ASSALAMUALAIKUM.....

SELAMAT MENJENGAH KE BLOG NUR KASIH
Buat insan2 yang sudi singgah di blog ini... saya ucapkan jutaan terima kasih.... tapi kalo sudi. tggllah jejak supaya saya leh follow blog kalian...... tq......

kalau sudi......... jom lah follow aii......

Ahad, September 13, 2009

~berbuka puasa bersama MERTUA KU...~

ceeewahhh... macam lah aku sorang jek yg ada mertua kan....hee...hee...
tapi tu lah bila ada mertua yg cukup sporting nih... ati pun rasa best jerk kan bila hubby ajak balik umah mak dia... tapi aku py style.. xnanti hubby ajak, mcm petang semalam..balik jerk dari pasar.. aku terus masak n baru ajak hubby aku balik umah MIL.... alah kan nak balik bodek MIL so... maleh2 pun aku masak jerk lah..
Tapi ok lah tu kan.. nak mbik ati org tua ni kan kdg2 payah juga..wat sekadar yg termampu jer...
So aku dah masak menu nih ptg semalam :-
* Sup Tulang
* Masak Cabai Sotong ( ayat org Kedah )
* Masak Lomak Pucuk Getti....( betoi xtau nama daun tuh)
* Karipap Honey ( ni aku yg mandai2... taruk nama tuh..ssshhh jgn bgtau mak aku.. )
* Bengkang Roti ( ni pun ayat yg aku guna )
Isssshhhh.. ghajin juga aku ni kan... kwa..kwa...kwa.. puji sendiri lah plak..(ni kalau tau kat laki aku
mau di gelaknya sebulan dua..)alah selalu tuh bukan malas masak.. cuma tak baper ghajin jerk...
Gambaq2 sema aku xdan nak snap...
yealah nak tunjuk sopan dpan MIL... (cissss... hipokrit benor kau....hee.heee...)
padehal bila dh dgr jerk azan tuh... kamera ker ape ker sema dah lupa....
so... Ramadhan pun dh hampir nak meninggalkan kita....
tahun depan entah sempat ker x kan kita nak melaluinya lagi...
untuk mendapatkan kelebihan dan menikmati keistimewaan bulan Ramadhan al - Mubarak nih... Aper22 pun... doakan lah semoga umur kita di panjangkan...aminnnnn.
ok adios...ciiow

Tiada ulasan:

♥♥@ku & di@

besday haku.......

anniversary @cinta kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails