ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Isnin, Februari 14, 2011

♥♥♥ jom bercuti ♥♥♥





Tiba-tiba mood nak bercuti berkobar2 lam jiwa...ehehee....
mood nak ambik angin sepoi2 dari pantai...
tau x napa tiba2 mood ini hadir dalam jiwa????
jeng...
jeng...
jeng...

Sebabnya ...dah lama sangat aku tak join Family Day PPN Kedah... last 2006 rasanya....
kat NAZA Hotel, Pulau Pinang.....



gambar adalah sumbangan cik gugle...... 
tp kat sini mmg best lah.... pemandangan nya sangat cantik...

so tahun ni mood nak join FD berkobar2 lak.. sebabnya.... 
1st :- sbb thn ni 2 org yg aku syg boleh join sama, 
2nd :- sbb dekat kot leh drive sendiri nak p...
3rd :- sbb dah lama x makan angin n nak ambik peluang ni p hanimun daaaaaaa.... ehhehehe

so kat mana destinasi saya ( jap aku jap saya.. hentam daaaaa) kali nie??????


TANJUNG BUNGA BEACH HOTEL
( gambar sume ihsan gugle )

cantik jugak kan... tp mmg cantik




 so... tak sabar lak rasanya nak bercuti kali ni..... 

♫♫♫Untuk Adinda♫♫♫

Lirik Lagu Untuk Adinda - Khalifah lyrics

Di kala ku terbayang
Wajah mu daku terkenang-kenang
Kadangkala pagi siang malam
Jadi gila bayang

Pada mu duhai sayang
Kasih ku hanya pada mu seorang
Hanyalah dikau jadi pujaan
Cinta tanda sayang

Korus

Pada mu duhai sayang
Yang jauh dirantau orang
Ingatlah pesanan dari kekanda
Jangan-jangan bermain mata
Jangan-jangan cuba mendua
Kasih ku cinta ku selamanya

Ku renung bulan bintang
Ku sampaikan kasih salam sayang
Ku serah segala tanda cinta
Buat mu adinda

Pada si rama-rama
Terbanglah dikau padanya si dia
Pesankanlah rindu ku padanya
Rindu ku padanya

Ulang korus

Ulang dari mula

♥♥@@TRILOGI CINTA@@♥♥

Dah lama aku tak layan drama2 di TV...... sebabnya adalah kerana MALAS... ehehhehe... tapi minggu lepas time temankan anak dara aku tonton gambar apa ntah kat TV..... tiba2 aku terminat ngan satu drama... 
" TRILOGI CINTA ". drama adaptasi  dari novel2 SHARIFAH ABU SALEM ♥   
Tak Seindah Mimpi,Tak Semanis Impian & Tiada Lagi Mimpi (novel2 yang paling aku minat )

wwah... hero drama ni adalah hero yg memang aku minat.... sapa lagi kalo bukan rosyam noor........hero yg mmg mantop!!!! Drama ni ditayangkan setiap AHAD-SELASA kat TV1..... kul 10.00 mlm - 11.00 mlm.... aku start tgok episod 17 dah..... tapi apa pun pelakon2 drama ni mmg sume aku minat... so apa lagii best gila arrr layanzz....

Rosyam Noor aka RAZIFF ngan Fauziah Gous aka NORJINAH
http://cikmin.com/wp-content/uploads/2011/01/trilogicinta.jpg 
gambar n sinopsis adalah dari sini ... credit to cikmin....


gambar dr  google......

Semalam layanzz drama ni ngan incik somi ngan anak dara..... 
mmg romantik betul lah si rosyam ni.. mcm hubby ai.....




Sinopsis Trilogi Cinta
Kisahnya bermula dengan mengambil latar situasi berlaku selepas tamat peperiksaan STPM, Norjinah terpaksa memilih untuk menjadi pembantu rumah Razif kerana tidak tahan selalu dimarahi oleh dileteri oleh bapa tirinya, Pak Badar.Perkara itu dicadangkan abangnya, Anuar yang pernah menjadi pembantu peribadi Razif, pemilik Raz Corporation dan juga salah seorang ahli lembaga pengarah Mawar Holdings milik keluarga isterinya.
Kedatangan Norjinah ke rumah Razif, di saat Razif berdepan dengan masalah rumahtangga apabila isterinya Salmi, meninggalkannya untuk bersama lelaki lain, Amir. Salmi meninggalkan Razif kerana jatuh cinta dengan rakan perniagaannya itu.Kerana cinta yang mendalam, Razif sanggup mengambil Salmi semula apabila Salmi dtinggalkan oleh Amir selepas terlibat dengan kemalangan. Salmi dibawa pulang ke rumah dan diberi layanan yang tidak berbeza oleh Razif. Sikap Razif membuatkan Norjinah kagum dan menghormatinya. Razif memaafkan semua kesilapan masa lalu Salmi. Salmi sangat terharu pengorbanan Razif.
Salmi yang menjadi serba-salah dan kekurangan telah menyarankan Razif berkahwin dengan Norjinah tambahan lagi anak-anaknya Balkis dan Ameera rapat dengan Norjinah. Badrul, adik Salmi amat kecewa dengan perkahwinan mereka kerana telah jatuh cinta dengan Norjinah. Pak Badar, bapa tiri Norjinah menabur fitnah bahawa mereka berkahwin kerana telah terlanjur. Norseha pula memberontak untuk ke Kuala Lumpur. Hasratnya tercapai dan menetap di rumah Razif dan Norjinah setelah Salmi meninggal dunia. Norseha selalu menggoda Razif dan tidak henti mencari peluang. Norseha didapati mengandung setelah dinodai Shahrul adik bongsu Salmi.
Kehidupan Norjinah terus dirundum pelbagai sengketa tapi mujur Razif dan ibunya Mak Nab selalunya menyokongnya serta anak-anak Razif memberi kekuatan kepadanya.Lalu bagaimanakah kesudahannya? Mampukah Norjinah dan Razif mempertahankan ikatan cinta mereka meskipun pelbagai halangan yang mendatang? Sejauh manakah Razif dan Mak Nab mampu meneruskan usaha membela Norjinah?
credit to CIKMIN jugak......



♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails