ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Khamis, Ogos 27, 2009

~pose bersama~

tahun ni tahun pertama aku berpuasa bersama my luv hubby.....
tapi sian hubby aku...
tiap2 petang kn bbuka ngan air 0 jer dulu smtr nk smpy umah...
tp x per....
berkorban aper saje.......
hmmmm...
aku mmg x pernah rancang nak masak apa..
coz...
aku balik ptg..
tolong jer per yg mak aku masak...
heee...heee.
untung juga erk dok ngan mak nih...
cayang mak...
bukan ayat bodek tapi mak adalah insan yang terrrrr paling aku sayang...
hanya dia.. yg paling memahami...
thank my luvly mom....
pasai hubby aku...
dy cukup2222 x cerewet...
paling sporting...
apa jer dia makan...
kiranya aku cukup beruntunglah kan!!!!!
k.. pa.. ma cayang banget sama pa...
esok dah jumaat... dlm planning aku my be nak blik umah MIL mlm ni @ pg esok..
bleh lah jlnkan sessi mbik ati MIl kan??? erm... teruk x aku???
tapi betoi apa, ambik ati mak mertu kan...
kalau dia sayang aku pun bukan sesapa.. menantu dia juga...
tapi aku mmg cukup beruntung...
hubby aku adalah anak kesyangan MIL aku... so... mau x mau aku ni d'kira menantu ksygn dy lah kot noh????
hee..he... sessi perasan merasan sudah tiba...
hwever...
"keluargaku adalah kesayanganku..."
ok kpd yg tggl kt negeri yg cuti nya jumaat n sabtu...
selamat bercuti...
have a nice holiday...
jg yg cuti sabtu n ahad..jg selamat bercuti nanti yea...
adios...

Rabu, Ogos 26, 2009

~boringnyerrrrr~

borink giler2222 nih
cepatlah wahai jam .....
aku nak balik.......
nak tido jap.....
ngantok
sume keje dah xleh wat nih
mood hilang trussss
WHYYYYYY????????
ntahlah...
naper erk???
( pernah x org tulis cenggini kat blog???)
x per ah... klw org x pnah wat...
aku kira 1st lah yg wat cenggini erk???
huu...hu....
adios...
slmt berbuka erk kpd sesapa jerk....

Selasa, Ogos 25, 2009

~silapkah aku???~

setiap manusia ada salah dan silapnya....
setiap langkah yang di atur belum pasti destinasi yang di tuju itu betul....
setiap kesilapan pasti harus ada kesedaran nya...
supaya kelalaian itu tak harus berulang...
menyedari kesilapan sendiri....
bukan sesuatu yang memalukan bagi ku...
bangun dan bangunlah dari terus menyembunyikan kesalahan diri....
tapi....
andai hanya diri sendiri mengaku kesilapan itu...
tapi tiada sesiapa yg boleh menerima nya..
haruskah aku terus menyimpan egois ini sendiri?????
aku pasrah....
tapi sempena bulan yang mulia ini aku harap
semua kesilapan aku
"DI MAAFKAN"
oleh:
SESIAPA SAHAJA.....
adios....ciowww

Isnin, Ogos 24, 2009

~layan gambaq lagi~

ini lah antara sebahagian daripada tenaga kerja PPN Kedah

Bergambaq bersama GM & suma staff PPN Kedah

~layan gambq~











Musim bulan pose skrg, kebanyakkan blog ada gmbq makan2222 jer...
tapi aku xnak ahh donlot gmbq makanan...
he..he... takut xthn dugaan....
saje jer aku maleh ahhhh nak cari n nak snap gmbq lauk- pauk tuh...
per pun layann jer lah gambaq kengkawan aku ni yea...

Ahad, Ogos 23, 2009

~S@L@M R@M@DH@N~

selamat berpuase....

semoga ramadhan tahun ini lebih di berkati Ilahi..
.

~cuaca yg x menentu!~~

ni antara gmbq2 keadaan cuaca yg x bape menentu di Kedah skrg..
skrg nih pun tgh ujan nih
ujan yg amat lebat.....

banjirrrrrr.... harung jugak....


cantik kan.....


yg ni pun.....



hubby aku bw keta g cuci...
tapi tu lah...blm sempat smpy umah...
dah kembali kotor... huu..hu...
k adios...

~mesyuarat agong PPNK~

Ni antara gambq2 hari mesyuarat agong PPN Kedah


Ni buah tangan utk KP sbnrnya..
tp tulah kan.... wajib bergaya dulu erk...

bersama teman setia ku... ewah..ewah...
ni kat kaunter pendaftaran perwakilan
pembawa+ penjaga setia bunga puan
cantiik za bunger tuh.....

Segak & bergaya.....mcm pegawai aper erk....
tp ikhlas kak kin mmg meletop...cun gitu



4 sekawan.... semoga persaahabatan kita kekal
selamanya.... I luv uoollls
okeys... nanti donlot g...
adios amigos.....

rIIINDuuu arrr.... nak update blog

last 6hb aritu aku update...rindu sesangat...
tapi tulah bila tuntutan keja menyesak kan...
huu...huu....keja ttp keja...WAJIB tu...
sepanjang minggu lepas aku c,buk ke HQ...
so mmg xdak masa nak bblog...
5 hari bekerja/ 1 hari jer ada kat pej...


aku nak donlot gmbq2 je... nih.. layan beb...
gambaq2 hari raptai ... mesyuarat agong PPN Kedah

ermmm cantik kan bunga nih.... ni bunga utk meja VVIP nih...

ni plak sofa utk VVIP... tapi tulah Datin2 x rasmi secara rasminya merasmikan nyer...

berdiri kiri: Datin CT,Datin Aiza..kiri duduk: Datin Sri Kikin, Datin Honey...

Kwa..kwa....kwa...

VVIP PPN Kedah ( bley gitu???)

k adios... smbg tgk gmbq2 hari mesyuarat..

Khamis, Ogos 06, 2009

~bestnyer nak cuti~

~ BEST KER~??????
ntahlah...
tapi hari jumaat & sabtu mmg hari utk bercuti...
tapi aku punyer diari mmg xdak masa nak rehat n senang2 kan diri kat umah...
same jer ngan hari bekerja...
Tapi, hubby aku dah start cuti hari nie g...
bestlah dia...
erm... sweetheart aku tu dah bw buah ati no.3 aku pi service hari nie...( keta aku tu lah)
thanx sayang....( ayat bodek cikit...)
byk citer nak citer... tapi tak tercerita...
coz... rase maleh lah pulok...
awat erk????
ntah...
asyik merapu raban jer nih...
k.. adios...ciow

Rabu, Ogos 05, 2009

~10 benda yang paling di ingini~

Impian dan harapan.....
tak salahkan ada harapan dalam hidup???
walaupun benda tu belum tentu dan sudah tentu x kan jadi....
aku nak juga simpan impian tu...
nakkkkk...jugaaaa...
huu..huu...
  • AKu Nak Kaya....( sudah tentu222 aku tau aku tak kan kaya harta)
  • Aku nak bergambar bertiga ngan mak+ arwah abahku..( yang niepun sampai mati xkan menjadi realiti coz abah ku dah meninggal, dulu ms dy ade aku xsempat...)
  • AKu nak durian runtuh yg membolehkan aku byr hutang bg peghabih...
  • Aku nak hidup berdikari....
  • Aku Nak ada umah sendiri...
  • Aku Nak bg gaji aku penuh jer kat dlm bank tu wlpn dh hbs bulan...( bley ker erk???)
  • Aku nak pegi mana2 tempat yg cool,nyaman, n bley gve happiness
  • aKU NaK KuRuSSSSS.. (bley tak erk?? klw 1 hari mkn nyer mcm org x mkn seminggu)
  • Aku nak enjoyss n g sesoping cm membe22 yg len???
  • Aku nak jadi anak yg baik...nak jaga mak aku sampy akhir hayatnya...( yang ni semoga ALLAH makbulkan)
Azam, impian, harapan... perlu ada..
tapi... jgn terlalu berharap...
kita hanya merancang...
ALLAH MAHA BERKUASA..
k... adios.. cioowww

~indah kah hidup ini???????~

Kehidupan ini bagaikan laut.........
umpama ombak yg setia menghempas pantai.....
umpama badai yg sentiasa bergelora....

Jika kita di darat memandang indah pada ombak ombak kecil....
Tapi andai pantai boleh berbicara...
adakah dia akan berkata- kata pada ombak????

Jiwa aku...
Hati aku...
Perasaan aku...

di tika ini...
di kala ini....

HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI.....

Aku kah yang bersalah????
AKu kah???

entahlah hidup tak selalunya indah kan???
k... adios...

Selasa, Ogos 04, 2009

nuri umah mak sdara.... part II

Ni gmbr hari nuri umah ndak...bersama sepupu sepapat aku yg mmg gler222...
n hari tu kami jmpa smbody yg bleh wat bhn gelak kami...nak tau sapa????

nie sweet gurl... "DIA"nama penuh dia xdak sesapa pun antara kami yg ingat..coz panjang berjela...jela....hmmmm
soriii gmbr blur cket




so, selamat lah DIA di olek..olek oleh kami...
geng mulut laser....
hua...hua...



ni mak labu.....jgn mare yea dik...

pz & hubby dia
SOB...+ baby dlm peyut tu...



DIA bersama cikgu....
SYIDA..
ang wat pa kat dy adik???sampy makan jari???
DIA nie... yg nak kat kami kerana...
KAMERA

so... sbnrnyer ada g gmbq nie..
tp aku dh xdak mood nk upload...
heee.hee..
adios...ciowww

Ahad, Ogos 02, 2009

nuri umah mak sdara....

Nie lah gambaq mase hari nuri umah mak ndak
Nie gambaq hari sebelum nuri....

ni tok pilah ngan to' leha dok wat keje... ghajin nyerr
abaikan keserabutan gambaq tu yea...



nie bebenornyer mee kari tok biah...
tapi nampak mcm aper jer kan???
halai lah...janji sodap... nyumm..nyumm...

tengok tu mak menakan aku makan....tak pandang kiri kanan dah.... sedap sesangat gamakyer...
k nanti sambung g yea... gmbq hari nuri lak....
bersama sepupu2 aku yg mmg gler222 gituu..
hua..hua...
adios amigos... cioww
Salam......

pagi ahad yg menceriakan...
al maklumlah dah 2 hari bercuti...
semangat nak update blog berkobar2222,
tapi... kecut peyut lak my pepagi muka bos dah masam mcm asam keping...
kwa...kwa..kwa..
( ssshhh, jgn bgtau dia lak...)
So kenalah pulun peghabihkan keja yg penting2 dulu...

k... jp g continue ....
kita layan gambq nuri umah mak ndak aku....sblm dan hr nuri...
gmbaq slps x dak... coz aku blah balik awaiii...
hee...hee... bagusss kan anak sdara camni???
( Jangan Tiru...)

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails