsss~

Sesekali bila aku merentas danau hati mu sayang.. 
aku umpama semakin tidak mengerti....
kerana Aku terlalu menyintaimu....

Bukan lautan ukurannya,
bukan Everest ketinggiannya, 
tapi sungguh setiap detik nadi terselit namamu ...
membuat setiap denyut jantung ini tersirat gunung rindu....

Kita jauh tapi kau sentiasa ada....
Aku juga menyimpan hasrat seperti mu...
untuk terus membahagiakan kedamaian yg kita punya ini...

Sungguh sayang aku amat menyintaimu......




layanzzz ni dulu.... ehehhehe




Salam Selasa uolss....
semoga hari nie memberi sejuta pengertian untuk di manfaatkan....
semalam hujan.... so, pagi nie cuaca selepas hujan yg paling saya suke.... rasa segar jew pag nih...
sepanjaang perjalanan ke opis, kehijauan yg di hiasi titisan air..... 
terlalu menenangkan jiwa....

http://wallpaper4god.com/wallpapers/after-the-rain_1797_1680x1050.jpg
gambar cik gugle......

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails