ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Khamis, April 07, 2011

♥♥♥ bila gila novel.....♥♥♥

Dulu masa membujang (2x solo- anak dara + MJ) novel adalah teman setia..... pastu bila kawen semula mood utk novel tu hilang kejap, bila jadi weekend wife ai jd giler balik ngan novel... ehehhee bulan ni dah 3 novel ai beli n 1 buah novel pinjam.. ehehhee...

yang beli :-

*Bicara Hati *Cinta tiada akhirnya & Duri *Gerimis Rindu 

yang pinjam :- *Makna Cinta

Semua mmg meletop.... best sangat...

 

Cinta Tiada Akhirnya - Fauziah Ashari

Rentetan Perkahwinan rahsia antara Izzah dan Hariz di Ombak Rindu dipanjangkan lagi di dalam 'Cinta....Tiada Akhirnya.

Kehidupan menjanjikan segalanya. Pahit, manis, suka dan duka. Satu perjalanan anugerah dari Maha Pencipta yang menjanjikan kematian dalam kembara kehidupan. Bagi kaki yang melangkah dan tangan yang menadah, terpulang pada insan itu sendiri mencorak hidupnya.

Inilah kisah.....CINTA .....TIADA AKHIRNYA, menyelami Izzah yang setia, hampir sempurna, menyajikan cinta pada suaminya, Hariz yang masih mencari diri dan cinta sejati.

Disulami detik cemas yang pasti mengocak minda, mendebar jiwa, CINTA....TIADA AKHIRNYA, akan menyerapi kehidupan setiap pembaca.

Harga: RM22.90
Penerbit: INTENS

Petikan dari novel:
"Sabarlah. Kami telah menemui mayat seseorang yang sukar dikenali identitinya. Daripada hasil siasatan kami, banyak kemungkinan mayat itu isteri Encik Hariz tetapi mungkin jugak bukan. Encik Hariz boleh mengecam mayat dan untuk memastikan lagi, pihak forensik akan mengambil ujian DNA ke atas mayat itu"

:
:

Hari berganti hari, minggu bertukar dan kini hampir dua bulan Hariz hidup tanpa Izzah. Keputusan positif DNA ke atas mayat itu masih menghilangkan segala semangatnya untuk hidup.

Komen saya:

Citer nya suspens dan banyak scene yg menarik. Kisah Izzah juga yg seperti lurus bendul masih seperti wataknya di Ombak Rindu. Pakcik Taha muncul setelah melihat gambarnya di akhbar menjadi isteri Hariz pemilih Sufiah Holdings yg megah.
Dari situ Pakcik Taha telah memerangkap Izzah. Izzah diculik. Akhirnya Izzah terkorban di sungai.

Hariz pula mengambil Salleh adik kandungnya sebagai second man di Sufiah Holdings. Mila Amiliya xwife Hariz pula cuba menggodanya walaupun dia sendiri telah bertunang.
Semasa kehilangan Izzah, Salleh telah mengambil kesempatan ke atas HAriz dengan perancangan nya tersendiri.

Sementara itu Armand (anak Hariz dan Mila) di bela oleh keluarga sebelah Mila. Elin - adik Mila yang menjaga Armand sejak kecil mula tertarik dengan HAriz walaupun cintanya bagai bertepuk sebelah tangan. Ingatan Hariz terhadap aruah Izzah masih kental. Sehinggalah adik Hariz (Irah) membawa gambar2 gadis yg mirip Izzah ke rumahnya.

Hariz menjejak gambar gadis tersebut (Suri) ke kampungnya di Kota Tinggi. Disitulah dia bagai berjumpa semula dengan Izzahnya. Pelbagai cara dilakukan. *membacanya membuatkan kita tersenyum geli hati dengan cara2 Hariz tersebut.

Akhirnya semua rahsia terbongkar, dimana Suri merupakan kembar Izzah. Walaubagaimanapun Suri telah hilang sewaktu di kolej. Kemudian dijumpai oleh pemancing dan dibawa ke klinik. Disitu Izzah telah ditukar ke Suri kerana Izzah hilang ingatan, dan kebetulan pula keluarga Suri sedang mencari Suri, percaya Izzah tersebut adalah Suri.

Hariz akhirnya menyiasat dan mendapat semula Izzahnya....

Pengakhiran yg sangat bahagia.....

kredit to : blog nih


Nota jari :- psst ai dapatkan Cinta Tiada Akhirnya & Duri dgn harga kedebaammbomm (RM18.50 okay kat POPULAR)

♥♥♥ dah besar pun♥♥♥

Apa yang besar eh????? sebenarnya nak berbicara ttg anak dara ai yg dah besar... dah 9 tahun ....besar sangat dah kan, org kata dah boleh sgt2 utk dapat adik.. ehehhehee

huhuhuuuu mmg impian kami sekeluarga utk tambah anak aka ahli keluarga..

tengok lah anak dara nie... dah besar.. dah pandaai macam2 dah.... 
geediksss pon dah mcm ummi dia.. eheheheee, tapi 1 bab jew lebih advance dr ummi...
bab mekap... adoiyaiii hebat....


tapi... dah nak masuk 3 tahun mencuba.. rezeki kami blom ado!!!! yang ado ni hah..

mak ngah ngan pak ngah afiqah....
( adikku itu membesar bagai juara sejak wf dia peknen... )
adik ipar ai tu dah tggu maso yo nak meletop....
rezeki derang datang dulu... mak ngah tgah peknen anak sulung tuh...
apa pun kak doakan sume selamat yea ngah!!!!


untuk lalinggg ai.. sabor yea lalink... nnt kalo Allah izinkan... ado lah rezeki kita plak...
nota jari :- mood sentap jew bila ada yg asyik tanya bila nak tambah.... anakdh besar...  hhuhuhuu sentap dowh!!!!!

♥♥♥nyummy...nyummy...♥♥♥

Rasa cam kat e nak telan2 jew..... adesss sejak 2 3 menjak nih selera makan macam di pam2 jew!!!! sunguh tersangat brselera ngan mende2 camni.... ehehhehee....
 minggu bila ntah time leh deting2 ber dua ngan cik abe..... apa lagiii.. terus la wat manjew2 swuh dia banjew fruit cheese tart nih ( kalo x betoi nama dia solii arr)..... rembat 1 set nih.. kat Kedai kek Sayang.... nyummy.... tersangat sodap.... ni kali ke -2 sebenarnya... hubby pon sukeew sangat...



2 bijik sebelah kanan tu ai punya....hik3....


kasikkk close up sket tp kamera cap cipan.... 
ehehhee makanya hasilnya jugak adalah cipan... harap maklum...

 apa punn... sabtu nih akan di jalankan lagiii sesi manjew2 utk dapatkan menda alah nie...

~~~~usop wilch@~~~~

Sapa x kenai usop wilcha??????/ kita bakoo jer!!!!! ehehehheeee opsssss sorii.... saja nak bercerita ttg kecantikan bini abg usop ni hah........ ( tangan jgn lupa k)....... cantiiikkkkkk..... mcm kata kak az 
"mak haiiii....cantiknya bini usop wilcha ni, cantik drp Kak Limah =)"

soriii kak al ambik ayat akak........

tapiiii memangg cantikkkkk!!!!!! meletop!!!! ehehhehe
http://4.bp.blogspot.com/-MWjM0p41Wms/TZvOe2DHnxI/AAAAAAAAHlU/isM-VJGyWNE/s1600/gambar%2Bkahwin%2Busop%2Bwilcha.jpg
gambar adalah dari sini


http://1.bp.blogspot.com/-QxnmBxg_eRU/TZvOX36UUwI/AAAAAAAAHlE/0hlYigSY6pM/s1600/gambar%2Bperkahwinan%2Busop%2Bwilcha.jpg
ini pun dari sini jugakkkk


cer citer.. cer citer sapa lagii cantik?????


kalo nak tgok lagii terjah sini

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails